Fibromyalgi betragtes nu som en livslang sygdom i centralnervesystemet

Fibromyalgi er den næst mest almindelige reumatiske lidelse bag slidgigt og er stadig stort set ukendt. Det betragtes nu som en permanent lidelse i centralnervesystemet, som er ansvarlig for stigningen i smerte forårsaget af kroppen. Daniel Clauw, MD, professor i anæstesiologi ved University of Michigan, undersøgte det neurologiske grundlag for fibromyalgi på en plenarforsamling, der blev afholdt i dag på det årlige videnskabelige møde i American Pain So

Clauw forklarede, at smerten ved fibromyalgi kommer fra mere af hjernen og rygmarven end i områder af kroppen, hvor en person kan føle perifer smerte. Det menes, at tilstanden er forbundet med ændringer i den måde, hjernen behandler smerte og anden sensorisk information. Han sagde, at lægerne skulle have mistanke om, at patienter med fibromyalgi har multifokal smerte (for det meste muskuloskeletale), der ikke er fuldstændig forklaret af skade eller betændelse.

“Da smertestest i hele kroppen forstærkes hos patienter med fibromyalgi, kan der forekomme smerte overalt, såsom kronisk hovedpine, visceral smerte og sensorisk hyperresponsiveness er almindelige hos patienter med fibromyalgi. folk med denne tilstand, smertefuld tilstand, “sagde Clauw.

“Dette betyder ikke, at perifer nociceptiv leverance ikke bidrager til smerte hos patienter med fibromyalgi, men de føler mere smerte end normalt forventes af graden af ​​perifer indgang.” Folk med fibromyalgi og andre smertefulde tilstande “oplever smerte i forhold til dem”. som ikke havde sygdommen beskrevet som et pres, “tilføjede Clauw.

På grund af oprindelsen af ​​centralnervesystemet smerte i fibromyalgi, Clauw sagde, at opioider og andre narkotiske analgetika generelt ikke er effektive, fordi de ikke reducerer neurotransmitters aktivitet i hjernen. “Disse lægemidler har ikke vist sig at være effektive hos patienter med fibromyalgi, og der er tegn på, at opioider endda kan forværre fibromyalgi og andre nøglesmerter,” sagde han.

Loading...

Clauw anbefaler, at læger integrere medicinske terapier, såsom gabapentin gange reuptake inhibitorer tricykliske og selektive serotonin, ikke-farmakologiske metoder såsom kognitiv adfærdsterapi, motion og stress reduktion.

“Nogle gange opvejer mængden af ​​behandlingsrespons på simpel og billig medicinsk behandling medicinen,” sagde Clauw. “Den største fordel er bedre ydeevne, hvilket bør være det primære mål for behandling for enhver kronisk smertestilstand. De fleste patienter med fibromyalgi kan se, hvordan symptomerne forbedres og føre et normalt liv med de rigtige lægemidler og intensiv brug af ikke-farmakologiske terapier. “

det er fællesskab

“Fibromyalgi kan betragtes som både en diskret sygdom og en fælles måde at centralisere smerte på og blive kronisk. De fleste mennesker med denne sygdom har kroniske smertehistorier i hele deres liv, Clauw sagde, “tilstanden kan være svært at diagnosticere, hvis du ikke er bekendt med klassiske symptomer, fordi der ikke er nogen enkelt årsag, og der er ingen eksterne tegn “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *