Belangrijkste oorzaken van uitbraken van fibromyalgie.

Karen Lee Richards  PATIËNTENEXPERT Een uitbraak van fibromyalgie is een voorbijgaande toename van het aantal en / of de intensiteit van de symptomen. Sommige uitbraken duren slechts één of twee dagen, anderen kunnen weken of zelfs maanden duren. De beste vorm   van fibromyalgie-uitbraak   om te     voorkomen     is om de oorzaak te achterhalen en, indien mogelijk, de omstandigheden te vermijden die de oorzaak zijn. Houd er rekening mee dat een fakkel pas 48 uur na het evenement dat de gebeurtenis heeft ingezet kan worden geactiveerd. Hier zijn 10 veel voorkomende oorzaken van uitbraken van fibromyalgie.

Klimaat veranderingen

De meest voorkomende oorzaak van korte-termijn fibro-fakkels kan te wijten zijn aan klimaatveranderingen. Elke keer dat de luchtdruk verandert en door een nieuw front gaat, ervaren veel mensen met fibromyalgie een toename van hun symptomen,     waaronder pijn    . Gelukkig duren deze uitbraken meestal maar één of twee dagen.

Overmatige inspanning

Wanneer we fysiek te ver duwen, bestaat het risico dat een fakkel wordt afgevuurd. In de zeldzame dagen dat we ons heel goed voelen, is het zo moeilijk om niet in te halen op huishoudelijk werk en activiteiten die we een maand of twee niet hebben kunnen doen. Maar overdreven, zelfs als het goed voelt, zal het meestal in fibro-push bijten. Het is beter om geleidelijk het activiteitsniveau te verhogen om te verwachten meer goede dagen door te brengen met minder tegenslagen.

spanning

Langdurige stress kan de symptomen van fibromyalgie aanzienlijk beïnvloeden. Stress kan een bijzonder verraderlijke factor zijn als het gaat om de triggers van fibro-flare, zoals zo vaak gebeurt: onze auto instort, de economie verslechtert, ziek ons ​​kind krijgt. Zonder er bewust over na te denken, explodeert ons stressniveau. Helaas duren uitbraken van stress vaak lang omdat ze het moeilijkst te detecteren zijn en manieren vinden om ze effectief te beheren.

Ziekte of letsel

Net zoals een ziekte of letsel vaak het begin van fibromyalgie veroorzaakt, kan een andere ziekte of verwonding een uitbraak van fibromyalgiesymptomen veroorzaken. Zelfs iets eenvoudigs als verkoudheid kan leiden tot een fibro fakkel.

Hormonale veranderingen

Verschillende vrouwen meldden fibromyalgie-aanvallen die verband hielden met hun menstruatiecyclus en de menopauze. Elke persoon zou met zijn arts moeten bespreken of hormoonvervangingstherapie in deze gevallen geschikt of nuttig is.

de temperatuur verandert

Veel mensen met fibromyalgie zijn extreem gevoelig voor kou, warmte of beide. Blootstelling aan deze ongemakkelijke temperaturen kunnen soms leiden tot een toorts, zelfs voor relatief korte tijdsperioden.

Gebrek aan slaap of veranderingen in slaaproutine.

Rustig slapen, rusten en slapen is een constante uitdaging voor mensen met fibromyalgie. Wanneer de slaap wordt verstoord of de normale slaappatronen van een persoon veranderen, vooral na verloop van tijd, kan een toename van fibro niet ver weg zijn. Het is belangrijk om een ​​slaaproutine te vinden die bij u past en deze zo dicht mogelijk bij te houden.

veranderingen in de behandeling

Hoewel wijzigingen in uw medicatie of andere  protocollen  behandeling     symptomen moeten verbeteren    , kunnen deze veranderingen soms leiden tot een toename van klachten. Het kan moeilijk zijn om te bepalen of de fakkel is veroorzaakt door de verandering zelf of dat het een toeval was. Samen met uw arts kunt u een trial and error-periode nodig hebben om te bepalen of de verandering in behandeling nodig is of dat een andere factor de terugval heeft veroorzaakt.

reizen

Het is zelden gemakkelijk voor iemand met fibromyalgie reizen, en zelfs de beste reis kan gepaard gaan met fibrose. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het veelvuldige gebruik van andere gemeenschappelijke triggers fakkel, zoals klimaatverandering, temperatuur veranderingen, stress en slaapstoornissen. Tijdens zijn reis, probeer te plannen voldoende rust en plan een extra dag voor vertrek en na zijn terugkeer naar rust. Hoewel dit misschien niet helemaal een uitbraak te voorkomen, kunt u helpen de ernst minimaliseren.

Individuele sensaties

Mensen met fibromyalgie hebben vaak een aantal problemen die bijzonder gevoelig zijn, zoals allergieën of lichtgevoeligheid, geluiden en / of geuren. Als u wordt blootgesteld aan gevoelige objecten, zoals heldere lichtbronnen of sterke geuren, kan dit een vezelachtige stuwkracht te activeren.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *