Fibromyalgie wordt nu beschouwd als een levenslange ziekte van het centrale zenuwstelsel

Fibromyalgie is de tweede meest voorkomende reumatische aandoening achter osteoartritis en is nog grotendeels onbekend; het wordt nu beschouwd als een permanente aandoening van het centrale zenuwstelsel die verantwoordelijk is voor de toename van pijn veroorzaakt door het lichaam. Daniel Clauw, MD, hoogleraar anesthesiologie aan de universiteit van Michigan, onderzocht de neurologische basis van fibromyalgie tijdens een plenaire conferentie die vandaag wordt gehouden tijdens de jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst van American Pain So

Clauw legde uit dat de pijn van fibromyalgie afkomstig is van meer hersenen en ruggenmerg dan in delen van het lichaam waar iemand perifere pijn kan voelen. Er wordt aangenomen dat de aandoening geassocieerd is met veranderingen in de manier waarop de hersenen pijn en andere sensorische informatie behandelen. Hij zei dat artsen moeten vermoeden dat patiënten met fibromyalgie multifocale pijn hebben (meestal musculoskeletaal) die niet volledig wordt verklaard door een blessure of ontsteking.

“Als bewijs van de lichamelijke pijn versterkt bij patiënten met fibromyalgie, pijn kan overal voorkomen, zoals chronische hoofdpijn, pijn en viscerale sensorische hyperreactiviteit komen vaak voor bij patiënten met fibromyalgie. mensen met deze aandoening, pijnlijke toestand, “zei Clauw.

“Dit betekent niet dat de perifere nociceptieve arbeid draagt ​​niet bij aan pijn bij patiënten met fibromyalgie, maar ze voelen meer pijn dan normaal verwacht door de mate van perifere input”. Mensen met fibromyalgie en andere pijnlijke aandoeningen “ervaren pijn in relatie tot hen”. die de ziekte niet als een druk beschreef, ‘voegde Clauw eraan toe.

Omdat de bron van de pijn van het centrale zenuwstelsel in fibromyalgie, Clauw genoemde opioïden en andere narcotische analgetica in het algemeen niet effectief omdat ze de activiteit van neurotransmitters in de hersenen te verminderen. “Het is aangetoond dat deze medicijnen effectief zijn bij patiënten met fibromyalgie, en er zijn tekenen dat opioïden zelfs fibromyalgie en andere belangrijke pijn voorwaarden kunnen verergeren,” zei hij.

Loading...

Clauw beveelt aan dat artsen farmacologische behandelingen integreren zoals gabapentinetijden, tricyclische en selectieve serotonineheropnameremmers, niet-farmacologische methoden zoals cognitieve gedragstherapie, lichaamsbeweging en stressvermindering.

“Soms weegt de hoeveelheid behandelingsreacties op een eenvoudige en goedkope medische behandeling zwaarder dan de medicatie,” zei Clauw. “Het belangrijkste voordeel is betere prestaties, wat het hoofddoel zou moeten zijn van de behandeling van elke chronische pijnaandoening. De meeste patiënten met fibromyalgie kunnen zien hoe de symptomen verbeteren en een normaal leven leiden met de juiste medicijnen en het intensieve gebruik van niet-medicamenteuze therapieën. “

het is gemeenschap

“Fibromyalgie kan worden beschouwd als een discrete ziekte en een veel voorkomende manier om pijn te centraliseren en chronisch te worden. De meeste mensen met deze ziekte hebben chronische pijnverhalen gedurende hun hele leven, zei Clauw, “de aandoening kan moeilijk te diagnosticeren zijn als je niet bekend bent met klassieke symptomen omdat er geen enkele oorzaak is en er geen externe symptomen zijn “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *