Hovedårsakene til utbrudd av fibromyalgi.

Karen Lee RichardsEKSPERTPATIENTEt utbrudd av fibromyalgi er en midlertidig økning i antall og / eller intensitet av symptomer. Noen utbrudd varer bare en eller to dager, men andre kan vare i uker eller måneder. Den beste måten å forhindre fibromyalgiutbrudd er å identifisere årsaken og, om mulig, unngå omstendighetene som utløser dem. Husk at utslett ikke kan forekomme før 48 timer etter hendelsen som utløste den. Her er 10 vanlige årsaker til fibromyalgiutbrudd.

Klimaendringer

Kanskje den vanligste årsaken til kortsiktige fiberutbrudd kan tilskrives klimaendringer. Hver gang barometertrykket endres og en ny front passerer, opplever mange personer med fibromyalgi en økning i deres symptomer, inkludert smerte. Heldigvis varer disse utbruddene vanligvis bare en eller to dager.

Overdreven innsats

Når vi trykker for mye fysisk, risikerer vi å forårsake en blits. De sjeldne dagene når vi føler oss veldig bra, er det så vanskelig å ikke prøve å få tak i alle husarbeidene og aktivitetene som vi ikke har kunnet gjøre i en måned eller to. Men overdrivelse, selv når du føler deg bra, vil vanligvis bite deg tilbake i form av en fibro. Det er bedre å gradvis øke aktivitetsnivået ditt og vente på flere gode dager å passere med færre tilbakeslag.

Loading...

stresset

Langvarig stress kan få betydelig innvirkning på symptomene på fibromyalgi. Stress kan være en spesielt lumsk faktor når det gjelder utløsere av fibro-flare, fordi det skjer svært ofte: bilen vår går ned, økonomien blir verre, vår sønn blir syk. Uten bevisst å tenke på det, stiger vårt stressnivå. Dessverre varer utbrudd av stress ofte lenge, da de kan være vanskeligste å identifisere og finne måter å håndtere dem effektivt.

Sykdom eller skade

Akkurat som en sykdom eller skade ofte utløser oppstått av fibromyalgi, kan en annen sykdom eller skade utløse et utbrudd av fibromyalgi symptomer. Selv noe så enkelt som forkjølelse kan føre til et fibroutbrudd.

Hormonelle endringer

Flere kvinner rapporterte å ha fibromyalgiangrep relatert til menstruasjonssyklusene og overgangsalderen. Hver person bør diskutere med legen dersom hormonbehandling er egnet eller nyttig i disse tilfellene.

Temperaturendringer

Mange med fibromyalgi er ekstremt sensitive for kulde, varme eller begge deler. Eksponering for disse ubehagelig temperaturer, selv for relativt korte perioder, noen ganger kan utløse et bluss.

Mangel på søvn eller endringer i søvnrutine.

Å ha en avslappende, avslappende og kvalitets søvn er en konstant utfordring for personer med fibromyalgi. Når søvn blir avbrutt eller endre normale søvnmønster av en person, spesielt i en periode, er det mulig at en bølge av fibro ikke igjen. Det er viktig å finne en søvnrutine som passer deg og holder den så nær som mulig.

Behandling endres

Selv om endringer i medisiner eller andre behandlingsprotokoller er utformet for å forbedre dine symptomer, kan disse endringene noen ganger føre til økte symptomer. Det kan være vanskelig å avgjøre om flare var forårsaket av forandringen selv eller om det var en tilfeldighet. Sammen med legen din, trenger du kanskje en periode med prøving og feiling for å finne ut om endringen i behandlingen er å klandre, eller om en annen faktor som har forårsaket momentum.

reiser

Sjelden er lett å reise for noen med fibromyalgi og selv den beste turen kan bli etterfulgt av et utbrudd av fibro. Dette skyldes sannsynligvis til å reise ofte involvere andre vanlige triggere, som klimaendringer, temperaturendringer, stress og forstyrrelse av søvnmønster. Prøv å planlegge lang pause i løpet av turen og planlegge en ekstra dag før avreise og etter retur til hvile. Selv om dette kan ikke fullstendig hindre et utbrudd, kan du bidra til å redusere sin alvorlighetsgrad.

Individuelle følsomheter

Personer med fibromyalgi har ofte en rekke problemer som de er spesielt følsomme for, for eksempel allergier eller følsomhet overfor lys, støy og / eller lukt. Eksponering for gjenstander som er følsomme, for eksempel sterke lys eller sterke lukter, kan utløse en fibrørpute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *