Lindrar artrit smärta i händerna med 8 övningar

Den  reumatoid artrit  (RA) är en inflammatorisk sjukdom, som huvudsakligen drabbar leder och senor. En inflammerad ledning ser utsvälld och röd och ser varmt ut vid beröringen. Sjukdomen börjar vanligtvis i handlederna, i händer eller fötter och kan spridas till andra leder och andra delar av kroppen. Artrit smärta i händerna är en av de smärtor som orsakar mer olägenheter hos människor med denna sjukdom.

artrit smärta i händerna

Reumatoid artrit

Reumatoid artrit är en autoimmun sjukdom som orsakar inflammation i lederna. De viktigaste symptomen är smärta och inflammation i lederna. Vanligtvis är inflammation kroppens sätt att läka. Vid reumatoid artrit börjar immunsystemet dock attackera kroppen istället för att försvara det.

Inflammationen påverkar:

  • Det tunna synovialmembranet som leder ledkapseln
  • Sänkskedjorna (rör i vilka senorna rör sig)
  • Påsarna (säckar av vätska som gör att muskler och senor kan röra sig smidigt över den andra)

Fogarna och vävnaderna blir inflammerade och blir då styva, med smärta och svullnad.

Med ökad användning av handen ökar smärtan av artrit också. Till exempel, om du arbetar i köket eller skriver på ett tangentbord. Många människor förlorar också styrka i sina händer. Denna svaghet kan göra det svårt att utföra vanliga dagliga uppgifter som att öppna en tandkräm.

Vad som gör denna sjukdom speciellt obehaglig är när det gäller just i händerna , eftersom det leder till domningar och smärta.

8 övningar för att lindra artrit smärta i händerna

Arthritis smärta i händerna är en av de mest smärtsamma smärtor att lösa de som lider av det , och naturliga hembehandlingar är ofta en bra lösning att följa. Det finns flera speciellt utformade handövningar som kan förbättra handflexibiliteten, öka ditt rörelseområde och lindra artritens smärta. De är mycket enkla och är inte invasiva.

Du kan också läsa:    Utmärkt recept för att få en förkylning

Soaking dina händer i varmt vatten eller nedsänka dem i varm paraffin är ett bra sätt att minska smärta innan du utför övningarna. Du kan även försöka göra några övningar med händerna nedsänkt i varmt vatten eller medan du är i en uppvärmd pool. På så sätt gör du dina leder och muskler omsorgsfullt. Vattens flytkraft stöder och minskar belastningen på lederna, så att du lätt kan röra dina händer. Vatten kan också fungera som motstånd för att bidra till att bygga muskelstyrka.

Gör näve

artrit smärta i händerna näven

En mycket enkel övning som du kan göra var som helst. Det är bäst att göra det när du känner dig styv i detta område. Det är ganska lätt att göra. Börja med att hålla din högra hand rakt. Gör sedan en näve genom att lägga tummen i hålet på den. Tänk på att du inte ska klämma i handen – du bör vara avslappnad. Öppna din hand långsamt tills var och en av dina fingrar är rak. Utför 10 repetitioner. Därefter upprepas proceduren med vänster hand.

Böj tummen

artrit smärta i händerna når fingret

Börja med att hålla din fasta hand och böj din tumme i riktning mot din handflata. Sträck så mycket som möjligt och försök att nå lillfingret med tummen. Om du inte kan göra det, tvinga inte det. Sträck bara så mycket du kan. Håll i den positionen i några sekunder och placera din tumme i sin ursprungliga position i slutet. 10 repetitioner med båda händerna är tillräckliga.

Böj dina fingrar

artrit smärta i händerna vik

Använd samma position som den första träningen, sträck den vänstra handen som håller din hand stadigt och böj tummen i handflatan. Håll dig i denna position i några sekunder. Ta tummen i startpositionen. Fortsätt sedan med pekfingret i samma riktning mot handflatan, vänta några sekunder innan du räter ut den. Upprepa detta med alla fingrarna. När du är färdig med din vänstra hand gör du samma sak med din högra hand.

Du kan också läsa:    Tarmproblem kan orsakas av stress

Gör en O

artrit smärta i händerna hand in O

Börja med att sträcka din vänstra hand. Därefter rikta alla fingrarna inåt så att de kan röra varandra och göra en “O”. Håll dig i denna position i några sekunder innan du räver fingrarna. Gör minst tre repetitioner, med båda händerna. Denna övning är perfekt ibland när dina fingrar och hand känner sig styva eller ömma.

Vik fingrarna på bordet

artrit smärta i händerna flata fingret

Börja med din vänstra hand, lägg tummen på bordet och böj resten av fingrarna att göra en bildning. Håll dig i denna position i några sekunder innan du räver fingrarna. Gör 10 repetitioner med båda händerna.

Fingerliftar

artrit smärta i händerna lyfta fingret

Börja med att placera din högra hand på ett bord med din handflata vänd nedåt och håll den platta. Försök lyfta varje finger över bordet och börja försiktigt med tummen. Håll fingret i samma läge i två sekunder innan du sänker det. Gör samma procedur med varje finger i båda händerna.

Fan och näve

arthritis smärta i händer näven och fläkten

Börja med att hålla handen i ett neutralt läge, håll dina knogar stela. Gradvis och noggrant separera dina fingrar så mycket som möjligt (något som en fläkt när den öppnas). Försök sedan göra en näve. Bo i var och en av dessa positioner i ungefär fem sekunder. Gör övningen två gånger om dagen med båda händerna.

Flex handled

arthritis smärta i händerna flex

Användningen av handleder kan eliminera styvhet och lindra smärta. Håll din högra arm, palm ner. Tryck sedan försiktigt på vänster hand tills du känner att armen och handleden är böjda. Håll i den positionen i några sekunder. Gör 10 repetitioner med båda händerna.

Skrivning av Lucid Life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *