Obstructieve slaapapneu en fibromyalgie

Een van de ergste dingen over fibromyalgie is proberen te functioneren zonder te slapen. Als u fibromyalgie heeft, moet u niet alleen een manier vinden om te slapen in het aangezicht van chronische pijn, maar u hebt ook veel andere symptomen die uw slaap beïnvloeden. Er is door fibromyalgie geïnduceerde slapeloosheid, frequent urineren, chronische jeuk en, erger, obstructieve slaapapneu. Obstructieve slaapapneu en fibromyalgie lijken vaak geassocieerd te zijn. En mensen met een aandoening lopen vaak een groter risico om elkaar te ontwikkelen. Maar wat is slaapapneu? Waarom lijkt het zo nauw verwant aan fibromyalgie? En wat kunt u doen om het te behandelen?

Wat is obstructieve slaapapneu?

Slaapapneu is een aandoening waarbij u ‘s nachts spontaan stopt met ademhalen. Na een paar seconden begin je opnieuw te ademen, hoewel het vaak niet zo diep is of zelfs zoals bij normale slaap. Obstructieve slaapapneu is enigszins anders omdat de luchtwegen zich eigenlijk sluiten. Vaak treedt deze luchtwegsluiting op nadat de keel of tong is ontspannen, gesloten of bedekt door de luchtwegen.

Slaapapneu is moeilijk te diagnosticeren omdat er geen duidelijke tekenen zijn als u niet slaapt. Artsen kunnen geen diagnostische tests uitvoeren om te bepalen of u slaapapneu heeft. In plaats daarvan is de enige manier om een ​​diagnose van slaapapneu te krijgen, om te blijven tijdens een nachtelijke observatie, waarbij de artsen je ademhaling zullen controleren.

Mensen met obstructieve slaapapneu hebben moeite om in slaap te vallen, waardoor ze worden blootgesteld aan ernstige gezondheidsproblemen. Deze omvatten chronische vermoeidheid of mentale mist en hoge bloeddruk, wat het risico op een hartaanval of beroerte verhoogt. Daarom is het zo belangrijk om een ​​vroege diagnose te krijgen.

Obstructieve slaapapneu en fibromyalgie

We weten dat mensen met fibromyalgie ook vaker last hebben van obstructieve slaapapneu. We weten echter niet waarom dit het geval is. Er is een reeks theorieën. Sommige artsen hebben bijvoorbeeld gesuggereerd dat de hersenen een rol kunnen spelen en dat fibromyalgiepatiënten meer actieve hersenactiviteit hebben tijdens de slaap, wat leidt tot slaapstoornissen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *