“Kronisk smerte er en ekte sykdom” – Lady Gaga snakker om hennes kamp mot fibromyalgi

Bradley Cooper og Lady Gaga vil snart filme på en ny versjon av filmen “A Star Is Born”. Mens hun ventet på den nye filmen, ga Lady Gaga nylig intervju om hennes kamp mot fibromyalgi. Dette kroniske syndromet kan forårsake ubehagelig smerte i nerver og ledd.

Den “smerte” av fibromyalgi

For millioner av mennesker som lider av fibromyalgi, er hverdagen en konstant kamp. Den verste delen om denne sykdommen er at mange mennesker ikke engang gjenkjenner det som en “ekte” sykdom. Noen leger tviler selv på pasientens ærlighet når de forteller dem om deres symptomer. Fra leger til offentligheten tror mange ikke på at dette fryktede syndromet egentlig eksisterer, og si at det kan betraktes som en sykdom. Fordi smerten er skjult i kroppen din, kan andre ikke se det så lett som om de så en ødelagt arm.

Lady Gaga er en av de få kjendisene som snakker om denne sykdommen. I intervjuet forklarte hun forbindelsen mellom sykdom og forskjellige forstyrrelser så som post-traumatisk stresslidelse (PTSD), angst, panikkanfall, depresjoner og andre traumer. Selv om forskerne ennå ikke har oppdaget årsakene til fibromyalgi, har de klart å gjøre sammenhengen mellom dette syndromet og traumatiske hendelser som kan oppstå i livet til et individ. I tilfelle av Lady Gaga, synes det at sykdommen ble forårsaket under puberteten. Over tid, deres fibromyalgi forverret av stress i hennes musikalske karriere.

Bor med fibromyalgi

For Lady Gaga forårsaker angst, stress og depresjon i forbindelse med hennes fibromyalgi at nervesystemet hennes overstyrer (overarbeid). Dette medfører smerte i nerver og ledd. Den internasjonale sammenslutningen for smertestudier har også funnet ut at PTSD er en viktig risikofaktor for utvikling av fibromyalgi.

I mange år har legene trodd at fibromyalgi (noen ganger kalt “all-over” og “all-out” sykdom) er bare en ide om pasienter. De innså nylig at denne sykdommen er ekte. Selv om pasientene er overbevist om at leger til slutt tror på dem, er det ingen risiko for at denne sykdommen kan bli kurert i overskuelig fremtid.

Lady Gagas fibromyalgi var vanskelig å bære fordi hun følte at ingen trodde henne. Hun bestemte seg endelig for å snakke om sykdommen hennes og hennes historie om PTSD. Dessverre er det fortsatt mange som ikke tror at de faktisk har fibromyalgi.

Langt før disse åpenbaringene hadde sangeren (veldig populær!) Allerede måtte avbryte mange av konsertene på grunn av smerten. Hun hadde også kansellert show på grunn av hofteskader. Etter at en annen konsertserie ble kansellert, bestemte hun seg endelig for å avdekke hennes psykiske og fysiske helseproblemer. Hans artikkel på hans Instagram-side beskriver hans kamp mot kroniske sykdommer.

Saken om Lady Gaga viser den virkelige kampen som folk må gjøre med fibromyalgi. Noen fans av sangeren anklaget henne for å være dramatisk, spille offeret, og bare lette etter unnskyldninger for å bryte av hennes forestillinger. Dessverre ble mange personer med fibromyalgi også utsatt for samme skepsis. Hvis du har en “usynlig” sykdom som er veldig vanskelig å diagnostisere, tror folk at du oppfinner dine symptomer.

For tiden vet ikke leger nøyaktig hva som forårsaker fibromyalgi. Du har også funnet ingen kur for denne kroniske sykdommen. De eneste medisinene som for tiden er foreskrevet for fibromyalgi, er antidepressiva og smertestillende midler. Selvfølgelig kan disse midlertidig avlaste symptomene, men de helbreder dem ikke.

Del denne artikkelen for å utdanne alle dine venner om den sanne smerten og lidelsen som er forårsaket av fibromyalgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *