Fibromyalgi: den mest overfølsomme sykdommen.

Mer smertefull sykdom, fibromyalgi   
er en ukjent sykdom, men det er en av de mest smertefulle der, fordi noen som føler følsomhet i visse områder av kroppen: nakke, skuldre, rygg, hofter, armer og ben. Pasientene har ikke nødvendigvis eksterne sår eller ubehag som de klager over, men tilstanden til fibromyalgi tvinger dem til å skrive seg når bare en finger berører disse områdene.

Personer som lider av fibromyalgi blir ikke bare utsatt for overfølsomhet i kroppen. De har også søvnforstyrrelser, morgenstivhet, hodepine, ekstremt smertefull menstrual blødning, nummenhet i hender og føtter, og vanskeligheter med konsentrasjon eller minne (disse minner). Forfallene kalles noen ganger “fibroneblin”.

Ikke bare det, fibromyalgi kan påvirke folk en gang med alle de tidligere symptomene og svekke styrken og viljen til de som lider av det.

Du kan ha to eller flere kroniske smerteforhold samtidig. Disse tilstandene inkluderer kronisk utmattelsessyndrom, endometriose, fibromyalgi, inflammatorisk tarmsykdom, interstitial cystitis, temporomandibulær leddproblemer og vulvodyni. Det er ikke kjent om disse sykdommene har en felles årsak.

Årsaker til fibromyalgi

For tiden er det ingen vitenskapelig informasjon tilgjengelig for å identifisere årsakene til fibromyalgi. Det har imidlertid vært forbundet med stressende eller traumatiske situasjoner, gjentatte skader i de nevnte områdene og til og med ubehag. Uansett kan fibromyalgi også forekomme alene.

Noen forskere mener at opprinnelsen til fibromyalgi kan være genetisk. Generene kan utløse en sterk smertefull reaksjon på ting som andre ikke finner vondt.

Hvem lider av fibromyalgi?

Forskere anslår at fibromyalgi i USA påvirker 5 millioner mennesker, over 18 år. 80 til 90 prosent av de som er diagnostisert med fibromyalgi er kvinner. Menn og barn kan imidlertid også ha uorden. De fleste tilfeller er diagnostisert i middelalderen.

Fibromyalgi er en sykdom som har blitt anerkjent av alle internasjonale medisinske organisasjoner og WHO siden 1992 og er klassifisert som en revmatisk sykdom i henhold til International Classification M79.7 (ICD-10 CM, siste revisjon).

Smerten og andre symptomer på denne sykdommen er selvforsynende over tid, så tidlig diagnose er spesielt viktig. Ellers er symptomene enda mer smertefulle og uutholdelige.

Denne sykdommen er ofte diagnostisert hos personer som har visse sykdommer, for eksempel:

Revmatoid artritt 
Systemisk lupus erythematosus (vanligvis kalt lupus). 
Ankyloserende spondylitt (spinal arthritis). 
Kvinner som har et familiemedlem med fibromyalgi er også mer sannsynlig å ha fibromyalgi. 
Behandling av fibromyalgi.

Fibromyalgi kan være vanskelige å behandle og er ikke kureres. Selv om sykdommen har blitt anerkjent i mer enn 13 år, det er nok spesialister til å behandle alle saker fibromyalgi, fordi pasientene generelt ikke kan finne en rask diagnose og konsultere en revmatolog som spesialiserer seg på narkotika for leddgikt og andre sykdommer av leddene eller myke håndklær.

Behandling av fibromyalgi krever noen ganger samarbeid. Dette inkluderer legen din, en fysioterapeut, og muligens andre helsepersonell.

Den godt besøkt Fibromyalgi vil ikke hindre deg leve et rolig liv, men følgende anbefalinger vil hjelpe deg å føle deg bedre:

Følg medisinske instruksjonene (ta medisin for alternativ medisin) 
Få nok søvn 
Tren 
et godt balansert kosthold 
Juster arbeidet til dine behov (om nødvendig, forhandle kontoret hjemme) 
Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gjøre det Neste Få informasjon om forskningen NIAMS gjør og andre behandlinger og forebygging av uorden.

Den mest smertefulle sykdommen, fibromyalgi.

Del dette:

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrRedditLinkedInDel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *