“Kronisk smerte er en reel sygdom” – Lady Gaga snakker om sin kamp mod fibromyalgi

Bradley Cooper og Lady Gaga vil snart filme på en ny version af filmen “A Star Is Born”. Mens hun ventede på den nye film, gav Lady Gaga for nylig et interview om hendes kamp mod fibromyalgi. Dette kroniske syndrom kan forårsage ubehagelig smerte i nerver og led.

“Smerte” af fibromyalgi
For millioner af mennesker, der lider af fibromyalgi, er hverdagen en konstant kamp. Den værste del om denne sygdom er, at mange mennesker ikke engang genkender det som en “ægte” sygdom. Nogle læger tvivler endda på deres patients ærlighed, når de fortæller dem om deres symptomer. Fra læger til offentligheden tror mange mennesker ikke på, at dette frygtede syndrom virkelig eksisterer, endsige at det kan betragtes som en sygdom. Fordi smerten er skjult i din krop, kan andre ikke se det så let som om de så en brudt arm.

Lady Gaga er en af ​​de få berømtheder at tale om denne sygdom. I interviewet forklarede hun forholdet mellem sygdommen og forskellige tilstande som posttraumatisk stresslidelse (PTSD), angst, panikanfald, depression og andre traumer. Selv om forskerne endnu ikke har opdaget årsagerne til fibromyalgi, har de formået at etablere forbindelsen mellem dette syndrom og de traumatiske hændelser, der kan opstå i et individs liv. I tilfælde af Lady Gaga ser det ud til, at sygdommen blev udløst under hendes pubertet. Over tid blev hendes fibromyalgi forværret på grund af stressen i hendes musikalske karriere.

Lever med fibromyalgi
For Lady Gaga forårsager angst, stress og depression i forbindelse med hendes fibromyalgi hendes nervesystem at overstyre (overarbejde). Dette forårsager smerter i nerver og led. International Association for Pain Studies har også fundet ud af, at PTSD er en vigtig risikofaktor for udviklingen af ​​fibromyalgi.

I mange år har læger troet, at fibromyalgi (nogle gange kaldet “all-over” og “all-out” sygdom) er bare en ide om patienter. De indså for nylig, at denne sygdom er reel. Selvom patienter er overbeviste om, at læger i sidste ende tror på dem, er der ingen risiko for, at denne sygdom kan helbredes i overskuelig fremtid.

Lady Gagas fibromyalgi var svært at bære, fordi hun følte at ingen troede på hende. Hun besluttede endelig at tale om hendes sygdom og hendes historie om PTSD. Desværre er der stadig mange mennesker, som ikke tror på, at de faktisk har fibromyalgi.

Længe før disse åbenbaringer havde sangeren (meget populær!) Allerede nødt til at annullere mange af hans koncerter på grund af smerten. Hun havde også annulleret shows på grund af en hoftebeskadigelse. Efter annulleringen af ​​en anden koncertserie besluttede Lady Gaga endelig at afsløre hendes mentale og fysiske sundhedsproblemer. Hans artikel på hans Instagram-side beskriver hans kamp mod kroniske sygdomme.

Sagen om Lady Gaga viser den virkelige kamp, ​​som folk skal lave med fibromyalgi. Nogle fans af sangerne beskyldte hende for at være dramatiske, leve offeret og simpelthen på udkig efter undskyldninger for at afbryde hendes shows. Desværre blev mange mennesker med fibromyalgi også udsat for den samme skepsis. Hvis du har en “usynlig” sygdom, der er meget svært at diagnosticere, tror folk, at du opfinder dine symptomer.

I øjeblikket ved læger ikke præcis hvad der forårsager fibromyalgi. Du har også fundet nogen kur mod denne kroniske sygdom. De eneste medicin, der for øjeblikket er ordineret til fibromyalgi, er antidepressiva og analgetika. Selvfølgelig kan disse midlertidigt lindre symptomerne, men de helbreder dem ikke.

Del denne artikel for at uddanne alle dine venner om den sande smerte og lidelse forårsaget af fibromyalgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *