Fibromyalgie en heuppijn: kan de een de ander beïnvloeden?

Meestal worden sciatische pijn en fibromyalgie bij dezelfde patiënt gezien, maar beide hebben een andere behandeling nodig. Fibromyalgie wordt voornamelijk gekenmerkt door gegeneraliseerde pijn. Mensen met fibromyalgie melden vaak symptomen van andere begeleidende ziekten.

Dus we moeten deze aandoeningen behandelen naast fibromyalgie. Ischias is een van die ziekten die samengaan met fibromyalgie. Een aandoening hoeft niet de oorzaak van andere aandoeningen te zijn. Soms kunnen er twee voorwaarden onafhankelijk bestaan. Mensen met fibromyalgie moeten weten wat sciatische pijn is.

Heuppijn

Mensen met sciatische pijn kunnen ook lijden aan het piriformis-syndroom. Het is een aandoening die optreedt wanneer de heupzenuw van de billen wordt geïrriteerd door de Piriformis-spier. Mensen met ischias hebben vaak pijn rond hun billen, heupen en benen, dus artsen moeten goed onderzoeken wat er echt met hen aan de hand is.

Enkele andere symptomen die worden gezien met heuppijn omvatten gevoelloosheid, zwakte, tintelingen en een branderig gevoel. De meeste mensen met ischias ervaren intense pijn die begint aan de ene kant van de bil en zich uitstrekt tot aan de achterkant van het been. Bij sciatica is er pijn langs de heupzenuw. Bij sommige mensen kunnen al deze symptomen en pijn zich uitbreiden naar de tenen, terwijl ze in andere zich beperken tot grotere delen.

Artsen vinden misschien niet de exacte reden voor deze pijn bij mensen met fibromyalgie. De pijn van ischias is heel anders dan de pijn van fibromyalgie. Ischias is een pijn die uitstraalt langs de verspreiding van de heupzenuw van de onderste ledematen. Fibromyalgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door gevoelige plekken in de zachte weefsels, voornamelijk in het bovenste deel van de rug en nek.

De leiding

Fysiotherapie doet wonderen bij sciatische pijn. Probeer voedingsmiddelen die natuurlijke ontstekingsremmende bestanddelen bevatten in uw dieet op te nemen. Massagetherapie en acupunctuur zijn effectieve behandelingen voor sciatische pijn. Als u last heeft van heuppijn, vermijd dan activiteiten zoals leunen op de grond en leunen om de inhoud schoon te maken.

Een operatie is noodzakelijk wanneer de schijf wordt gediagnosticeerd tijdens het lichamelijk onderzoek. Deze behandelingsopties werken mogelijk niet voor mensen met fibromyalgie waarvan de reden achter de pijn niet bekend is. Daarom wordt het ook aanbevolen voor diegenen die kiezen voor natuurlijke methoden voor pijnbeheersing zoals massage en acupunctuur. Biofeedback wordt ook aanbevolen voor pijnverlichting en Boswelia (een ontstekingsremmend supplement dat een natuurlijke Cox-2-remmer is).

Elk trauma of ongeluk kan activeringspunten rondom de billen activeren, waardoor activering van deze triggerpunten sciatische pijn kan veroorzaken. Activatiepunten zijn niet ongebruikelijk vanwege dagelijkse activiteiten zoals zitten, buigen, enz. Mensen met fibromyalgie zijn zeer gevoelige injecties. Daarom kan injectie in de gebieden rond de billen ook hun triggerpoints activeren en ischiaspijn veroorzaken.

Modificatie van de levensstijl is een belangrijke stap in de behandeling van sciatische pijn. Als je na een langdurige sessie heuppijn hebt, ga je liever een tijdje staan ​​en lopen. Het kan ook handig zijn om een ​​wekelijkse trainingsroutine te volgen die cardiovasculaire oefeningen met een laag tot laag effect, energieheling en krachttraining omvat, specifiek voor mensen met fibrolaryngitis.

Consistentie is het belangrijkste punt in de behandeling van fibromyalgie. Degene die compatibel is, is beter bestand tegen de ups en downs van fibromyalgie. Zoek onmiddellijk een arts en zoek een arts die vertrouwd is met fibromyalgie en heuppijn, als u vaker pijn in uw billen en heupen ervaart. Je weet misschien dat deze pijn het gevolg is van een glijdende schijf die niets met fibromyalgie te maken heeft.

Tijdens de behandeling kan een specialist een andere oorzaak diagnosticeren en uw pijn en algemeen ongemak verlichten. Wanneer zij lijden aan fibromyalgie, vinden professionals mogelijk geen fysieke reden voor de pijn. De symptomen zijn hetzelfde, maar de meest voorkomende oorzaken lijken niet verantwoordelijk te zijn voor de pijn.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *