Fibromyalgie: de meest overgevoelige ziekte.

Meer pijnlijke ziekte, fibromyalgie   
is een onbekende ziekte, maar het is een van de pijnlijkste daar, omdat iemand die gevoeligheid voelt in bepaalde delen van het lichaam: nek, schouders, rug, heupen, armen en benen. Patiënten hebben niet noodzakelijkerwijs externe wonden of ongemakken waarvan ze klagen, maar de conditie van fibromyalgie dwingt hen om te kronkelen als slechts één vinger die gebieden aanraakt.

Mensen die lijden aan fibromyalgie worden niet alleen blootgesteld aan een overgevoeligheid van hun lichaam. Ze hebben ook slaapstoornissen, ochtendstijfheid, hoofdpijn, extreem pijnlijke menstruatiebloedingen, gevoelloosheid van de handen en voeten, en moeilijkheden in concentratie of geheugen (deze herinneringen). De vervaltijden worden soms “fibronebline” genoemd.

Niet alleen dat, fibromyalgie kan mensen eenmaal met alle voorgaande symptomen beïnvloeden en verzwakt de kracht en de wil van degenen die het lijden.

U kunt tegelijkertijd twee of meer chronische pijnaandoeningen hebben. Deze aandoeningen omvatten chronisch vermoeidheidssyndroom, endometriose, fibromyalgie, inflammatoire darmziekte, interstitiële cystitis, temporomandibulaire gewrichtsaandoeningen en vulvodynie. Het is niet bekend of deze ziekten een gemeenschappelijke oorzaak hebben.

Oorzaken van fibromyalgie

Momenteel is er geen wetenschappelijke informatie beschikbaar om de oorzaken van fibromyalgie te identificeren. Het is echter in verband gebracht met stressvolle of traumatische situaties, terugkerende verwondingen in de genoemde gebieden en zelfs ongemak. Ongeacht, fibromyalgie kan ook alleen voorkomen.

Sommige wetenschappers geloven dat de oorsprong van fibromyalgie genetisch bepaald kan zijn. De genen kunnen een sterke pijnlijke reactie veroorzaken op dingen die anderen niet pijnlijk vinden.

Wie lijdt aan fibromyalgie?

Wetenschappers schatten dat fibromyalgie in de Verenigde Staten 5 miljoen mensen treft, in 18 jaar tijd. 80 tot 90 procent van de mensen met de diagnose fibromyalgie zijn vrouwen. Mannen en jongens kunnen echter ook de stoornis hebben. De meeste gevallen worden gediagnosticeerd op middelbare leeftijd.

Fibromyalgie is een ziekte die sinds 1992 door alle internationale medische organisaties en de WHO is erkend en is geclassificeerd als reumatische ziekte volgens de internationale classificatie M79.7 (ICD-10 CM, laatste herziening).

De pijn en andere symptomen van deze ziekte zijn na verloop van tijd zelfvoorzienend, dus vroegtijdige diagnose is bijzonder belangrijk. Anders zijn de symptomen nog pijnlijker en ondraaglijker.

Deze ziekte wordt vaak vastgesteld bij mensen die bepaalde ziekten hebben, zoals:

Reumatoïde artritis 
Systemische lupus erythematosus (gewoonlijk lupus genoemd). 
Spondylitis ankylopoetica (spinale artritis). 
Vrouwen met een familielid met fibromyalgie hebben ook meer kans op fibromyalgie. 
Behandeling van fibromyalgie.

Fibromyalgie kan moeilijk te behandelen zijn en is niet te genezen. Hoewel de ziekte is al meer dan 13 jaar is erkend, zijn er genoeg specialisten om alle gevallen de behandeling van fibromyalgie, omdat de patiënten kunnen over het algemeen niet een snelle diagnose te vinden en raadpleeg een reumatoloog die is gespecialiseerd in geneesmiddelen voor artritis en andere ziekten van de gewrichten of zachte handdoeken.

De behandeling van fibromyalgie vereist soms teamwerk. Dit omvat uw arts, een fysiotherapeut en mogelijk andere zorgverleners.

Goed bezochte fibromyalgie zal niet voorkomen dat u een rustig leven leidt, maar de volgende aanbevelingen zullen u helpen zich beter te voelen:

Volg de medische instructies (om medicijnen te nemen voor alternatieve geneeswijzen) 
Zorg voor voldoende slaap 
Oefen 
een goed uitgebalanceerd dieet 
Pas het werk aan uw behoeften aan (indien nodig, onderhandel het kantoor thuis) 
Als u meer informatie wilt, kunt u het doen Volgende Krijg informatie over het onderzoek dat NIAMS doet en andere behandelingen en preventie van de aandoening.

De meest pijnlijke ziekte, fibromyalgie.

Deel dit

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *