Verlicht artritis pijn in de handen met 8 oefeningen

De  reumatoïde artritis  (RA) is een ontstekingsziekte, die vooral de gewrichten en pezen treft. Een ontstoken gewricht ziet er gezwollen en rood uit en lijkt warm aanvoelend. De ziekte begint meestal in de polsen, handen of voeten en kan zich uitbreiden naar andere gewrichten en andere delen van het lichaam. Artritispijn in de handen is een van de pijnen die meer ongemak veroorzaakt bij mensen met deze ziekte.

artritis pijn in de handen

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte die ontstekingen in de gewrichten veroorzaakt. De belangrijkste symptomen zijn pijn en ontsteking van de gewrichten. Meestal is ontsteking de manier van genezing van het lichaam. Bij reumatoïde artritis begint het immuunsysteem echter het lichaam aan te vallen in plaats van het te verdedigen.

De ontsteking beïnvloedt:

  • Het dunne synoviale membraan dat de gewrichtscapsule bekleedt
  • De peesmantels (buizen waarin de pezen bewegen)
  • De zakken (zakken vloeistof die de spieren en pezen soepel over de andere laten bewegen)

De gewrichten en weefsels worden ontstoken en worden dan stijf, met pijn en zwelling.

Met het toegenomen gebruik van de hand neemt ook de pijn van artritis toe. Bijvoorbeeld als u in de keuken werkt of op een toetsenbord schrijft. Veel mensen verliezen ook kracht in hun handen. Deze zwakte kan het moeilijk maken om normale dagelijkse taken uit te voeren, zoals het openen van een tandpasta.

Wat deze ziekte vooral onaangenaam maakt, is wanneer het precies de gewrichten van de handen betreft  , omdat het leidt tot gevoelloosheid en pijn.

8 oefeningen om artritis pijn in de handen te verlichten

Artritispijn in de handen is een van de pijnlijkste pijnen om diegenen die eraan lijden op te lossen , en natuurlijke huisbehandelingen zijn vaak een goede oplossing om te volgen. Er zijn verschillende speciaal ontworpen handoefeningen die de handflexibiliteit kunnen verbeteren, uw bewegingsbereik vergroten en artritispijn verlichten. Ze zijn heel eenvoudig en niet invasief.

Je kunt ook lezen:    Uitstekend recept om verkouden te worden

Je handen onderdompelen in warm water of onderdompelen in warme paraffine is een geweldige manier om pijn te verminderen voordat je de oefeningen uitvoert. Je kunt zelfs proberen om een ​​aantal van de oefeningen te doen met je handen ondergedompeld in heet water of terwijl je in een verwarmd zwembad bent. Op deze manier doe je je gewrichten en spieren voorzichtig. Het drijfvermogen van het water ondersteunt en vermindert de belasting van de gewrichten, waardoor u uw handen gemakkelijker kunt bewegen. Water kan ook dienen als weerstand om spierkracht te helpen opbouwen.

Maak vuist

artritis pijn in de handen vuist

Een zeer eenvoudige oefening die je overal kunt doen. Het is het beste om het te doen als je je stijf voelt in dit gebied. Het is vrij eenvoudig om te doen. Begin door je rechterhand recht te houden. Maak dan een vuist door je duim in het gat te steken. Houd er rekening mee dat je je hand niet in je handen zou moeten drukken – je zou ontspannen moeten zijn. Open je hand langzaam totdat elk van je vingers recht is. Voer 10 herhalingen uit. Herhaal daarna de procedure met uw linkerhand.

Buig de duim

artritis pijn in de handen bereiken vinger

Begin met het vasthouden van je vaste hand en buig je duim in de richting van de palm van je hand. Rek zo veel mogelijk uit en probeer de pink met je duim te bereiken. Als je het niet kunt, forceer het dan niet. Strek gewoon zoveel als je kunt. Blijf een paar seconden in die positie en plaats je duim aan het einde in de beginpositie. 10 herhalingen met beide handen zijn voldoende.

Buig je vingers

artritis pijn in de handen vouwen

Gebruik dezelfde positie als de eerste oefening, strek de linkerhand uit terwijl je je hand stil houdt en buig je duim in de richting van de palm van je hand. Blijf een paar seconden in deze positie. Breng de duim in de beginpositie. Ga dan verder met de wijsvinger in dezelfde richting naar de palm van de hand, wacht een paar seconden voordat u deze recht maakt. Herhaal dit met al je vingers. Als u klaar bent met uw linkerhand, doe dan hetzelfde met uw rechterhand.

Je kunt ook lezen:    darmproblemen kunnen door stress worden veroorzaakt

Maak een O

artritis pijn in de handen hand in O

Begin met het strekken van je linkerhand. Leid dan al je vingers naar binnen zodat ze elkaar kunnen aanraken en een “O” maken. Blijf enkele seconden in deze positie staan ​​voordat u uw vingers recht maakt. Doe minstens drie herhalingen, met beide handen. Deze oefening is perfect op momenten dat je vingers en hand stijf of pijnlijk aanvoelen.

Vouw vingers op de tafel

artritis pijn in de handen afvlakken vinger

Begin met je linkerhand, plaats je duim op de tafel en buig de rest van de vingers om een ​​formatie te maken. Blijf een paar seconden in deze positie staan ​​voordat u uw vingers recht maakt. Doe 10 herhalingen met beide handen.

Vinger liften

artritis pijn in de handen lift vinger

Begin door uw rechterhand op een tafel te leggen met uw handpalm naar beneden gericht, zodat deze plat blijft. Probeer elke vinger op de tafel te tillen en begin voorzichtig met je duim. Houd uw vinger gedurende twee seconden in dezelfde positie, voordat u deze laat zakken. Voer dezelfde procedure uit met elke vinger van beide handen.

Fan en vuist

artritis pijn in de handen vuist en ventilator

Begin door je hand in een neutrale positie te houden, waarbij je je knokkels stijf houdt. Scheid uw vingers geleidelijk en voorzichtig zoveel mogelijk (zoiets als een waaier wanneer deze opent). Probeer vervolgens een vuist te maken. Blijf ongeveer vijf seconden op elk van deze posities. Doe de oefening twee keer per dag met beide handen.

Flex pols

artritis pijn in de handen flex

Het gebruik van polsen kan stijfheid elimineren en pijn verlichten. Houd je rechterarm, palm naar beneden. Druk vervolgens voorzichtig met je linkerhand totdat je voelt dat je arm en pols zijn gebogen. Blijf een paar seconden in die positie. Doe 10 herhalingen met beide handen.

Schrijven van Lucid Life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *