“Kronisk smärta är en riktig sjukdom” – Lady Gaga talar om hennes kamp mot fibromyalgi

Bradley Cooper och Lady Gaga kommer snart att spela på en ny version av filmen “A Star Is Born”. Medan du väntar på den nya filmen, gav Lady Gaga nyligen en intervju om hennes kamp mot fibromyalgi. Detta kroniska syndrom kan orsaka utarmande smärta i nerverna och lederna.

“Smärta” av fibromyalgi

För miljontals människor som lider av fibromyalgi är vardagen en konstant kamp. Den värsta delen om denna sjukdom är att många inte ens känner igen det som en “riktig” sjukdom. Vissa läkare tvivlar även på deras patients ärlighet när de berättar för deras symptom. Från läkare till allmänheten tror många inte att detta fruktade syndrom verkligen existerar, förutom att det kan anses vara en sjukdom. Eftersom smärtan är dold i din kropp kan andra inte se det så lätt som om de såg en trasig arm.

Lady Gaga är en av de få kändisar som talar om denna sjukdom. I intervjun förklarade hon sambandet mellan sjukdom och olika störningar såsom posttraumatiskt stressyndrom (PTSD), ångest, panikattacker, depression och andra trauman. Även om forskarna ännu inte har upptäckt orsakerna till fibromyalgi, har de lyckats göra kopplingen mellan detta syndrom och traumatiska händelser som kan inträffa i livet för en individ. I fallet med Lady Gaga, verkar det som att sjukdomen orsakades under sin pubertet. Med tiden deras fibromyalgi förvärrades av stressen i sin musikkarriär.

Bor med fibromyalgi

För Lady Gaga orsakar ångest, stress och depression i samband med hennes fibromyalgi att hennes nervsystem överstiger (överarbete). Detta orsakar smärta i nerverna och lederna. International Association for Pain Studies har också funnit att PTSD är en viktig riskfaktor för utveckling av fibromyalgi.

I många år har läkare trott att fibromyalgi (ibland kallad “all-over” och “all-out” -sjukdom) bara är en idé om patienter. De insåg nyligen att denna sjukdom är verklig. Trots att patienterna är övertygade om att läkare i slutändan tror på dem, finns det ingen risk att denna sjukdom kan botas under överskådlig framtid.

Lady Gagas fibromyalgi var svår att bära för att hon kände att ingen trodde henne. Hon bestämde sig slutligen för att prata om hennes sjukdom och hennes historia om PTSD. Tyvärr finns det fortfarande många som inte tror att de faktiskt har fibromyalgi.

Långt före dessa uppenbarelser hade sångaren (väldigt populär!) Redan fått avbryta många av hans konserter på grund av smärtan. Hon hade också avbrutit visar på grund av en höftskada. Efter avbokningen av en annan konsertserie bestämde sig Lady Gaga äntligen för att avslöja hennes psykiska och fysiska hälsoproblem. Hans artikel på hans Instagram-sida beskriver hans kamp mot kroniska sjukdomar.

Fallet med Lady Gaga visar den verkliga kampen som människor måste göra med fibromyalgi. Några fans av sångaren anklagade henne för att vara dramatisk, spela offret och bara letade efter ursäkter för att bryta ut sina shower. Tyvärr var många människor med fibromyalgi också utsatta för samma skepsis. Om du har en “osynlig” sjukdom som är mycket svår att diagnostisera, tror människor att du uppfinnar dina symtom.

För närvarande vet läkare inte exakt vad som orsakar fibromyalgi. Du har också hittat ingen botemedel mot denna kroniska sjukdom. De enda mediciner som för närvarande föreskrivs för fibromyalgi är antidepressiva medel och smärtstillande medel. Naturligtvis kan dessa tillfälligt lindra symtomen, men de botar inte dem.

Dela den här artikeln för att utbilda alla dina vänner om den sanna smärtan och lidandet som orsakas av fibromyalgi.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *