Fibromyalgi betraktas nu som en livslång sjukdom i centrala nervsystemet

Fibromyalgi är den näst vanligaste reumatiska sjukdomen bakom artros och är fortfarande i stort sett okänd, det betraktas nu som en permanent sjukdom i centralnervsystemet som är ansvarig för ökningen av smärta orsakad av kroppen. Daniel Clauw, MD, professor i anestesiologi vid University of Michigan, undersökte den neurologiska grunden för fibromyalgi vid en plenumkonferens som hölls idag vid det årliga vetenskapliga mötet American Pain So

Clauw förklarade att smärtan av fibromyalgi kommer från mer av hjärnan och ryggmärgen än i kroppsdelar där någon kan känna perifer smärta. Man tror att tillståndet är förknippat med förändringar i hur hjärnan behandlar smärta och annan sensorisk information. Han sa att läkare borde misstänka att patienter med fibromyalgi har multifokal smärta (oftast muskuloskeletala) som inte helt förklaras av skada eller inflammation.

“Eftersom smärtprov i kroppen förstärks hos patienter med fibromyalgi kan smärta inträffa överallt, som kronisk huvudvärk, visceral smärta och sensorisk hyperresponsivitet är vanliga hos patienter med fibromyalgi. människor med detta tillstånd, smärtsam tillstånd “, sa Clauw.

“Detta betyder inte att perifer nociceptiv leverans inte bidrar till smärta hos patienter med fibromyalgi, men de känner mer smärta än normalt förväntas från graden av perifer ingång.” Personer med fibromyalgi och andra smärtsamma tillstånd “upplever smärta i förhållande till dem”. som inte hade sjukdomen beskriven som ett tryck, “tillade Clauw.

På grund av ursäkt för centrala nervsystemet smärta i fibromyalgi, sade Clauw att opioider och andra narkotiska analgetika i allmänhet inte är effektiva eftersom de inte minskar aktiviteten hos neurotransmittorer i hjärnan. “Dessa läkemedel har inte visat sig vara effektiva hos patienter med fibromyalgi, och det finns tecken på att opioider kan till och med förvärra fibromyalgi och andra viktiga smärtstillstånd”, sa han.

Loading...

Clauw rekommenderar att läkaren integrera medicinska terapier såsom gabapentin tider, återupptagshämmare tricykliska och selektiva serotonin, icke-farmakologiska metoder såsom kognitiv beteendeterapi, motion och stress reduktion.

“Ibland, mängden behandlings svar på ett enkelt och billigt medicinsk behandling överskrider drogen,” sade Clauw. “Den största fördelen är bättre prestanda, vilket borde vara det främsta målet för behandling för kronisk smärta. De flesta patienter med fibromyalgi kan se hur man kan förbättra symtomen och leva ett normalt liv med korrekt medicinering och intensiv användning av icke-läkemedelsbehandlingar. “

det är samhället

“Fibromyalgi kan betraktas som både en diskret sjukdom och ett vanligt sätt att centralisera smärta och bli kronisk. De flesta med denna sjukdom har kroniska smärtberättelser under hela livet, säger Clauw, “tillståndet kan vara svårt att diagnostisera om du inte är bekant med klassiska symptom eftersom det inte finns någon enda orsak och det finns inga yttre tecken “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *