VILLKOR MELLAN COSTOCONDRITIS OCH FIBROMIALGIA

Ca. 70% av de som drabbats av fibromyalgi lider av bröstkorg och bröstsmärta som ett resultat av kostymstörning. Det är en inflammation i brosket som är förknippat med revbenen med båren, och när smärtan manifesteras är det mycket vanligt att förvirra det med det som beror på vissa

VILLKOR MELLAN COSTOCONDRITIS OCH FIBROMIALGIA

hjärtproblem. Symtom på Kostokonritis: Akut smärta som liknar det som uppstår under hjärtinfarkt. Det blir värre efter försök, djup andning eller nysning. Minska med långsam andning och vila. Smärtan strålar ut på nacke och axlar. Det ser ut och försvinner enligt dagen. Det påverkar den del av revbenen som ligger mellan 2: a och 5: e. Svårighet att flytta kroppens övre del. Snabb hjärtfrekvens oregelbunden hjärtslag. Andningsproblem. Förhållandet mellan de två sjukdomarna är inte känt, men fibromyalgi tenderar att lida av kortison, vilket förvärras av annan fibromyalgi smärta. Hur som helst, om du har dessa symptom, gå alltid till en läkare för att utesluta hjärtproblem. När den väl kasseras behandlas den som någon annan inflammation (is, antiinflammatorisk). Det finns olika riktlinjer som kan följas om smärtan är väldigt stark: -Vidiga episoder av stress och vila för att minska effekterna. – Vid aktiviteter som orsakar spänning. – Kors i ispåsar med fuktiga värmepåsar i 20 minuter. – Varma bad, vid viktiga stunder, för att slappna av dina muskler. -Massage som hjälper till att lossna musklerna i nacke och axlar. Det behandlas som någon annan inflammation (is, antiinflammatorisk). Det finns olika riktlinjer som kan följas om smärtan är väldigt stark: -Vidiga episoder av stress och vila för att minska effekterna. – Vid aktiviteter som orsakar spänning. – Kors i ispåsar med fuktiga värmepåsar i 20 minuter. – Varma bad, vid viktiga stunder, för att slappna av dina muskler. -Massage som hjälper till att lossna musklerna i nacke och axlar. Det behandlas som någon annan inflammation (is, antiinflammatoriska medel). Det finns olika riktlinjer som kan följas om smärtan är väldigt stark: -Vidiga episoder av stress och vila för att minska effekterna. – Vid aktiviteter som orsakar spänning. – Kors i ispåsar med fuktiga värmepåsar i 20 minuter. – Varma bad, vid viktiga stunder, för att slappna av dina muskler. -Massage som hjälper till att lossna musklerna i nacke och axlar.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *