Huvudsakliga orsaker till fibromyalgiutbrott.

Karen Lee Richards  Patientexpert Ett utbrott av fibromyalgi är en övergående ökning av antal och / eller intensitet av symtom. Vissa utbrott varar bara en eller två dagar, andra kan hålla veckor eller till och med månader. Den bästa formen   av fibromyalgiutbrott för   att     förhindra     är att identifiera orsaken och om möjligt för att undvika de omständigheter som utlöser. Tänk på att en flare inte kan sparkas till 48 timmar efter händelsen som utlöste händelsen. Här är 10 vanliga orsaker till fibromyalgiutbrott.

Klimatförändringar

Den vanligaste orsaken till kortvariga fibro-facklor kan bero på klimatförändringar. Varje gång lufttrycket förändras och passerar genom en ny front upplever många personer med fibromyalgi en ökning av deras symtom,     inklusive smärta    . Lyckligtvis varar dessa utbrott normalt bara en eller två dagar.

Överdriven ansträngning

När vi fysiskt trycker för långt är det risk att en fackla kommer att sparkas. Under de sällsynta dagarna då vi mår väldigt bra är det så svårt att inte hämta hemarbeten och aktiviteter som vi inte har kunnat göra i en månad eller två. Men överdrift, även om det mår bra, kommer det vanligtvis att bita i fibro-push. Det är bättre att gradvis öka aktivitetsnivån att förvänta sig att spendera mer bra dagar med färre motgångar.

påkänning

Långvarig stress kan väsentligt påverka symtomen på fibromyalgi. Stress kan vara en särskilt skrämmande faktor när det gäller triggare av fibro-flare, som det händer så ofta: vår bil kollapser, ekonomin blir sämre, vår son blir sjuk. Utan att medvetet tänka på det exploderar vår stressnivå. Tyvärr tar utbrott av stress ofta lång tid eftersom de är svårast att upptäcka och hitta sätt att hantera dem effektivt.

Sjukdom eller skada

Precis som en sjukdom eller skada ofta orsakar fibromyalgi, kan en annan sjukdom eller skada orsaka ett utbrott av fibromyalgi symptom. Även något så enkelt som förkylning kan leda till en fibro-fackla.

Hormonella förändringar

Flera kvinnor rapporterade beslag av fibromyalgi i samband med din menstruationscykeln och klimakteriet. Varje person bör diskutera med sin läkare om hormonbytebehandling är lämplig eller användbar i dessa fall.

temperaturen ändras

Många personer med fibromyalgi är extremt känsliga för kyla, värme eller båda. Exponering för dessa obekväma temperaturer kan ibland utlösa en fackla, även för relativt korta tidsperioder.

Brist på sömn eller förändringar i sömnrutinen.

Sova lugnt, vila och sova gott är en konstant utmaning för personer med fibromyalgi. När sömnen störs eller en persons normala sömnmönster förändras, särskilt över tiden, kan en ökning av fibrer inte vara långt borta. Det är viktigt att hitta en sömnrutin som passar dig och hålla den så nära som möjligt.

förändringar i behandlingen

Även förändringar i din medicinering eller andra  protokoll  Behandlingen     bör förbättra symtomen    , kan dessa förändringar ibland leda till en ökning av symptomen. Det kan vara svårt att avgöra om facklan orsakades av förändringen själv eller om det var en slump. Tillsammans med din läkare kan du behöva en provperiod för att avgöra om förändringen av behandlingen beror eller om en annan faktor har orsakat återfallet.

resor

Det är sällan lätt för någon med fibromyalgi att resa, och även den bästa resan kan åtföljas av fibros. Detta beror förmodligen på att man ofta använder andra vanliga fackla triggers, såsom klimatförändringar, temperaturförändringar, stress och sömnstörningar. Under din resa, försök att planera mycket vila och planera en extra dag före avresan och efter din återkomst till vila. Även om detta inte helt kan förhindra ett utbrott kan det hjälpa till att minimera allvaret.

Individuella förnimmelser

Personer med fibromyalgi har ofta ett antal problem som de är särskilt utsatta för, till exempel allergier eller ljuskänslighet, buller och / eller lukt. Om det utsätts för känsliga föremål, såsom ljuskällor eller starka luktkällor, kan detta utlösa ett fibröst tryck.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *