Hovedårsakene til utbrudd av fibromyalgi.

Karen Lee Richards  Patient Ekspert Et utbrudd av fibromyalgi er en forbigående økning i antall og / eller intensitet av symptomer. Noen utbrudd varer bare en eller to dager, andre kan vare uker eller måneder. Den beste formen   for fibromyalgiutbrudd for   å     hindre     er å identifisere årsaken og, om mulig, for å unngå omstendighetene som utløser. Husk at en flare ikke kan avfyres før 48 timer etter hendelsen som utløste hendelsen. Her er 10 vanlige årsaker til fibromyalgiutbrudd.

Klimaendringer

Den vanligste årsaken til kortsiktige fibro-fakler kan skyldes klimaendringer. Hver gang lufttrykket endres og går gjennom en ny front, opplever mange personer med fibromyalgi en økning i symptomene,     inkludert smerte    . Heldigvis varer disse utbruddene vanligvis bare en eller to dager.

Overdreven innsats

Når vi fysisk presser for langt, er det fare for at en lommelykt blir sparket. I de sjeldne dager når vi føler oss veldig bra, er det så vanskelig å ikke ta opp husarbeid og aktiviteter som vi ikke har kunnet gjøre i en måned eller to. Men overdrivende, selv om det føles bra, vil det vanligvis bite i fibro-push. Det er bedre å gradvis øke aktivitetsnivået for å forvente å tilbringe mer gode dager med færre tilbakeslag.

Loading...

stresset

Langvarig stress kan påvirke symptomene på fibromyalgi betydelig. Stress kan være en spesielt lumsk faktor når det gjelder utløsere av fibro-flare, som det skjer så ofte: Bilen kollapser, økonomien blir verre, vår sønn blir syk. Uten bevisst tanke om det, eksploderer vårt nivå av stress. Dessverre tar utbrudd av stress ofte lang tid fordi de er de vanskeligste å oppdage og finne måter å håndtere dem effektivt.

Sykdom eller skade

Akkurat som en sykdom eller skade ofte forårsaker oppstått av fibromyalgi, kan en annen sykdom eller skade forårsake et utbrudd av fibromyalgi symptomer. Selv noe så enkelt som forkjølelse kan føre til en fibrørlommelykt.

Hormonelle endringer

Flere kvinner rapporterte fibromyalgibeslag relatert til menstruasjonssyklusen og overgangsalderen. Hver person bør diskutere med legen dersom hormonbehandling er egnet eller nyttig i disse tilfellene.

temperaturen endres

Mange med fibromyalgi er ekstremt sensitive for kulde, varme eller begge deler. Eksponering for disse ubehagelige temperaturene kan noen ganger utløse en fakkel, selv for relativt korte perioder.

Mangel på søvn eller endringer i søvnrutine.

Sove seg rolig, hvile og sove godt er en konstant utfordring for personer med fibromyalgi. Når søvn er forstyrret eller en persons normale søvnmønster endres, spesielt over tid, kan en økning i fibro ikke være langt unna. Det er viktig å finne en søvnrutine som passer deg og holder den så nær som mulig.

endringer i behandlingen

Selv om endringer i medisiner eller andre  protokoller  Behandling     bør forbedre symptomer    , kan disse endringene noen ganger føre til en økning i symptomer. Det kan være vanskelig å avgjøre om fakkelen var forårsaket av endringen selv eller om det var en tilfeldighet. Sammen med legen din, kan du trenge en prøveperiode for å avgjøre om endringen i behandlingen skyldes eller hvis en annen faktor har forårsaket tilbakefallet.

reise

Det er sjelden lett for noen med fibromyalgi å reise, og selv den beste turen kan være ledsaget av fibrose. Dette skyldes trolig den hyppige bruken av andre vanlige fakkel utløsere, for eksempel klimaendringer, temperaturendringer, stress og søvnforstyrrelser. På turen, prøv å planlegge mye hvile og planlegge en ekstra dag før avreise og etter at du kommer tilbake til hvile. Selv om dette ikke helt kan forhindre et utbrudd, kan det bidra til å minimere alvorlighetsgraden.

Individuelle opplevelser

Personer med fibromyalgi har ofte en rekke problemer som de er spesielt utsatt for, for eksempel allergier eller lysfølsomhet, støy og / eller lukt. Ved eksponering for delikate gjenstander, som for eksempel kilder til sterkt lys eller sterke lukter, kan dette utløse en fibrøs trykk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *