Fibromyalgi och sciatic smärta: kan man påverka den andra?

Större delen av tiden ses skelettsmärta och fibromyalgi i samma patient, men båda kräver en annan behandling. Fibromyalgi kännetecknas huvudsakligen av generaliserad smärta. Personer med fibromyalgi rapporterar ofta symptom på andra samtidiga sjukdomar.

Så vi måste ta itu med dessa sjukdomar förutom fibromyalgi. Ischias är en av de sjukdomar som existerar med fibromyalgi. Ett villkor behöver inte vara orsaken till andra förhållanden. Ibland kan två villkor existera självständigt. Personer med fibromyalgi behöver veta vad sciatic smärta är.

Sciatic smärta

Personer som lider av sciatic smärta kan också lida av piriformis syndrom. Det är ett tillstånd som uppträder när sköldens nervkärl är irriterad av piriformis muskeln. Människor med ischias har ofta smärta runt sitt skinkor, höfter och ben, så läkare ska korrekt undersöka vad som verkligen händer med dem.

Några andra symptom som ses med sciatic smärta är domningar, svaghet, stickningar och brännande känsla. De flesta med ischias upplever intensiv smärta som börjar på ena sidan av skinkan och sträcker sig till benets baksida. I ischias finns det smärta längs den sciatic nerven. Hos vissa människor kan alla dessa symtom och smärta sprida sig till tårna, medan de i andra är begränsade till större delar.

Läkare kanske inte hittar den exakta orsaken till denna smärta hos personer med fibromyalgi. Ischias smärta är mycket annorlunda än smärtan hos fibromyalgi. Ischias är en smärta som utstrålar längs fördelningen av den nedre extremiteternas sciatic nerv. Fibromyalgi är ett tillstånd som kännetecknas av ömma fläckar i mjuka vävnader, främst i överkroppen och nacken.

Styrelsen

Sjukgymnastik gör underverk på sciatic smärta. Försök att inkludera livsmedel som innehåller naturliga antiinflammatoriska komponenter i din kost. Massagebehandling och akupunktur är effektiva behandlingar för sciatic smärta. Om du lider av skelettsmärta, undvik aktiviteter som att luta sig på golvet och luta sig för att rengöra innehållet.

Kirurgi är nödvändig när skivan diagnostiseras vid den fysiska undersökningen. Dessa behandlingsalternativ kan inte fungera för personer med fibromyalgi vars orsak bakom smärtan inte är känd. Därför rekommenderas det också för dem som väljer naturliga metoder för smärtskontroll som massage och akupunktur. Biofeedback rekommenderas också för smärtlindring och Boswelia (ett antiinflammatoriskt tillskott som är en naturlig Cox-2-hämmare).

Eventuellt trauma eller olycka kan aktivera utlösningspunkter runt skinkorna, vilket innebär att aktivering av dessa utlösningspunkter kan orsaka sciatic smärta. Aktiveringspunkter är inte ovanliga på grund av dagliga aktiviteter som att sitta, böja, etc. Människor med fibromyalgi är mycket känsliga injektioner. Därför kan injektion i områdena runt skinkorna också aktivera deras utlösningspunkter och orsaka sciatic smärta.

Livsstil modifiering är ett viktigt steg i behandlingen av sciatic smärta. Om du har ischiasmärta efter en långvarig session föredrar du att stå och gå ett tag. Det kan också vara användbart att följa en veckovis träningsrutin som innehåller låg-till-låg-kardiovaskulära övningar, energihälsa och styrketräning speciellt för personer med fibrolaryngit.

Konsistens är den viktigaste punkten vid behandling av fibromyalgi. Den som är kompatibel kan bättre klara upp och ned i fibromyalgi. Sök genast läkare och sök en läkare som är bekant med fibromyalgi och sciatic smärta, om du upplever svår smärta i din skinkor och höfter oftare. Du kanske vet att denna smärta beror på en glidskiva som inte har något att göra med fibromyalgi.

Under behandlingen kan en specialist diagnostisera en annan orsak och lindra din smärta och allmänt obehag. När du lider av fibromyalgi kan du inte hitta någon fysisk orsak till smärtan. Symtomen är desamma, men de vanligaste orsakerna verkar inte vara ansvariga för smärtan.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *