Fibromyalgi er nå ansett som en livslang sykdom i sentralnervesystemet

Fibromyalgi er den nest hyppigste slitasjegikt bak og fremdeles i stor grad ukjent revmatisk uorden, er det nå anses som en permanent forstyrrelse av økt smerte forårsaket av kroppens sentralnervesystemet ansvarlig. Daniel Clauw, MD, professor i anestesiologi ved University of Michigan, undersøkte det nevrologiske grunnlaget for fibromyalgi på en plenumskonferanse holdt i dag på det årlige vitenskapelige møtet i American Pain So

Clauw forklarte at smerten av fibromyalgi kommer fra mer av hjernen og ryggmargen enn i områder av kroppen hvor noen kan føle perifer smerte. Det antas at tilstanden er forbundet med endringer i måten hjernen behandler smerte og annen sensorisk informasjon. Han sa at leger bør mistenke at pasienter med fibromyalgi har multifokal smerte (for det meste muskuloskeletale) som ikke er fullt ut forklart av skade eller betennelse.

“Som bevis på smerte i hele kroppen blir forsterket i pasienter med fibromyalgi, smerte kan oppstå hvor som helst, slik som kronisk hodepine, visceral smerte og sensoriske hyperreaktivitet er vanlig i fibromyalgi-pasienter. folk med denne tilstanden, smertefull tilstand, “sa Clauw.

“Dette betyr ikke at perifer nociceptiv levering ikke bidrar til smerte hos pasienter med fibromyalgi, men de føler mer smerte enn normalt forventes av graden av perifer inngang.” Folk med fibromyalgi og andre smertefulle forhold “opplever smerte i forhold til dem”. som ikke hadde sykdommen beskrevet som et trykk, la Clauw til.

På grunn av at kilden til smerte i sentralnervesystemet i fibromyalgi, Clauw nevnte opioider og andre narkotiske analgetika er generelt ikke effektive, fordi de reduserer aktiviteten av nevrotransmittere i hjernen. “Det har vist seg at disse stoffene er effektive hos pasienter med fibromyalgi, og det er tegn på at opioider kan også forverre fibromyalgi og andre sentrale smertetilstander,” sa han.

Clauw anbefaler at leger integrere medisinsk behandling så som gabapentin ganger, reopptak inhibitorer trisykliske og selektive serotonin, ikke-farmakologiske metoder slik som kognitiv terapi, mosjon og stressreduksjon.

“Noen ganger er mengden behandlingsrespons på enkel og billig medisinsk behandling større enn medisinen,” sa Clauw. “Hovedfordelen er bedre ytelse, som bør være hovedmål for behandling for kronisk smerte. De fleste pasienter med fibromyalgi kan se hvordan symptomene forbedres og føre et normalt liv med de riktige medisinene og intensiv bruk av ikke-farmakologiske terapier. “

det er fellesskapet

“Fibromyalgi kan betraktes som både en diskret sykdom og en vanlig måte å sentralisere smerte på og bli kronisk. De fleste med denne sykdommen har kroniske smertehistorier gjennom hele livet, sier Clauw, “tilstanden kan være vanskelig å diagnostisere hvis du ikke er kjent med klassiske symptomer fordi det ikke er noen årsak og det er ingen eksterne tegn “.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *