Fibromyalgi og sciatic smerte: kan man påvirke den andre?

Mesteparten av tiden, er sciatic smerte og fibromyalgi sett i samme pasient, men begge krever en annen behandling. Fibromyalgi karakteriseres hovedsakelig av generalisert smerte. Folk med fibromyalgi rapporterer ofte symptomer på andre sammenhengende sykdommer.

Så vi må ta opp disse sykdommene i tillegg til fibromyalgi. Isjias er en av de sykdommene som sameksisterer med fibromyalgi. En tilstand trenger ikke å være årsaken til andre forhold. Noen ganger kan to forhold eksistere uavhengig. Personer med fibromyalgi trenger å vite hva skarpe smerter er.

Sciatic smerte

Personer som lider av økt smerte kan også lide av piriformis syndrom. Det er en tilstand som oppstår når sciatic nerven av baken er irritert av piriformis muskel. Mennesker med isjias har ofte smerte rundt sitt rumpe, hofter og ben, så leger bør riktig undersøke hva som skjer med dem.

Noen andre symptomer som er sett med økt smerte, er følelsesløshet, svakhet, prikkende og brennende følelse. De fleste med isjias opplever intens smerte som begynner på den ene siden av baken og strekker seg til baksiden av beinet. I ischias er det smerte langs nesen. I noen mennesker kan alle disse symptomene og smertene spre seg til tærne, mens de i andre er begrenset til større deler.

Loading...

Leger kan ikke finne den nøyaktige årsaken til denne smerten hos personer med fibromyalgi. Smerten av ischias er svært forskjellig fra smertene av fibromyalgi. Isjias er en smerte som utstråler seg langs fordelingen av den økologiske nerven til underekstremiteter. Fibromyalgi er en tilstand som preges av ømme flekker i myk vev, hovedsakelig i øvre del av rygg og nakke.

Ledelsen

Fysioterapi virker underverk på økt smerte. Prøv å inkludere matvarer som inneholder naturlige antiinflammatoriske komponenter i dietten. Massasje terapi og akupunktur er effektive behandlinger for sciatic smerte. Hvis du lider av økt smerte, unngå aktiviteter som å lene seg på gulvet og lene seg for å rengjøre innholdet.

Kirurgi er nødvendig når disken er diagnostisert i den fysiske undersøkelsen. Disse behandlingsalternativene kan ikke fungere for personer med fibromyalgi hvis grunnen bak smerten ikke er kjent. Derfor er det også anbefalt for de som velger naturlige metoder for smertekontroll som massasje og akupunktur. Biofeedback er også anbefalt for smertelindring og Boswelia (et antiinflammatorisk tillegg som er en naturlig Cox-2-hemmere).

Eventuelt traumer eller ulykker kan aktivere utløserpunkter rundt baken, og aktivering av disse utløserpunkter kan forårsake sciatic smerte. Aktiveringspunkter er ikke uvanlige på grunn av daglige aktiviteter som å sitte, bøye osv. Personer med fibromyalgi er svært sensitive injeksjoner. Derfor kan injeksjon i områdene rundt baken også aktivere utløserpunktene og forårsake sciatic smerte.

Livsstilsendring er et viktig skritt i behandlingen av økt smerte. Hvis du har iskiasmerter etter en forlenget økt, foretrekker du å stå og gå en stund. Det kan også være nyttig å følge en ukentlig treningsrutine som inkluderer lav-til-lav-effekt kardiovaskulær øvelser, energihelbredelse og styrketrening spesielt for personer med fibrolaryngitt.

Konsistens er nøkkelpunktet i behandlingen av fibromyalgi. Den som er kompatibel, kan bedre tåle opp-og nedturer av fibromyalgi. Søk lege umiddelbart og søk en lege som er kjent med fibromyalgi og økt smerte, hvis du opplever alvorlig smerte i baken og hofter oftere. Du kan kanskje vite at denne smerten skyldes en glideskive som ikke har noe å gjøre med fibromyalgi.

Under behandling kan en spesialist diagnostisere en annen årsak og lindre smerte og generell ubehag. Når du lider av fibromyalgi, kan fagpersoner ikke finne noen fysisk grunn til smerten. Symptomene er de samme, men de vanligste årsakene ser ikke ut til å være ansvarlig for smerten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *