Personer med fibromyalgi som de som har fibromyalgi förstår dem

En vän berättade att hon hade hört några av hennes kollegas kommentarer om en annan partner som hade svimmade på grund av biverkningarna av ett nytt läkemedel för att behandla hennes fibromyalgi   (post-ortostatisk hypotension eller yrsel efter höjdes för snabbt). .Medan de bär henne på en båre, var hennes ord:    “Ingen kan vara så sjuk.”

I vad som verkade vara en validering av min situation, startade en handledare 
sina kommentarer och informerade mig om att han “visste mycket om min sjukdom, för att han och hans fru hade en nära vän med henne”.De återstående kommentarerna blev en spark i magen när han fortsatte: “Då kan jag fortsätta och vila. Jag hittade två elever att ersätta dem under sommaren. “Nyligen uppstod en person som arbetade på vår uteplats ämnet.Entreprenören berättade för min man att hans fru var handikappad. När min man sa att han förstod för att jag var, var entreprenören snabb att säga: “Ja, men hans fru är mycket bättre än min.” Min man svarade vältaligt, “det verkar för att kunna lura honom lätt.När jag blev frustrerad och besviken över möjligheten att regna under basebollspelet (nu uppskjutet) skrev jag på Facebook om det, jag lyckades bara få en medlem av min familj, Han lider också av en kronisk sjukdom: sjukdom härskar över ditt liv.Inte bara blev jag bedövad, men jag hoppades också att den här föräldern, för alla människor, skulle förstå mig.Tyvärr har jag fel.Jag vet att de som inte lider av några kroniska och försvagande sjukdomar inte fullt ut kan förstå vad det innebär, men jag är alltid förvånad över svårighetsgraden som människor måste förstå.Självklart har vi också problem med att förstå variationen i symtom och hur vår funktionsnivå kan variera från dag till dag (även från en timme till nästa), men det kan vara ont på emotionella planet. och lär digNej, jag kan inte fullt ut förstå några av de dagliga lidandena och trängselarna, till exempel en canceröverlevare, men det är inte därför jag kommer att neka eller lura en annan.Som barn kommer jag ihåg att besöka äldre föräldrar, pensionärer och sjukhus.Vårdverksamheten var det näst viktigaste yrket bland många medlemmar i min mammas familj.Jag kommer även ihåg en tonåring som sitter i vårt rum läser (med stor entusiasm) våra medicinska leksaker.Det viktigaste för mig var att min mor och min mormor hade berättade effekterna av sjukdomen på personen, med fokus på den första personen.Mötet med dem som inte känner känslor mot andra lämnar mig bedövas.Ja, jag antar att jag är snabb att döma dem, eftersom dom domar andra.Jag inser att alla inte reagerar på samma sätt som sjukdomar.Vissa kan till och med reagera med rädsla och naivitet.Den svåraste faktorn för många av oss lyssnar noga på det närmaste, vilket gör utslag av kommentarer.Plötsligt måste vi försvara oss själva. Det är svårt att hantera, särskilt om vi fortfarande kämpar för interna konflikter relaterade till vår hälsosituation.Varför tror många att självkontrollen eller viljan kan bota oss mirakulöst?Varför är denna sjukdom uppfattad av vissa som självprovoked?När en person saknar empati och okänsliga kommentarer, får det mig att leva mitt liv för en enda dag.De skulle kyssa marken och skulle vara tacksamma att återvända till sin vanliga kropp.Jag har inget annat val än att fortsätta.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *