Folk med fibromyalgi som dem, der har fibromyalgi, forstår dem

En ven fortalte mig, at hun havde hørt nogle af hendes kollegas kommentarer om en anden partner, der havde svigtet på grund af bivirkningerne af en ny medicin til behandling af hendes fibromyalgi   (post-ortostatisk hypotension eller svimmelhed efter rejst for hurtigt). .Mens de bærede hende på en stretcher, var hendes ord:    “Ingen kan være så syg.”

I hvad der syntes at være en validering af min situation, startede en vejleder 
sine kommentarer og informerede mig om, at han “vidste meget om min sygdom, fordi han og hans kone havde en tæt ven med hende”.De resterende kommentarer blev et spark i maven, da han fortsatte: “Så kan jeg gå videre og hvile. Jeg fandt to studerende at erstatte dem om sommeren. “For nylig genoplivede en person, der arbejdede på vores terrasse, emnet.Entreprenøren fortalte min mand, at hans kone var deaktiveret. Da min mand sagde, at han forstod, fordi jeg var, var iværksætteren hurtig at sige: “Ja, men hans kone er meget bedre end min.” Min mand svarede veltalende: “Det ser ud til for at kunne bedrage ham let.Da jeg var frustreret og skuffet over muligheden for regn under baseball spillet (nu udskudt), skrev jeg på Facebook om det. Jeg formåede bare at blive medlem af min familie, Han lider også af en kronisk sygdom: sygdom hersker over dit liv.Ikke alene var jeg bedøvet, men jeg håbede også, at denne forælder af alle mennesker ville forstå mig.Desværre var jeg forkert.Jeg ved, at de, der ikke lider af nogle kroniske og svækkende sygdomme, ikke fuldt ud kan forstå hvad det medfører, men jeg er altid overrasket over det vanskelighedsniveau, som folk skal forstå.Selvfølgelig har vi også svært ved at forstå variationen i symptomer og hvordan vores funktionsniveau kan variere fra dag til dag (selv fra en time til den næste), men det kan være smertefuldt på det følelsesmæssige plan. og lærNej, jeg kan ikke helt forstå nogle af de daglige lidelser og trængsler, for eksempel en kræftoverlevende, men det er ikke derfor, jeg vil nedbryde eller latterliggøre en anden.Som barn kan jeg huske at besøge ældre forældre, pensionister og hospitaler.Plejeuddannelsen var det næststørste erhverv blandt mange medlemmer af min mors familie.Jeg kan også huske en teenager, der sidder i vores værelse og læser (med stor begejstring) vores medicinske lektier.Det vigtigste for mig var, at min mor og min bedstemor havde forklaret mig sygdommens indvirkning på personen med fokus på personen i første omgang.Mødet med dem, der ikke føler følelser overfor andre, efterlader mig bedøvet.Ja, jeg tror jeg er hurtig til at dømme dem, da de dømmer andre.Jeg er klar over, at alle ikke reagerer på samme måde som sygdomme.Nogle kan endda reagere med frygt og naivitet.Den sværeste faktor for mange af os lytter nok til det nærmeste, hvilket gør udslæt kommentarer.Pludselig skal vi forsvare os selv. Det er svært at klare, især hvis vi stadig kæmper med interne konflikter relateret til vores sundhedsmæssige situation.Hvorfor tror mange, at selvkontrol eller viljen kan helbrede os mirakuløst?Hvorfor opfattes denne sygdom af nogle som selvfremkaldt?Når en person mangler empati og ufølsomme kommentarer, får det mig til at leve mit liv i en enkelt dag.De ville kysse jorden og ville være taknemmelige for at vende tilbage til deres normale krop.Jeg har intet andet valg end at fortsætte.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *