“Chroniese pyn is ‘n ware siekte” – Lady Gaga praat oor haar stryd teen fibromialgie

Bradley Cooper en Lady Gaga sal binnekort op ‘n nuwe weergawe van die film “A Star Is Born” verfilm. Terwyl sy op die nuwe fliek wag, het Lady Gaga onlangs ‘n onderhoud oor haar stryd teen fibromialgie gegee. Hierdie chroniese sindroom kan opwindende pyn in die senuwees en gewrigte veroorsaak.

Die “pyn” van fibromialgie

Vir miljoene mense wat aan fibromialgie ly, is die alledaagse lewe ‘n konstante stryd. Die ergste deel van hierdie siekte is dat baie mense dit nie eens as ‘n “regte” siekte herken nie. Sommige dokters betwyfel selfs die eerlikheid van hul pasiënte wanneer hulle hulle vertel oor hul simptome. Van dokters aan die algemene publiek glo baie mense nie dat hierdie gevreesde sindroom werklik bestaan ​​nie, laat staan ​​dat dit as ‘n siekte beskou kan word. Omdat die pyn in jou liggaam weggesteek is, kan ander dit nie so maklik sien asof hulle ‘n gebroke arm gesien het nie.

Lady Gaga is een van die min bekende persoonlikhede om oor hierdie siekte te praat. In die onderhoud het sy verduidelik die verband tussen die siekte en verskeie siektes soos post-traumatiese stresversteuring (PTSV), angs, paniek aanvalle, depressie en ander traumas. Hoewel die navorsers nog nie die oorsake van fibromialgie ontdek, het hulle daarin geslaag om die verband tussen hierdie sindroom en die traumatiese gebeure wat mag voorkom in die lewe van ‘n individu te maak. In die geval van Lady Gaga, blyk dit dat die siekte veroorsaak is tydens hul puberteit. Met verloop van tyd, hul fibromialgie vererger deur die stres van haar musikale loopbaan.

Lewe met fibromialgie

Vir Lady Gaga veroorsaak angs, stres en depressie wat verband hou met haar fibromialgie haar senuweestelsel om te oorsteer (oorwerk). Dit veroorsaak pyn in die senuwees en gewrigte. Die Internasionale Vereniging vir Pynstudie het ook bevind dat PTSV ‘n belangrike risikofaktor vir die ontwikkeling van fibromialgie is.

Vir baie jare het dokters geglo dat fibromialgie (soms “all-over” en “all-out” siekte) net ‘n idee van pasiënte is. Hulle het onlangs besef dat hierdie siekte werklik is. Alhoewel pasiënte oortuig is dat dokters hulle uiteindelik glo, is daar geen risiko dat hierdie siekte binne die afsienbare toekoms genees kan word nie.

Lady Gaga se fibromialgie was moeilik om te dra, want sy het gevoel dat niemand haar geglo het nie. Sy het uiteindelik besluit om te praat oor haar siekte en haar geskiedenis van PTSD. Ongelukkig is daar nog baie mense wat nie glo dat hulle eintlik fibromialgie het nie.

Lang voor hierdie openbarings het die sanger (baie gewild!) Alreeds baie van sy konserte as gevolg van die pyn moes kanselleer. Sy het ook gekanselleer weens ‘n heupbesering. Na die kansellasie van ‘n ander konsertreeks het Lady Gaga uiteindelik besluit om haar geestelike en fisiese gesondheidsprobleme te ontbloot. Sy artikel op sy Instagram-bladsy beskryf sy stryd teen chroniese siektes.

Die geval van Lady Gaga toon die werklike stryd wat mense met fibromialgie moet maak. Sommige ondersteuners van die sanger het haar daarvan beskuldig dat hulle dramaties was, die slagoffer gespeel het, en net op soek was na verskonings om haar vertonings af te breek. Ongelukkig het baie mense met fibromialgie ook dieselfde skeptisisme gekonfronteer. As jy ‘n “onsigbare” siekte het wat baie moeilik is om te diagnoseer, glo mense dat jy jou simptome uitvind.

Tans weet dokters nie presies wat fibromialgie veroorsaak nie. U het ook geen genesing gevind vir hierdie chroniese siekte nie. Die enigste medikasie wat tans vir fibromialgie voorgeskryf word, is antidepressante en pynstillers. Dit kan natuurlik tydelik die simptome verlig, maar hulle genees hulle nie.

Deel hierdie artikel om al jou vriende op te voed oor die ware pyn en lyding wat deur fibromialgie veroorsaak word.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *