Fibromyalgi: Den mest overfølsomme sygdom.

Mere smertefuld sygdom, fibromyalgi   
er en ukendt sygdom, men det er en af ​​de mest smertefulde der, fordi en person, der føler følsomhed i visse områder af kroppen: nakke, skuldre, ryg, hofter, arme og ben. Patienterne har ikke nødvendigvis ydre sår eller ubehag, som de klager over, men tilstanden af ​​fibromyalgi tvinger dem til at skrive, når kun en finger rører ved disse områder.

Mennesker, der lider af fibromyalgi, er ikke kun udsat for overfølsomhed af deres krop. De har også søvnforstyrrelser, morgenstivhed, hovedpine, ekstremt smertefuld menstruationsblødning, følelsesløshed i hænder og fødder og vanskeligheder i koncentration eller hukommelse (disse minder). De bortfaldne kaldes undertiden “fibroneblin”.

Ikke alene det, fibromyalgi kan påvirke mennesker en gang med alle de tidligere symptomer og svække styrken og viljen hos dem, der lider af det.

Du kan have to eller flere kroniske smerteforhold på samme tid. Disse tilstande omfatter kronisk træthedssyndrom, endometriose, fibromyalgi, inflammatorisk tarmsygdom, interstitiel cystitis, temporomandibulær leddforstyrrelser og vulvodyni. Det vides ikke, om disse sygdomme har en fælles årsag.

Årsager til fibromyalgi

I øjeblikket er der ingen videnskabelige oplysninger til rådighed til at identificere årsagerne til fibromyalgi. Det har dog været forbundet med stressede eller traumatiske situationer, tilbagevendende skader på de nævnte områder og endda ubehag. Uanset om fibromyalgi også kan forekomme alene.

Nogle forskere mener, at fibromyalgiens oprindelse kan være genetisk. Generne kan udløse en stærk smertefuld reaktion på ting, som andre ikke finder smertefulde.

Hvem lider af fibromyalgi?

Forskere vurderer, at fibromyalgi i USA påvirker 5 millioner mennesker, over 18 år. 80 til 90 procent af de personer, der er diagnosticeret med fibromyalgi, er kvinder. Mænd og drenge kan imidlertid også have forstyrrelsen. De fleste tilfælde diagnosticeres i middelalderen.

Fibromyalgi er en sygdom, der er anerkendt af alle internationale medicinske organisationer og WHO siden 1992 og er klassificeret som en reumatisk sygdom i henhold til den internationale klassifikation M79.7 (ICD-10 CM, seneste revision).

Smerten og andre symptomer på denne sygdom er selvforsynende over tid, så tidlig diagnose er særlig vigtig. Ellers er symptomerne endnu mere smertefulde og uudholdelige.

Denne sygdom er ofte diagnosticeret hos mennesker, der har visse sygdomme, såsom:

Reumatoid arthritis 
Systemisk lupus erythematosus (almindeligvis kaldet lupus). 
Ankyloserende spondylitis (spinal arthritis). 
Kvinder, der har et familiemedlem med fibromyalgi, er også mere tilbøjelige til at have fibromyalgi. 
Behandling af fibromyalgi.

Fibromyalgi kan være vanskelig at behandle og er ikke helbredes. Selvom sygdommen er blevet anerkendt for mere end 13 år, der er nok specialister til at behandle alle sager fibromyalgi, fordi patienterne generelt ikke kan finde en hurtig diagnose og konsultere en reumatolog, der har specialiseret sig i lægemidler til gigt og andre sygdomme af leddene eller bløde håndklæder.

Behandling af fibromyalgi kræver nogle gange teamwork. Dette omfatter din læge, en fysioterapeut, og muligvis andre sundhedsudbydere.

Velbesøgt fibromyalgi forhindrer dig ikke i at føre et stille liv, men følgende anbefalinger hjælper dig med at føle dig bedre:

Følg lægeinstruktionerne (hvis du vil tage medicin til alternativ medicin) 
Få nok søvn 
Udøve 
en velafbalanceret kost 
Juster arbejdet efter dine behov (om nødvendigt, forhandler kontoret hjemme) 
Hvis du vil have mere information, kan du gøre det Næste Få oplysninger om forskningen NIAMS laver og andre behandlinger og forebyggelse af lidelsen.

Den mest smertefulde sygdom, fibromyalgi.

Del dette:

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrRedditLinkedInDel

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *