Hovedårsager til udbrud af fibromyalgi.

Karen Lee RichardsEKSPERTPATIENTEt udbrud af fibromyalgi er en midlertidig forøgelse af antallet og / eller intensiteten af ​​symptomer. Nogle udbrud varer kun en eller to dage, men andre kan vare i uger eller endda måneder. Den bedste måde at forebygge fibromyalgiudbrud på er at identificere årsagen, og om muligt undgå de omstændigheder, der udløser dem. Husk at udslæt ikke må forekomme indtil 48 timer efter den begivenhed, der udløste det. Her er 10 almindelige årsager til fibromyalgiudbrud.

Klimaændringer

Måske er den mest almindelige årsag til kortfristede udbrud af fibre tilskrives klimaændringer. Hver gang barometertryk ændres og en ny front passerer, oplever mange mennesker med fibromyalgi en stigning i deres symptomer, herunder smerte. Heldigvis varer disse udbrud normalt kun en eller to dage.

Overdreven indsats

Når vi trykker for meget fysisk, risikerer vi at forårsage en flash. De sjældne dage, hvor vi føler os meget godt, er så svært at vi ikke forsøger at indhente alle de husholdningsgaver og aktiviteter, som vi ikke har kunnet gøre i en måned eller to. Men overdrivelse, selv når du føler dig godt, vil normalt bide dig tilbage i form af en fibro. Det er bedre at gradvist øge dit aktivitetsniveau for at vente på flere gode dage at passere med færre tilbageslag.

Loading...

stress

Langvarig stress kan have en betydelig indvirkning på symptomerne på fibromyalgi. Stress kan være en særlig lumsk faktor når det kommer til triggere af fibroflare, fordi det sker meget ofte: vores bil går ned, økonomien bliver værre, vores søn bliver syg. Uden bevidst tænkning om det er vores stressniveau stigende. Desværre varer udbrud af stress ofte lang tid, da de kan være sværeste at identificere og finde måder at håndtere dem effektivt på.

Sygdom eller skade

Ligesom en sygdom eller en skade ofte udløser fibromyalgi, kan en anden sygdom eller skade udløse et udbrud af fibromyalgi symptomer. Selv noget så simpelt som forkølelsen kan føre til et fibroudbrud.

Hormonelle ændringer

Flere kvinder rapporterede at have fibromyalgiangreb relateret til deres menstruationscykler og overgangsalderen. Hver person bør diskutere med deres læge, hvis hormonudskiftningsterapi er relevant eller nyttig i disse tilfælde.

Temperaturændringer

Mange mennesker med fibromyalgi er yderst følsomme for kulde, varme eller begge dele. Eksponering for disse ubehagelige temperaturer, selv i relativt korte perioder, kan nogle gange udløse en flare.

Mangel på søvn eller ændringer i søvnrutinen.

At have en afslappende, afslappende og kvalitets søvn er en konstant udfordring for mennesker med fibromyalgi. Når søvn afbrydes eller en persons normale søvnmønstre ændres, især over en periode, er det muligt, at en bølge af fibro ikke vil blive efterladt. Det er vigtigt at finde en søvnrutine, der passer dig og holder den så tæt som muligt.

Behandling ændres

Selv om ændringer i dine lægemidler eller andre behandlingsprotokoller er designet til at forbedre dine symptomer, kan disse ændringer nogle gange medføre en stigning i dine symptomer. Det kan være svært at afgøre, om flare skyldtes selve forandringen, eller hvis det var en tilfældighed. Sammen med din læge kan du have brug for en forsøgs- og fejlperiode for at afgøre, om forandringen i behandlingen er synderen eller hvis en anden faktor har forårsaget impulsen.

rejser

Sjældent er det nemt at rejse til nogen med fibromyalgi, og selv den bedste tur kan efterfølges af et fibroudbrud. Det skyldes sandsynligvis, at ture ofte involverer andre fælles udløsere, såsom klimaændringer, temperaturændringer, stress og afbrydelse af søvnmønstre. Prøv at planlægge en masse hvile under din rejse og planlægge en ekstra dag før afrejse og efter din tilbagevenden til hvile. Selv om dette ikke helt forhindrer et udbrud, kan det hjælpe med at minimere sværhedsgraden.

Individuelle følsomheder

Personer med fibromyalgi har ofte en række problemer, som de er særligt følsomme for, såsom allergi eller følsomhed over for lys, støj og / eller lugt. Eksponering for genstande, som fx lyse lys eller stærke lugte, kan udløse fibro push.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *