Pasienter med fibromyalgi trenger ikke bare å se fysisk lidelse, men også mistillit til deres slektninger og til og med helsepersonell

Øyebrynene, det røde klærne, blomstene i håret og smerteopplevelsen er uatskillelige tegn på Frida Kahlo. Hans selvportrett med hele kroppen piercing neglene,     Den ødelagte søylen  , en av hans mest berømte malerier, er også en indikasjon på at den meksikanske kunstneren lider av fibromyalgi. Noen forfattere angir at Frida ble lider av post-traumatisk fibromyalgi, som er kjennetegnet ved vedvarende generalisert smerte, kronisk tretthet, søvnløshet og smerte poeng. i veldefinerte anatomiske regioner. Dette konseptet av fibromyalgi, som det er i dag forstått var trolig ikke utbredt blant leger i det 20. århundre: I sitt selvportrett “The Broken Column” fra 1944, den meksikanske kunstneren Frida Kahlo uttrykte sin smerte ved negler spredt over hele kroppen ( Foto: Internett-reproduksjon)

Da Frida malte      Forbindelsen av smertefulle stikk med reumatisme har blitt sitert i minst 120 år. I 1824 den skotske kirurgen William Balfour, beskrevet for første gang hos pasienter med hypersensitive muskel punkter på palpering som utløser smerte utstrålte konnten.Fibromyalgie er ikke en ny sykdom, et bilde som mange mennesker. Historisk ble det presentert under forskjellige navn: Fibrositis (1904), myofibrositis (1929), Fibrositic syndrom (1952), fibromyalgi syndrom og fibromyalgi slutt (1981). Utnevnt i 1992 ble han anerkjent av Verdens helseorganisasjon (WHO) som en revmatisk sykdom. Men selv om det er lenge etter, blir det alltid utspurt av samfunnet, pasientens slektninger og til og med noen helsepersonell.

Den revmatolog Luiz Severiano Ribeiro fra Department of Rheumatology av statens pensjonister Institute of Minas Gerais (Ipsemg) husker en tid da pasienten selv ikke trodde på diagnosen, selv om det var berettiget smerten hun trodde var “uforklarlig” , var størrelsen på trøbbel. “De klaget over smerte og tretthet, men tok ikke diagnosen alvorlig. Først forstod de ikke navnet. I tillegg viste de kliniske forsøkene ingenting og vi foreskrev antidepressiva. De fant fibromyalgi sint og da hun fant en annen lege og fortalte dem hva revmatolog sa hun innså at hun egentlig måtte være en psykiater. Det var den klassiske banen for fibromyalgi for 20 år siden. De hoppet fra en lege til en annen uten forklaring, og da de ble diagnostisert, trodde de ikke. “

Forening   For fibromyalgi er folk som er mer følsomme for smerte enn den generelle befolkningen, som mistillit og tvil like dårlig. Sandra Santos, 53, pensjonert, ble diagnostisert i 2005 og grunnlagt i en positiv holdning til å lide den brasilianske sammenslutningen for fibromyalgi (Abrafibro) med andre pasienter. For å behandle et ryggradsproblem ble hun henvist til en behandling hun ikke kunne fortsette. “Jeg kom inn og ut av en rullestol. Jeg insisterer til den åttende økten, men legen fant det rart at smertetærskelen min er så lav. Den følgesvenn som fulgte med ham mistenkte at det var fibromyalgi og under den kliniske undersøkelsen fortalte han meg at jeg hadde elleve smertepunkter på 18. Hun hadde fibromyalgi,

ØKET SENSITIVITET

I de senere år er forståelsen av fibromyalgi anses som et syndrom fordi det dekker en rekke kliniske manifestasjoner, som smerte, tretthet og søvnforstyrrelser. Eduardo Paiva, leder av smerte og fibromyalgi den brasilianske Society of Rheumatology, professor ved Det føderale universitetet i Paraná (UFPR) og leder av fibromyalgi klinikken på sykehuset das Clinicas. Ufp blir stadig mer etablerte fibromyalgi bevissthet er et nervesystem problem som er programmert til å føle mer smerte. Undersøkelser som funksjonell magnetisk resonans som viser funksjoner i hjernen hos sanntid, og viser de forsterkede smerteintensitets av pasienter rapportert.

vite mer

  • Fibromyalgi påvirker 3% av den brasilianske befolkningen, men diagnosen er vanskelig
  • Forskningen foreslår nye behandlinger for kronisk smerte som påvirker 30% av befolkningen i Vesten
  • Terapien kan blokkere kronisk smerte
  • Kroniske smerter kan ha naturlig opprinnelse
  • Forskning styrker forholdet mellom kronisk smerte og depresjon
  • For alle typer smerter er det en egnet teknikk: å kjenne mulighetene for fysioterapi

Personer med fibromyalgi har en lavere smertegrense. Stimuli som vanligvis ikke forårsaker smerte hos andre mennesker, for eksempel Betingelser, kan være smertefull i fibromyalgi. Ifølge Roberto Heymann, en rheumatologist på Albert Einstein sykehus og professor ved University of Sao Paulo (UNIFESP), er dette på grunn av en svikt i smerte kontrollmekanismer i sentralnervesystemet. “Årsakene til slik utilstrekkelig kontroll over smertemekanismer er ukjente. Det antas at en genetisk predisponering utsatt for visse miljøfaktorer gir fibromyalgi. Hva vi vet

I tillegg eksterne faktorer påvirker transmisjonen og følelsen av smerte. Emosjonell tilstand og kaldt inkludert. Depresjon kan, i likhet med mange andre kroniske sykdommer, være en av konsekvensene av Fibromyggie, men også den utløser som manglet å utløse et bilde av fibromyalgi i genetisk disponert person. Ifølge Heymann emosjonelle helse har en direkte innvirkning på alle sykdommer, ikke bare til fibromyalgi. “Hvor mange mennesker har høyt blodtrykk, for eksempel fordi de har blitt nervøs og engstelig? I fibromyalgi, der smerte er subjektivt, påvirkning av følelser skaper ofte berører deres intensitet. Faktum er at en deprimert person som faktisk føles mer smerte enn normalbefolkningen, fordi deres følsomhet for smerte er økt. På denne måten

Ethvert bilde av kronisk smerte skader også søvn, med pasienten ofte våkne opp med smerte. Men i fibromyalgi er hormonelle endringer og nevrotransmittere også ansvarlige for overfladisk søvn og følelsen av tretthet. Følgelig har de fleste med fibromyalgi overfladisk og lett søvn der de ikke hviler. Dette gjør dem trette og uten energi. De viktigste symptomene på tilstanden er generell smerte, søvnforstyrrelse eller en sliten våkne opp, og du føler deg sliten eller trøtt i løpet av dagen. Maria Joana das Mercês, 84, tvilte om at hun virkelig hadde sovet om natten eller om det var en drøm. Deltaker i fibromyalgi pasientopplæringsgruppen, Ipsemg, har eksistert i over 20 år, og i dag er hun bedre i stand til å behandle symptomer, men de har ikke sluttet å bekymre seg. “Jeg sover og våkner opp og tenker om jeg sover egentlig. Og smerten er uutholdelig. Ingen fortjener det, “klager han.Se videoen av pasienter som rapporterer fibromyalgi:

Den brutte kolonne
I artikkelen “Art og smerter i Frida Kahlo” 2014 Rodrigo Siqueira Batista og hans medforfattere finne skjæringspunktet mellom kunsten hans og hans smerte opplevelser i biografi og verk av den meksikanske kunstneren. For forfatterne beskriver The Broken Column, der hun beskriver seg selv med stål vesten å kontrollere smerte bildet, satt inn i hennes nakne kropp neglene en endeløs ildprøve. “Frida kropp er delt, blødning, spikret og isolert. Hun oversetter den fysiske torturen at hun aldri har forlatt hele sitt liv, “som det var før smerten. “Den ensomhet, forvirret av ørkenlandskapet, intensiverer lidelsen. Den åpne kroppen er en indikasjon på de ulike operasjonene som du har reparert ryggen uten å forbedre dine symptomer. Implanterte negler indikerer imidlertid de typiske smertepunkter av fibromyalgi. For forskere vil denne hypotesen forklare kronens smerte og dyp utmattelse.

Julia de Oliveira Fonseca, en medisinsk student ved det føderale universitetet i Viçosa (UFV) og Rodrigo Siqueira-Batista, lege, filosof og professor ved Institutt for indremedisin og vedlikehold av UFV  

liv og kunst

Bildet av Frida Kahlo er veldig knyttet til lidelsene. Hva var dine viktigste kilder til smerte? Polio og ulykken er ubestridelig, men ble hun diagnostisert med fibromyalgi, eller var dette funnet funnet etter hennes død og på grunn av større kunnskap om syndromet?

Maleren Frida Kahlo led både fysisk (organisk) og følelsesmessig. Faktisk er en av kunstnernes største lidelser knyttet til hans forhold til medarbeider Diego Rivera, for hvem hun var dypt forelsket i. Paret hadde stor kjærlighet for hverandre; Men det var også kamper og svik, som gjorde Frida veldig trist. En av disse argumentene var resultatet av Diego’s svik av Frida søster Adriana. Frida led også av det faktum at hun ikke kunne oppleve en spontan abort på graviditetstidspunktet. Et berømt maleri kalt Henry Ford Hospital (La cama volar) beskriver på en bemerkelsesverdig og sterk måte en episode der Frida måtte bli innlagt på sykehus etter en abort. Ingen tilfelle av fibromyalgi ble diagnostisert i livet, men på den tiden navnet “Fibromyalgi” ikke eksisterte (mye senere, tilbake på 70-tallet). Dette diagnostiske ble antatt etter hans død, og er foreslått av sin kliniske bildet av kroniske smerter, for eksempel i artikkelen fibromyalgi i livet og i kunsten Frida Kahlo (Artikler av Manuel Martinez Lavín, Mary Carmen Amigo, Javier Coindreau og Juan Canoso). publisert i tidsskriftet Arthritis & Revmatisme, mars 2000). som i artikkelen fibromyalgi i livet og i kunsten Frida Kahlo foreslått (Artikkel av Manuel Martinez-Lavin, Mary-Carmen Amigo, Javier Coindreau og Juan Canoso). publisert i journalen Arthritis & Revmatisme, mars 2000). som i artikkelen fibromyalgi i livet og i kunsten Frida Kahlo foreslått (Artikkel av Manuel Martinez-Lavin, Mary Carmen Amigo, Javier Coindreau og Juan Canoso). publisert i journalen Arthritis & Revmatisme, mars 2000).

Artikkelen ved     Art and Pain i Frida Kahlo    * snakker om en mulig sammenheng av neglene av kroppen i den ødelagte kolonnen med smertestillingene i fibromyalgi. Kan dette bildet betraktes som tydelig bevis på din erfaring med fibromyalgi? fordi

Bildet     The Broken Column,     der neglene på kroppen av kunstneren fast Fridas beskriver sammenheng kjølvannet av ulykken, hadde han lidd i sin ungdom – flere brudd i ryggraden – og sin rapport smertefullt. I forhold til triggerpunkter på Fibromyalgi dette synes å være en plausibel hypotese, men dette absolutt ikke utgjør et “klart bevis” er, spesielt når du ser på et maleri kategori, og intensiteten av Frida Kahlo.

Hvilken betydning har smerte for den latinske kunstnerens arbeid?

Frida Kahlo malte mange selvportretter og regnet seg selv selvsikker. Det antas at kunstneren har avbildet mange øyeblikk av smerte på lerretet – fysisk og følelsesmessig – som var en del av hans liv. På denne måten kan det antas at i kunst finner Frida på en eller annen måte betydningen av smerte selv.

* Artikkelen av Rodrigo Siqueira-Batista, Plínio Duarte Mendes, Julia de Oliveira Fonseca og Marina de Souza Maciel ble utgitt i 2014 i tidsskriftet Dor.

UTEN ESTIGMAS

For å leve med syndromet og opprettholde livskvaliteten er det viktig at personen med fibromyalgi behandler dem seriøst og engasjerer seg med fagfolk som er kjent med faget.

Presse Euler Junior / EM / DA% u2013 02.07.14
Jorge Luiz Dutra, 59, ble gjentatte ganger avhørt fordi han hadde smerter (Foto: Euler Junior / EM / DA Trykk% u2013 07/02/14)

Den 12. feirer vi verdensdagen for fibromyalgi. Datoen styrker pasientens kamp for bedre tilgang til behandling og fremfor alt for syndromets synlighet. Kun offentlig bevissthet kan forandre panoramaet av vantro om kroniske smerter som markerer problemet. Den pensjonerte mureren Jorge Luiz Dutra, 59, har blitt diagnostisert siden 2004 og lever fortsatt med mistillit. Han bor på landsbygda og er lei av å høre at fibromyalgi er bare en unnskyldning. “Mange sier at jeg ikke har noe, at jeg ikke vil jobbe. De ser på meg og sier at når jeg er feit, er jeg sunn, sier han. Men det er Jorge, som kjenner lidelsen til en truende smerte, et symptom som påvirkes av sosial, kulturell,

Ifølge Roberto Heymann, en rheumatologist på Albert Einstein sykehus og professor ved University of Sao Paulo (UNIFESP), er smertevurdering komplisert fordi ingen presise mål, slik som hypertensjon og diabetes er til stede. Pasient, profesjonell eller familieinformasjon. “Hvis dem tilstrekkelig informasjon ikke er tilgjengelig, vil det sikkert gi en falsk dom. Det er derfor vi ofte se familiemedlemmer, kolleger eller helsepersonell som ikke tror på deres lidelser. Dette øker graden av fibromyalgi sykdom og selv påvirket utviklingen av den kliniske tilstand. “Mangelen på tilstrekkelig kunnskap om dette syndromet i samfunnet skaper ofte absurde forutinntatte ideer. Familie og sosial støtte er viktig, sier han.

Smerten av fibromyalgi kan forårsake mye lidelse som er nok til å forstyrre din daglige og vanlige aktiviteter. Men selv når pasienter og institusjoner kjemper for muligheten for ferie eller til og med pensjon, er arbeidet et komplekst problem, sier Heymann. “Det er ingen data som viser at dette er en fordel, og fjerning fra jobb forverrer vanligvis situasjonen,” sier han. For spesialisten er det i de fleste tilfeller ganske mulig å leve med syndromet og opprettholde livskvaliteten. For dette er det viktig at personen med fibromyalgi tar dette på alvor og jobber med fagfolk som er godt forberedt og kompetent.

RESPONSE   Personlig trener  Michele Barreto, 42, ble diagnostisert 14 år siden. Medisinering, terapi, endrede spisevaner og vanlig fysisk aktivitet gjør det mulig å sameksistere uten store problemer med fibromyalgi. “I dag er det bra, men på diagnosetid måtte jeg sette seg og gråte. Men jeg hadde to valg: Enten ville det ødelegge meg eller jeg ville reagere. Pasienten må forstå at tilstanden blir bedre hvis han overholder behandlingen, sier han. Michele, en tidligere volleyballutøver, var overrasket over å se at fordelene med avslapning ble fortalt gjennom en massasje. “Fordi jeg squealed i smerte i stedet for å slappe av. Jeg har også sluttet å sove og var allerede sliten, “minnes han.

Edésio Ferreira / Presse MS / DA
Personal Trainer Michele Barreto, 42 så seg selv konfrontert med fibromyalgi og var stor smerte på fysisk aktivitet (Foto: Edesio Ferreira / EM / DA Press) i dager

I volleyball hadde Michele sår som forbedret langsommere. På det tidspunktet hadde dette blitt en mistillid, fordi noen mennesker trodde det ville være mykt. Fibromyalgi er imidlertid ofte pasienter med smertehistorie før diagnosen. Ifølge Eduardo Paiva, leder av Pain and Fibromyalgia Commission of the Brazilian Society of Rheumatology, finnes det flere måter å oppnå fibromyalgi. “Dette kan for eksempel være et resultat av ubehandlet lokalisert smerte. Det kan også starte etter et fysisk eller mentalt traume. Det vanligste er imidlertid at det er en lokal smerte som synkroniserer og tar over hele kroppen, forklarer spesialisten.

Og det er bare et traume som forårsaket Michèles fibromyalgi. Hun kjørte da hun hadde en alvorlig bilulykke der to venner ble veldig skadet. “Det var min feil. Først trodde jeg ryggsmerter var et resultat av ulykken. Jeg måtte ha en krage en stund, men smerten fortsatte, sier han. Den første reaksjonen etter funn av fibromyalgi var søket etter alle slags ressurser for å takle sykdommen: massasje, akupunktur, homeopati, terapi. Sistnevnte var viktig for henne å endre hennes tilnærming til sykdommen. “Jeg har lært at det ville gjøre ting verre når det somatiserte.” Også fysisk aktivitet var viktig. “Jeg har hørt at mange leger sa at det var over 50% av behandlingen. Noen ganger Det er så vondt at vi ikke vil gjøre noe. Men det tar utholdenhet. “

På grunn av personlig erfaring med fibromyalgi, er profesjonelle ettertraktet av folk som vil bruke fysisk aktivitet til å kontrollere sine symptomer. “Jeg tror de stoler på meg å trene med meg fordi jeg vet hvordan de føler seg på huden. I tillegg må den fysiske aktiviteten til fibromyalgi være spesifikk og svært målrettet, “advarte han. For Paulo Paiva kan fysisk aktivitet være mer effektiv enn medisinering i noen tilfeller. Uten behandling kan fibromyalgi føre til et betydelig tap av livskvalitet. I tillegg til medisiner (neuromodulatorer og doble antidepressiva som er mest egnede) og fysisk aktivitet inkluderer behandlingen også utdanning av pasienter og familier.

ALTERNATIVE OG YTTERLIGERE THERAPIES

En gjennomgang av kontrollerte forsøk som evaluerte effektiviteten av massasje i fibromyalgi tilnærming viste at fem uker av ressursen kunne fremme umiddelbare fordeler som forbedret smerte, angst og depresjon. , Susan Lee King Yuan, fysioterapeut, har en mastergrad i vitenskap fra fakultetet for medisin ved universitetet i São Paulo og en forsker i feltet. Terapeutisk massasje kan være en av de alternative og komplementære terapiene (CT) ved behandling av fibromyalgi.

Myofascial avslapping massasje kan forbedre smerter, tretthet, stivhet, angst, depresjon og livskvalitet. noen data viser at manuell lymfedrenasje av bindevev er overlegen når det gjelder stivhet og depresjon. Det er tegn på at bindevevsmassasje forbedrer depresjon og livskvalitet, mens Shiatsu forbedrer terskelen for smerte, tretthet, søvn og livskvalitet. “Studier tyder på at de fleste typer massasje terapi forbedrer livskvaliteten for pasienter med fibromyalgi, men det er behov for videre forskning for å bekrefte fordelen, sier han.

Leser på internett

Funksjonell magnetisk resonans imaging sammenligner hjerneaktiviteten til en normal person til en fibromyalgi pasient. Begge ble utsatt for en stimulus på 4 kg, noe som kan forårsake smerte (Foto: Reproduksjon av Internett).

I teorien kan lindring av smerte teoretisk skyldes økt blodgass som fremmer oksygenering og utskillelse av toksiner fra musklene, avslapping og frigivelse av endorfiner. “Smerten forsvinner bare med massasjeterapien. Massasjen er best egnet som et supplement til andre terapeutiske hjelpemidler som en del av en tverrfaglig behandling for å kontrollere symptomene på syndromet. “

Ingen studie har utvetydig bestemt den ideelle frekvensen av massasje for fibromyalgi. Noen forskere foreslår en behandlingsvarighet på mer enn fem uker. For Susan, CTS argumentere for en helhetlig sikten til pasienten og setter forbindelsen mellom terapeut og pasient. Det er viktig at denne massasjen respekterer terskelen for smertefull følsomhet hos pasienten til palpasjon. “Bruken av katter som et supplement til en tverrfaglig behandling er ideell: Det er spesielt viktig at denne behandlingen inneholder pasientopplæring, psykoterapeutiske metoder og terapeutiske øvelser, som er den største bevis på effektiviteten ved behandling av pasienter. Behandling av fibromyalgi. “

NAVN

epidemiologi

  • Utbredelsen av fibromyalgi i verden er mellom 0,7% og 5% sammenlignet med den generelle befolkningen.
  • I Brasil er dette sannsynligvis den nest viktigste reumatiske sykdommen med en utbredelse på om lag 2,5%.
  • Dette kan variere fra barn til eldre, men deres symptomer starter vanligvis mellom 25 og 65 år, med en middelalder på 49 år.
  • Det påvirker flere kvinner enn menn i et forhold på 8: 1 ved bruk av kriteriene fra 1990s American College of Rheumatology

INTERVJU    
Et nytt utseende

Personlige arkiver
Manuel Martinez-Lavín, reumatolog og master i American College of Rheumatology (Foto: Personlig arkiv)

Manuel Mantinez-Lavín er en anerkjent autoritet innen fibromyalgi og forklarer mekanismene av sykdommen basert på de opprinnelige hypoteser vitenskapelig bekreftet av andre forfattere over hele verden, og ofte sitert. I boken fibromyalgi uten Mystery – A guide for pasienter, pårørende og leger (MG Editores) det gir en helhetlig behandling for lindring av fibromyalgi symptomer i tillegg til medikamentbehandling, forskjellige effektive tiltak for en slik positiv innstilling til sykdom, gruppebehandling, yoga, meditasjon, kropp og pusteøvelser, kognitiv terapi, differensiert diett og anvendelse av teknikker for å forbedre søvn. I et intervju med staten Minas Gerais kommenterer han denne nye tilnærmingen og diskuterer de viktigste fremskrittene i forståelsen og styringen av sykdommen. Lavín studerte medisin ved National Autonomous University of Mexico, er postdoktor i internmedisin ved University of St. Louis (Missouri) og revmatologi ved Scripps Clinic (California). Siden 1983 har han vært direktør ved Institutt for reumatologi ved Ignacio Chávez National Institute of Cardiology i Mexico, og professor i revmatologi ved National Autonomous University of Mexico og medlem av National Academy of Medicine. I 2013 ble han uteksaminert fra American College of Rheumatology. og professor i revmatologi ved National Autonomous University of Mexico og medlem av National Academy of Medicine. I 2013 ble han uteksaminert fra American College of Rheumatology. og professor i revmatologi ved National Autonomous University of Mexico og medlem av National Academy of Medicine. I 2013 ble han uteksaminert fra American College of Rheumatology.
Hva er prosedyren for å analysere variasjonen i hjertefrekvensen, har det gjort tilnærmingen til fibromyalgi?
Analysen av hjerterytmer ved hjelp av datamaskiner gjør det mulig å effektivt studere funksjonen til vårt hovedsystem for intern regulering og tilpasning til miljøet, kalt det autonome nervesystemet. Dette systemet er ansvarlig for stressresponsen, og vår forskning har vist at funksjonen til det autonome nervesystemet er svekket hos pasienter med fibromyalgi. For eksempel øker adrenalinproduksjonen dag og natt. Våre studier er bekreftet av forskere fra andre deler av verden. Med denne kunnskapen er begrepet fibromyalgi radikalt forandret. Behandlingen bør sikte på å harmonisere funksjonen til det autonome nervesystemet, som vanligvis krever en signifikant endring i pasientens livsstil.

Hvis smerten forårsaket av fibromyalgi utstråler i kroppen, vil det bli forklart av denne funksjonen i det autonome nervesystemet? 

Nettopp. Vår teori forklarer årsaken til generalisert smerte, da små nervefibre fordeles over hele kroppen. Vi har bekreftet at pasienter med fibromyalgi hadde nedsatt nervefibre i hud og øyne, som vi kaller liten fiberneuropati. Det må forstås at fibromyalgi er en ekte nevropati og forårsaker så mye smerte som nevropati hos diabetikere og pasienter med helvetesild. 

Det viktigste fremskrittet forklarer hvordan ulike typer stress (fysisk, smittsomt og følelsesmessig stress) kan bli en ekte nevropatisk smerte. Vi har mottatt bevis på at konstant stress kan skade de såkalte dorsale rotganglier, nerve sentre langs ryggraden. Etter et fysisk eller smittsomt traume dannes shorts mellom det autonome nervesystemet og fibrene som overfører smerten. Endringene i det autonome nervesystemet forklarer de mange sykdommene som påvirkes av personer med fibromyalgi som tretthet, søvnløshet og tarmproblemer. 

Først og fremst vil jeg forklare at det er en helhetlig behandling basert på kompleksitetsvitenskapene. Det er et nytt vitenskapelig paradigme kalt “kompleksitet” langt fra den lineære og reduksjonsmodellen som for tiden dominerer medisin. Kompleksitet gjør det nødvendig å helhetlig studere menneskets tilpasningssystemer til miljøet. Når det gjelder fibromyalgi, krever holistisk, vitenskapsbasert behandling at pasienter og deres familier kjenner til flere syndrom-rasjoner. Tilbakemeldingsteknikker gjør det mulig å harmonisere funksjonen til det autonome nervesystemet. Også maten er viktig: du må finne ut om et bestemt stoff er inkompatibelt,


Er stoffer som pregabalin et stort skritt fremover? Er det noen muligheter for en ny klasse med rusmidler? 

Pregabalin er et gjennombrudd. Det er en antineuropatisk medisin som fungerer i noen tilfeller, men det må erkjennes at det er et primitive stoff. Vi har vist at noen natriumkanaler bundet til dorsalrotganglia kan spille en viktig rolle i smertene av fibromyalgi. Svært spesifikke legemidler utvikles for å blokkere disse natriumkanalene. I nær fremtid vil vi også ha mer effektive smertestillende midler for fibromyalgi, men full behandling vil fortsatt være nødvendig.

I Brasil er det en rekke kroppsmassasjer som er laget eksklusivt for fibromyalgi som er utformet for å avslutte symptomene. Kan massasjen forandre løpet av syndromet? 
Jeg er ikke kjent med denne type terapi, men før behandling anbefales, bør den ha blitt bevist av kontrollerte vitenskapelige studier. I min bok snakker jeg om alternativ medisin, placebo effekt og quackery. En mild massasje kan hjelpe. Imidlertid føler noen personer med fibromyalgi smerte selv med lett trykk på huden.

Dele denne:

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *