Hypervigilance i fibromyalgi Hvad er det?

Hypervigilance   er en tilstand af at være konstant spændt, i en tilstand af opmærksomhed og ekstremt bevidst om dit miljø.

En lille, men voksende forskningsgruppe tyder på, at hypervigilance er en karakteristisk for fibromyalgi og kan være en almindelig symptombidragsstimulering.

Tanken er, at vores hjerner bliver for bevidste om ting, der kan omfatte smertefulde stimuli, lyde, stærkt lys og generel aktivitet.

Dette kunne forklare, hvorfor vores krop så smerteligt reagerer på en fornemmelse, at de fleste mennesker ikke ville føle sig så smertefulde (kaldet allodyni), og hvorfor vi er følsomme for støj, lys, kaotiske omgivelser og meget mere.

Med hypervigilance gør det ikke kun tingene lettere, men det er usandsynligt, at du kan distrahere fra dem. Hvis noget bipper i det andet rum, vil du bemærke det med det samme, vil det blive meget distraheret af det og vil nok blive agiteret, hvis det ikke går væk.

Det samme gælder for følelsen af ​​pres på et bælte eller hvordan et væv gnider på huden. Vores hjerne opfatter det som en trussel, vores hjerne er knyttet til det, og vores fysiologiske reaktion er meget mere ekstremt end det burde være.

I mange tilfælde er hypervigilance forbundet med angst. En fibromyalgiundersøgelse foreslog dog, at vi kunne være hypervigilante med eller uden angst.

Die Hypervigilanz Experience

Den menneskelige hjerne opfatter meget information om vores miljøer, der ikke bevidst nogensinde.

Der er for mange signaler til at bombardere vores hjerner på et givent tidspunkt, så der er en filtreringsproces – ting filtreres ud ubetydelige, og vi kender dem aldrig.

Noget der truer din hjerne vil dog få ekstra opmærksomhed. Dette kan være et meget personligt svar, afhængigt af hvad din hjerne har, er faren lært.

Tag for eksempel folk med phobia edderkopper (frygt for edderkopper.) Fordi det er næsten helt sikkert den første person i rummet, der ser en defekt på væggen eller noget lille på gulvtæppet i rummet . Deres hjerner er konstant på deres vagt, især på steder, hvor de ofte har set edderkopper.

Hvis de ser en edderkop, kan de panikere, vil løbe væk, vil krølle op på et sikkert sted og skrige. Med fibromyalgi kan svaret på alt for stimulerende miljøer være ens.

Jeg har personlig erfaring med det. Når jeg var online for at købe noget i en lille kaotisk butik, hvor en kollega havde været højt, thrashy musik med et ekstremt hurtigt tempo. Heldigvis var jeg sammen med min mand, og da jeg gav ham min artikel og fortalte ham, at jeg kunne komme ud derfra, forstod han.

Udenfor sad jeg imod en mur, lukkede øjnene og dræbte, indtil jeg var sikker på at angribe et voksenangreb. Som en arachnophobe kan jeg se lighederne mellem det, og hvad sker der, når jeg ser en edderkop.

Lever med hypervigilance

De fleste forældre oplever en vis hypervigilance når det kommer til vores børn. Hvis du har en ny baby, kan de mindste moans få dig ud af sengen.

De bemærker få farer, at andre mennesker ikke kan lide en udsat stikkontakt eller en gryde på kanten af ​​et bord.

Således, mens hypervigilance er normalt i nogle situationer, er det ikke sundt at bruge for meget tid i en hypervigilant tilstand. Politi og soldater i kampzoner gør ofte dette, hvilket sætter dem i fare for PTSD.

Hypervigilance kan forstyrre søvn, føre til unddragelsesadfærd og gøre dig nervøs og nervøs. At være opmærksom hele tiden er udmattende. Det kan gøre dig irritabel og udsat for udbrud. Panikanfald er helt sikkert muligt.

Hypervigilance er et aspekt af sygdommen og ikke en sygdom i sig selv.

Hvis du mener, at hypervigilance er et problem for dig, skal du tale med din læge. Dette kan hjælpe med at forme retningen af ​​din behandling.

Medicin anvendes normalt ikke til behandling af hypervigilance. I stedet anbefales det til sygdoms teknikker og behandling af den behandling, der forårsagede det.

Tilpasningsteknikker kan være:

  • klare stress
  • Yoga
  • meditation
  • opmærksomhed
  • dyb vejrtrækning

Det er en god idé at komme ud af situationer eller miljøer, der fremskynder din hypervigilance. Men hvis dette fører til isolation eller unddragelsesadfærd, kan du drage fordel af rådene.

Selvom du nogle gange kan føle håbløs, husk at med tiden og kræfterne kan hypervigilance overvinde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *