Konsumera inte dessa inflammatoriska livsmedel om du har fibromyalgi, artrit eller muskelsmärta

Inflammatoriska livsmedel är de som främjar och orsakar mer inflammation i hela kroppen. Inflammatoriska processer är utgångspunkten för flera sjukdomar och förvärrar symtomen på fibromyalgi, artrit och muskelsmärta.

För närvarande är smärta sjukdomen som behandlas mest av läkare och specialister. Vi känner alla till någon som lider av nästan kronisk smärta eller oss själva. Analgetika och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel är de mest sålda drogerna i världen. Enligt sannolikheten kommer denna trend inte att vändas under de kommande åren.

Men vår kost fortsätter att vara bristfällig och rik på inflammatoriska livsmedel. Även om vi alla tror att ledsmärta endast kan orsakas av artrit, kan dussintals sjukdomar diagnostiseras i en svullen kropp. Sammanfattningsvis: inflammation = smärta. Inflammatoriska processer i vår kropp ger upphov till många sjukdomar, men vad är ursprunget till inflammation?

5 inflammatoriska livsmedel som du bör undvika.

Även om läkare föreskriver smärtstillande medel för smärta, är det bra att känna till inflammationskällan och stoppa processen. Smärtstillande medel hjälper till att lindra obehag, men läker inte. Hippocrates sa, “Låt mat vara din medicin och medicinen är din mat.” Om du lider av ledsmärta, muskelsmärta eller en form av fibromyalgi är det väldigt viktigt att ta bort dessa inflammatoriska livsmedel från din kost. dagligen.

1. socker

Raffinerat socker och mycket bearbetade livsmedel (snabbmat, snacks, skräpmat etc.) är de värsta livsmedel för smärta i led och muskler. Söta eller bearbetade livsmedel (som inte alltid är söta) är inflammatoriska livsmedel eftersom de irriterar mag-tarmkanalen, där en stor del av vårt immunsystem ligger. Experter hävdar att kronisk inflammation kommer från tarmarna.

2. alkohol

Som vi har sett hundratals gånger, är alkohol ett gift för kroppen och när det går in i blodet börjar kroppen flera processer för att eliminera den. Även om du kan ta antingen glas sporadiskt, glöm inte att göra det sparsamt. Överskott är den värsta fienden av smärta, det skadar tarmfloran, främjar svampens tillväxt och hämmar kroppens förmåga att avgifta sig själv. Detta beror på att alkohol naturligtvis är en sockermolekyl associerad med en fettmolekyl.

3. Spannmål.

Spannmål är inte inflammatoriska livsmedel. Problemet är att de tenderar att vara svårare att smälta och om du visar någon gastrisk känslighet (men mild), kan de göra ditt tillstånd sämre och främja det “tarmsyndrom som flyter”. Det är ett inflammatoriskt problem när glutenkänsligheten förvärrar problemet. Kom ihåg att det inte är nödvändigt att vara celiaki för att visa känslighet för detta protein; Detta kan också ske i milda fall.

Allt detta är värre om vi lägger till fytinsyra och lektiner som har mycket korn. Båda hindrar förmågan att absorbera kalcium, magnesium och andra väsentliga mineraler.

4. Raffinerade vegetabiliska oljor.

De vanligaste inflammatoriska livsmedel i oljegruppen är canola, sojabönor och majs. De bidrar till inflammation eftersom de vanligtvis har vissa genetiska modifieringar som gör dem svåra att smälta. Du hittar vanligtvis dem i restaurangmat eller som ingredienser i god mat. Försök att undvika dem!

5. Pasteuriserad mejeriprodukter.

75% av världens befolkning har laktosintolerans. Självklart är det i vissa människor så mildt att det inte visar några synliga symptom. Emellertid förekommer vissa processer som leder till inflammation i kroppen. Pasteuriserad mejeriprodukter betraktas som inflammatoriska livsmedel som främjar smärta i kroppen eller muskeln.

En del undersökningar tyder på att de flesta glutenkänsliga människor också har problem när de konsumerar mejeriprodukter. Detta händer eftersom korna matas gluten och innehåller många hormoner och kemikalier som sedan överförs till mjölken. Mjölkkasin är ett protein som kan verka på samma sätt som gluten när det kommer in i kroppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *