16 Eksempler på smerte Jeg lider av fibromyalgi

Kroniske smerter  er bare et av de mange symptomene som er tilstede i  fibromyalgi  på nesten alle tider, men for meg er det det mest dominerende. Smerter påvirker alle aspekter av livet mitt. Dyrt betaling for hver fysisk aktivitet jeg gjør; Selv den minste oppgaven kan føre til en stor økning i symptomene mine.

Fibromyalgiasmerter er unike på grunn av alvorlighetsgraden, kompleksiteten og flere involverte systemer. Det er tre hovedtyper av smerter ved fibromyalgi:  hyperalgesia, allodynia og parestesi.


Hyperalgesi oversettes bokstavelig talt som overdreven smerte:  “hyper” betyr overflødig og “algesi” betyr smerte. Det er den medisinske betegnelsen for intensivering av smerter ved fibromyalgi.
Allodynia er smerten du føler når du berører eller gnir huden. For eksempel forårsaker et lett trykk på klærne, eller en mild massasje smerter, eller også en lett bris som blåser på huden. Det er overfølsomhet for stimuli som normalt ikke vil forårsake smerte. Parestesi er en merkelig nervøs følelse, som føles som noe som kryper, kribler, brannsår, klør eller nummen, for eksempel en følelsesløs flekk midt på foten, eller en brennende følelse i ryggen. Men for å være ærlig betyr disse ordene veldig lite for alle som ikke har fibromyalgi. Så for å gi mennesker som ikke har det, en ide om hvordan det føles å leve med denne smertefulle og svekkende sykdommen, vil jeg beskrive smertene jeg opplever, på en måte som jeg håper alle kan forstå.

1. Svie i huden Noen ganger føles huden min som om den brenner, den føles levende. Se for deg å tilbringe timer i solen uten solbeskyttelse, og så tar du en dukkert i havet og saltvann brenner den skadede huden din. Så kler du deg for å gå ut om natten og klærne dine gnir mot huden din i levende kjøtt. Når du har fibromyalgi, kan klær alene forårsake denne smerten, sollys er ikke nødvendig.


2. Sviende / brennende smerte
 Dette er en smerte som jeg synes er spesielt vanskelig å bære. Det er så alvorlig at det lar meg puste. Smertene kommer i bølger og er ledsaget av kvalme.


3.
 leddsmerter Leddsmerter er en kjedelig bankende smerte. Det påvirker hovedsakelig knærne mine, men det kan også påvirke andre områder.


4. Muskelsmerter
 Musklene mine har vondt konstant. Selv den minste aktivitet gjør at de banker og brenner. Jeg synes det er umulig å føle meg komfortabel når musklene mine verke, det gjør meg så rastløs.


5. Muskelspasmer 
 Jeg opplever muskelspasmer hver dag, de er nesten konstant. Det er som om du ikke hadde kontroll over kroppen din, som om en uforutsett styrke manipulerte deg.


6. Stikkende smerter
 Du føler at noen bruker deg som en voodoo-dukke.


7. Mellom kløe og bankende smerter er jeg sikker på at det er en teknisk betegnelse for dette, men “en krysning mellom kløe og stikk” er den beste måten å beskrive det på. Det skjer dypt i musklene mine, og det er umulig å klø kløen. Det fører også til å riste i den berørte delen av kroppen min.


8. Blåmeringsfølelse
 Ikke bare på huden, men også på innsiden, som føles forslått og følsom. Bryst- og ribbe buret mitt føles forslått mesteparten av tiden, noe som kan gjøre pusten smertefull (costochondral smerte). 


9. Følelse av ubehag i kroppen
 Når jeg er overfølsom, føler jeg at jeg har et ubehag i hele kroppen. Den minste berøring eller bevegelse sender dunkende smerter rundt kroppen min.

10. Stivhet Se for deg at en sunn person går på treningsstudioet etter måneder med inaktivitet. Han løfter vekter, og har en kroppsøving. Dagen etter føler de seg stive, og kjemper for å bevege seg. En person med fibromyalgi våkner opp hver morgen og føler seg slik. Det ser ut til at han hadde på seg en drakt under huden, to størrelser mindre.


11. Bestrålte smerter
 Jeg opplever smerter som har et sentralt poeng, men som stråler fra det punktet. Smertene starter kanskje i ryggen, men den beveger seg for eksempel også gjennom beina.


12. Smerter forårsaket av berøring
 Selv den minste berøring av en kjær kan forårsake smerte. Jeg må ha klær i to størrelser større, laget av mykt materiale uten sømmer. Jeg bruker myke, flate sko i større størrelse, og jeg må klippe håret mitt fordi det forårsaker mye smerter i huden min. Berøring forårsaker mange av de smerter jeg har beskrevet.


13. Migrene / hodepine
 Jeg tror ikke en dag går uten hodepine, det kan skyldes stress. Migrene mine blir forverret av stress og hormoner. Når de treffer blir jeg ufør. Jeg mister synet og smertene er så alvorlige … Den minste bevegelse, berøring eller støy sender dunkende smerter rundt hodet og ansiktet.


14. Hudprikking 
 Det føles som om jeg har tusenvis av insekter som løper rundt huden min. Det er faktisk ganske skummelt.


15. Overfølsomhet
 Noen dager er støyen uutholdelig. På et øyeblikk opplever jeg smerter, kvalme, svimmelhet, skjelving og et forestående panikkanfall. Men det er ikke bare støy, jeg er også overfølsom for lukter, lys og berøring. Ja, en lukt av sterk parfyme kan gi meg smerter.


16. Irritabelt tarmsyndrom
 Fibromyalgi er ofte ledsaget av andre forhold, for eksempel irritabelt tarmsyndrom (IBS). I motsetning til hva folk kanskje tror, ​​oppstår IBS-smerter ikke bare i tarmen, men de stråler til andre områder av kroppen, spesielt ryggen. Det er en skarp og brennende smerte. Gasser fanget i en allerede betent tarm, er et av de mest smertefulle symptomene på IBS, er overveldende.

Smerte er ikke det eneste symptomet på fibromyalgi, men det er symptomet som har størst negativ innvirkning på livet mitt og helsen min.

 Takk for at du leste!  Dele! 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *