VERHOUDING TUSSEN COSTOCONDRITIS EN FIBROMIALGIA

Ongeveer 70% van de mensen die lijden aan fibromyalgie hebben last van pijn op de borst en de borst als gevolg van costochondritis. Het is een ontsteking van het kraakbeen dat de ribben verbindt met het borstbeen, en wanneer de pijn zich manifesteert, is het heel gewoon om het te verwarren met dat veroorzaakt door bepaalde hartproblemen. Symptomen van costochondritis: acute pijn die erg lijkt op die van een hartaanval. Het wordt erger na proberen, diep ademhalen of niezen. Verminder met langzame ademhalingen en rust. De pijn straalt uit naar de achterkant van de nek en schouders. Het verschijnt en verdwijnt volgens de dag. Het beïnvloedt de ribbenzone tussen de 2e en de 5e plaats. Moeilijkheid om het bovenlichaam te bewegen. Snelle hartslag Onregelmatig hartritme. Ademhalingsproblemen. De relatie tussen de twee ziekten is niet bekend, maar fibromyalgie is gevoelig om te lijden aan costochondritis, die verergerd wordt door andere fibromyalgiepijnen. Hoe dan ook, als je deze symptomen hebt, moet je altijd naar een dokter gaan om hartproblemen uit te sluiten. Zodra deze worden weggegooid, wordt het behandeld als elke andere ontsteking (ijs, ontstekingsremmers). Er zijn verschillende richtlijnen die gevolgd kunnen worden als de pijn erg sterk is: -Vermijd episoden van stress en rust om de effecten te verminderen. – Vermijd activiteiten die spanningen veroorzaken. – Bevestig ijszakken met vochtige warmtetassen gedurende 20 minuten. – Warme baden, op belangrijke momenten, om de spieren te ontspannen. -Massages die helpen de spieren van nek en schouders los te maken. het wordt behandeld als elke andere ontsteking (ijs, ontstekingsremmers). Er zijn verschillende richtlijnen die gevolgd kunnen worden als de pijn erg sterk is: -Vermijd episoden van stress en rust om de effecten te verminderen. – Vermijd activiteiten die spanningen veroorzaken. – Bevestig ijszakken met vochtige warmtetassen gedurende 20 minuten. – Warme baden, op belangrijke momenten, om de spieren te ontspannen. -Massages die helpen de spieren van nek en schouders los te maken. het wordt behandeld als elke andere ontsteking (ijs, ontstekingsremmers). Er zijn verschillende richtlijnen die gevolgd kunnen worden als de pijn erg sterk is: -Vermijd episoden van stress en rust om de effecten te verminderen. – Vermijd activiteiten die spanningen veroorzaken. – Bevestig ijszakken met vochtige warmtetassen gedurende 20 minuten. – Warme baden, op belangrijke momenten, om de spieren te ontspannen. -Massages die helpen de spieren van nek en schouders los te maken.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *