Går du rundt i sengen om natten på grunn av smerte eller ubehag av fibromyalgi?

“Folk med fibromyalgi har ofte en svært forstyrret søvn ,  sier Doris Cope, MD, leder av smertebehandling ved University of Pittsburgh School of Medicine. “Selv om de sover 10 timer om natten, føler de seg fortsatt trøtt, ikke føler seg hvile.”

Forskning viser at  med fibromyalgi er det en automatisk aktivering i hjernen under søvnen. 
Veksthormon forekommer mest under søvn. Uten en god natts søvn og utseendet av veksthormon, helbringer musklene ikke, og nevrotransmittere (som kjemisk humørserotonin) blir ikke påfyllt. 
Mangelen på en god natts søvn gjør personen med fibromyalgi våken, føler seg sliten og trøtt.

Resultatet: Kroppen kan ikke komme seg fra dagens stress – alt som overløper systemet, skaper en stor følsomhet for smerte, utbredt smerte, søvnproblemer, angst, depresjon, tretthet og minneproblemer er symptomer på fibromyalgi.

Insomnia har mange former – problemer med å sovne, våkner opp ofte i løpet av natten, har problemer med å gå tilbake til å sove og våkne opp veldig tidlig på morgenen. Pave søvnproblemer – og hjelpe folk får den dype søvnen kroppen trenger – det bidrar til å forbedre fibromyalgi smerte, forskning viser.

Medisiner kan bidra til å forbedre søvn og lindre smerte. Men leger foresøker også livsstilsendringer for å hjelpe deg med å sove noe naturlig.

Nyttige tips for å sove bedre med fibromyalgi

Å skape en komfortsone hjemme er nøkkelen til å forbedre søvnen, uansett om du har fibromyalgi eller ikke. Det handler om å lette på avslappet sengetid – og holder seg avslappet for deg å sove gjennom natten.

“Folk med fibromyalgi har ofte en svært forstyrret søvn ,  sier Doris Cope, MD, leder av smertebehandling ved University of Pittsburgh School of Medicine. “Selv om de sover 10 timer om natten, føler de seg fortsatt trøtt, ikke føler seg hvile.”

Forskning viser at  med fibromyalgi er det en automatisk aktivering i hjernen under søvnen. 
Veksthormon forekommer mest under søvn. Uten en god natts søvn og utseendet av veksthormon, helbringer musklene ikke, og nevrotransmittere (som kjemisk humørserotonin) blir ikke påfyllt. 
Mangelen på en god natts søvn gjør personen med fibromyalgi våken, føler seg sliten og trøtt.

Resultatet: Kroppen kan ikke komme seg fra dagens stress – alt som overløper systemet, skaper en stor følsomhet for smerte, utbredt smerte, søvnproblemer, angst, depresjon, tretthet og minneproblemer er symptomer på fibromyalgi.

Insomnia har mange former – problemer med å sovne, våkner opp ofte i løpet av natten, har problemer med å gå tilbake til å sove og våkne opp veldig tidlig på morgenen. Pave søvnproblemer – og hjelpe folk får den dype søvnen kroppen trenger – det bidrar til å forbedre fibromyalgi smerte, forskning viser.

Medisiner kan bidra til å forbedre søvn og lindre smerte. Men leger foresøker også livsstilsendringer for å hjelpe deg med å sove noe naturlig.

Nyttige tips for å sove bedre med fibromyalgi

Å skape en komfortsone hjemme er nøkkelen til å forbedre søvnen, uansett om du har fibromyalgi eller ikke. Det handler om å lette på avslappet sengetid – og holder seg avslappet for deg å sove gjennom natten.

“Folk med fibromyalgi har ofte en svært forstyrret søvn ,  sier Doris Cope, MD, leder av smertebehandling ved University of Pittsburgh School of Medicine. “Selv om de sover 10 timer om natten, føler de seg fortsatt trøtt, ikke føler seg hvile.”

Forskning viser at  med fibromyalgi er det en automatisk aktivering i hjernen under søvnen. 
Veksthormon forekommer mest under søvn. Uten en god natts søvn og utseendet av veksthormon, helbringer musklene ikke, og nevrotransmittere (som kjemisk humørserotonin) blir ikke påfyllt. 
Mangelen på en god natts søvn gjør personen med fibromyalgi våken, føler seg sliten og trøtt.

Resultatet: Kroppen kan ikke komme seg fra dagens stress – alt som overløper systemet, skaper en stor følsomhet for smerte, utbredt smerte, søvnproblemer, angst, depresjon, tretthet og minneproblemer er symptomer på fibromyalgi.

Insomnia har mange former – problemer med å sovne, våkner opp ofte i løpet av natten, har problemer med å gå tilbake til å sove og våkne opp veldig tidlig på morgenen. Pave søvnproblemer – og hjelpe folk får den dype søvnen kroppen trenger – det bidrar til å forbedre fibromyalgi smerte, forskning viser.

Medisiner kan bidra til å forbedre søvn og lindre smerte. Men leger foresøker også livsstilsendringer for å hjelpe deg med å sove noe naturlig.

Nyttige tips for å sove bedre med fibromyalgi

Å skape en komfortsone hjemme er nøkkelen til å forbedre søvnen, uansett om du har fibromyalgi eller ikke. Det handler om å lette på avslappet sengetid – og holder seg avslappet for deg å sove gjennom natten.

10 tips kan hjelpe folk til å sove bedre

 • Nyt et avslappende (varmt) bad om natten.
 • Børst kroppen din med en svamp eller lang håndteret børste på badet.
 • Lette smertefulle anbudspunkter med en selvmassasjeapparat (for eksempel en tennisball).
 • Øv yoga og strekkøvelser for å slappe av.
 • Lytt til avslappende musikk
 • Meditere for å temme påtrengende tanker og spenninger.
 • Sov i et mørkt rom. Prøv øyemaske om nødvendig.
 • Hold rommet så stille som mulig
 • Pass på at romtemperaturen er behagelig og behagelig
 • Unngå matvarer som inneholder koffein, som te, cola og sjokolade.
 • Behandlinger for å behandle søvnløshet når du har fibromyalgi
 • Hvis du fortsatt har problemer med å sove, kan flere behandlinger hjelpe, inkludert biofeedback, avslapping, stressreduksjon og kognitiv terapi. En psykolog som spesialiserer seg på søvnforstyrrelser, kan snakke om disse terapiene med deg.

Terapier hjelper folk med å håndtere stress bedre, noe som bidrar til å kontrollere episoder av fibromyalgi, sier Cope. “Fibromyalgi kommer og går,” forteller han WebMD. “Når du er stresset, er det når det er verre.” Det er da du mest sannsynlig lider av søvnløshet også.

Medisiner kan også bidra til å lindre smerten av fibromyalgi om natten, eller direkte behandle søvnløshet. Medisiner for å lindre fibromyalgi om natten er antidepressiva, antikonvulsive midler, smertestillende midler og sovende piller.

Ingen behandling ble gitt til en 100% fibromyalgi smerte kontroll, legger Cope.

“Medisiner hjelper noen. Øvelse hjelper noen. Reduksjonen av stress hjelper noen. Kognitiv atferdsterapi hjelper noen … Hvis du kan få en god natts søvn, vil det fungere bedre når du er våken. “

Por Davis Jeanie Lerche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *