Hovedårsager til udbrud af fibromyalgi.

Karen Lee Richards  Patient Eksperter Et udbrud af fibromyalgi er en forbigående forøgelse af antallet og / eller intensiteten af ​​symptomer. Nogle udbrud varer kun en eller to dage, andre kan vare uger eller endda måneder. Den bedste form   for fibromyalgiudbrud for   at     forhindre     er at identificere årsagen og om muligt at undgå de omstændigheder, der udløser. Husk at en flare ikke kan fyres indtil 48 timer efter den begivenhed, der udløste begivenheden. Her er 10 almindelige årsager til fibromyalgiudbrud.

Klimaændringer

Den mest almindelige årsag til kortfibre fibrene kan skyldes klimaændringer. Hver gang lufttrykket ændres og passerer gennem en ny front, oplever mange mennesker med fibromyalgi en stigning i deres symptomer,     herunder smerte    . Heldigvis varer disse udbrud normalt kun en eller to dage.

Overdreven indsats

Når vi fysisk skubber for langt, er der risiko for, at en lommelygte bliver fyret. I de sjældne dage, hvor vi føler det meget godt, er det så svært at ikke indhente husarbejde og aktiviteter, som vi ikke har kunnet gøre i en måned eller to. Men overdriver, selvom det føles godt, vil det normalt bide i fibro-push. Det er bedre at gradvist øge aktivitetsniveauet for at forvente at tilbringe flere gode dage med færre tilbageslag.

stress

Langvarig stress kan betydeligt påvirke symptomerne på fibromyalgi. Stress kan være en særlig lumsk faktor når det kommer til triggere af fibro-flare, som det sker så ofte: vores bil kollapser, økonomien bliver værre, vores søn bliver syg. Uden bevidst tænkning om det eksploderer vores stressniveau. Desværre tager udbrud af stress ofte lang tid, fordi de er sværest at opdage og finde måder at håndtere dem effektivt på.

Sygdom eller skade

Ligesom en sygdom eller en skade ofte forårsager fibromyalgi, kan en anden sygdom eller skade forårsage et udbrud af fibromyalgi symptomer. Selv noget så simpelt som forkølelsen kan føre til en fibro-fakkel.

Hormonelle ændringer

Flere kvinder rapporterede fibromyalgi anfald relateret til deres menstruationscyklus og overgangsalderen. Hver person bør diskutere med deres læge, hvis hormonudskiftningsterapi er relevant eller nyttig i disse tilfælde.

temperaturen ændres

Mange mennesker med fibromyalgi er yderst følsomme for kulde, varme eller begge dele. Eksponering for disse ubehagelige temperaturer kan nogle gange udløse en lommelygte, selv i relativt korte perioder.

Mangel på søvn eller ændringer i søvnrutinen.

At sove stille, hvile og sove godt er en konstant udfordring for mennesker med fibromyalgi. Når søvn er forstyrret eller en persons normale søvnmønstre ændres, især over tid, kan en stigning i fibre ikke være langt væk. Det er vigtigt at finde en søvnrutine, der passer dig og holder den så tæt som muligt.

ændringer i behandlingen

Selvom ændringer i din medicin eller andre  protokoller  Behandlingen     bør forbedre symptomer    , kan disse ændringer til tider føre til en stigning i symptomer. Det kan være svært at afgøre, om fakkelen skyldtes selve forandringen, eller hvis det var tilfældigt. Sammen med din læge kan du have brug for en forsøgs- og fejlperiode for at afgøre, om forandringen i behandlingen skyldes, eller hvis en anden faktor har forårsaget tilbagefaldet.

rejse

Det er sjældent nemt for nogen med fibromyalgi at rejse, og selv den bedste tur kan være ledsaget af fibrose. Dette skyldes sandsynligvis den hyppige brug af andre fælles fakkeludløsere, såsom klimaændringer, temperaturændringer, stress og søvnforstyrrelser. Under din rejse, prøv at planlægge en masse hvile og planlægge en ekstra dag før din afgang og efter din tilbagevenden til hvile. Selv om dette ikke helt forhindrer et udbrud, kan det hjælpe med at minimere sværhedsgraden.

Individuelle fornemmelser

Personer med fibromyalgi har ofte en række problemer, som de er særlig tilbøjelige til, såsom allergier eller lysfølsomhed, støj og / eller lugt. Hvis det udsættes for følsomme genstande, som f.eks. Kilder til stærkt lys eller stærke lugte, kan dette udløse en fibrøs trykkraft.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *