Folk med fibromyalgi som de som har fibromyalgi, forstår dem

En venn fortalte meg at hun hadde hørt noen av hennes kollegaes kommentarer om en annen partner som hadde sviktet på grunn av bivirkningene av et nytt medisin for å behandle hennes fibromyalgi   (post-ortostatisk hypotensjon eller svimmelhet etter hevet for fort). .Mens de bar henne på en bårer, var hennes ord:    “Ingen kan være så syk.”

I det som syntes å være en validering av min situasjon, startet en veileder 
sine kommentarer og informerte meg om at han “visste mye om sykdommen min, fordi han og hans kone hadde en nær venn med henne”.De resterende kommentarene ble et spark i magen, da han fortsatte: “Så kan jeg gå videre og hvile. Jeg fant to studenter å erstatte dem om sommeren. “Nylig har en person som jobbet på terrassen oppvokst emnet.Entreprenøren fortalte mannen min at hans kone var deaktivert. Da min mann sa at han forstod fordi jeg var, var entreprenøren rask til å si: “Ja, men hans kone er mye bedre enn meg.” Min mann svarte velsignet: “Det virker for å kunne lure ham lett.Da jeg var frustrert og skuffet over muligheten for regn under baseball spillet (nå utsatt), skrev jeg på Facebook om det, jeg klarte akkurat å få et medlem av familien min, Han lider også av en kronisk sykdom: sykdom regjerer over livet ditt.Ikke bare var jeg bedøvet, men jeg håpet også at denne forelder, av alle mennesker, ville forstå meg.Dessverre var jeg feil.Jeg vet at de som ikke lider av noen kroniske og forstyrrende sykdommer, ikke fullt ut kan forstå hva dette medfører, men jeg er alltid overrasket over det vanskelighetsnivået som folk må forstå.Selvfølgelig har vi også problemer med å forstå variasjonen i symptomer og hvordan vårt funksjonsnivå kan variere fra en dag til den neste (selv fra en time til den neste), men det kan være smertefullt på det følelsesmessige flyet. og lærNei, jeg kan ikke fullt ut forstå noen av de daglige lidelsene og trengselene, for eksempel en overlevende kreft, men det er ikke grunnen til at jeg vil nedlegge eller latterliggjøre en annen.Som barn husker jeg å besøke eldre foreldre, pensjonister og sykehus.Sykepleie yrket var det nest viktigste yrket blant mange medlemmer av min mors familie.Jeg husker enda en tenåring sitter i vårt rom leser (med stor entusiasme) våre medisinske leksikon.Det viktigste for meg var at min mor og bestemoren min hadde forklart virkningen av sykdommen på personen, med fokus på personen i utgangspunktet.Møtet med de som ikke føler følelser mot andre, gjør meg forbauset.Ja, jeg antar jeg er rask til å dømme dem, da de dømmer andre.Jeg skjønner at alle ikke reagerer på samme måte som sykdommer.Noen kan til og med reagere med frykt og naivitet.Den vanskeligste faktoren for mange av oss er sannsynligvis å lytte til det nærmeste, noe som gjør utslettskommentarer.Plutselig må vi forsvare oss selv. Det er vanskelig å håndtere, spesielt hvis vi fremdeles sliter med interne konflikter knyttet til vår helsesituasjon.Hvorfor tror mange at selvkontroll eller vilje kan kurere oss mirakuløst?Hvorfor er denne sykdommen oppfattet av noen som selvproduserte?Når en person mangler empati og ufølsomme kommentarer, får det meg til å leve livet mitt for en enkelt dag.De ville kysse bakken og ville være takknemlig for å gå tilbake til deres normale kropp.Jeg har ikke annet valg enn å fortsette.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *