Mensen met fibromyalgie als mensen met fibromyalgie begrijpen ze

Een vriend zei dat hij hoorde dat sommige opmerkingen van zijn collega over een andere partner die als gevolg van de bijwerkingen van een nieuw geneesmiddel was flauwgevallen voor de behandeling van haar fibromyalgie  (post-orthostatische hypotensie of duizeligheid na te snel verhoogd). .Terwijl ze haar op een brancard droegen, waren haar woorden:    “Niemand kan zo ziek zijn.”

In wat leek op een validatie van mijn situatie, een supervisor begon 
zijn opmerkingen, vertelde me dat hij “wist veel over mijn ziekte, omdat hij en zijn vrouw een goede vriend gehad met haar.”De overige opmerkingen werden een schop in de maag, toen hij vervolgde: “Dan kan ik doorgaan en rusten. Ik vond twee studenten om ze in de zomer te vervangen. “Onlangs heeft een persoon die aan onze patio heeft gewerkt, het onderwerp weer tot leven gewekt.De aannemer vertelde mijn man dat zijn vrouw gehandicapt was. Toen mijn man zei dat hij begreep omdat ik ook, de aannemer was snel om te zeggen: “Ja, maar zijn vrouw is veel beter dan de mijne,” Mijn man zei treffend: “Het lijkt erop om hem gemakkelijk te kunnen misleiden.Toen ik was gefrustreerd en teleurgesteld met de mogelijkheid van regen tijdens de honkbalwedstrijd (nu uitgesteld), schreef ik op Facebook over het, ik wist dat een lid van mijn familie te zorgen, Hij lijdt ook aan een chronische ziekte: ziekte regeert over je leven.Niet alleen was ik verbluft, maar ik hoopte ook dat deze ouder, van alle mensen, me zou begrijpen.Helaas had ik het mis.Ik weet dat degenen die geen last hebben van een aantal chronische en slopende ziekten niet volledig kunnen begrijpen wat dit inhoudt, maar ik ben altijd verbaasd over de moeilijkheidsgraad die mensen moeten begrijpen.Natuurlijk hebben we ook problemen met het begrijpen van de variatie van de symptomen en hoe ons niveau kunnen variëren van de ene op de andere dag (zelfs een uur naar de volgende), maar dit kan pijnlijk zijn ingeschakeld het emotionele vlak. en leerNee, ik kan niet volledig begrijpen sommige van het lijden en de dagelijkse beproevingen, bijvoorbeeld, een vorm van kanker overlevende, maar dat is niet de reden waarom ik minimiserai of belachelijk ander.Als kind herinner ik me een bezoek aan oudere ouders, bejaardentehuizen en ziekenhuizen.Het beroep van verpleegkundige was het tweede belangrijkste beroep van veel leden van het gezin van mijn moeder.Ik herinner me zelfs een tiener in onze kamer die (met groot enthousiasme) onze medische encyclopedieën las.Het belangrijkste voor mij was dat mijn moeder en mijn grootmoeder me de impact van de ziekte op de persoon hadden uitgelegd, met de nadruk op de persoon in de eerste plaats.De ontmoeting met degenen die geen emoties voelen ten opzichte van anderen, maakt me verdoofd.Ja, ik denk dat ik snel ben om ze te beoordelen, terwijl ze anderen beoordelen.Ik besef dat iedereen niet op dezelfde manier reageert op ziektes.Sommigen reageren zelfs met angst en naïviteit.De moeilijkste factor voor velen van ons is waarschijnlijk het luisteren naar het dichtst bijzijnde, het maken van onbezonnen opmerkingen.Plots moeten we onszelf verdedigen. Het is moeilijk te beheren, vooral als we nog steeds worstelen met interne conflicten die verband houden met onze gezondheidssituatie.Waarom geloven velen dat zelfbeheersing of de wil ons op wonderbaarlijke wijze kan genezen?Waarom wordt deze bepaalde ziekte door sommigen als zelfgeprikt ervaren?Wanneer een persoon empathie en ongevoelige opmerkingen mist, wil ik mijn leven voor een enkele dag leven.Ze kusten de grond en zouden dankbaar zijn om terug te keren naar hun normale lichaam.Ik heb geen andere keuze dan door te gaan.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *