HOE DE SYMPTOMEN VAN FIBROMYALGIE TE ADREREN

Bent u op zoek naar een manier om de symptomen van fibromyalgie aan te pakken – de pijn, het gebrek aan energie, de hersenmist om er een paar te noemen? Ik wil dat je op de hoogte bent van een ongelooflijke combinatie van plantaardige ingrediënten die je Fibromyalgie-ervaring effectief zal veranderen en je weer geweldig zal laten voelen. Dit is mogelijk als je de juiste aanpak kent. Ik ben vereerd dat Dr. Jacob Teitelbaum, MD, onze gastschrijver is voor deze Terry Talks Nutrition. “Dr. T “is een erkende expert op het gebied van fibromyalgie (FM) en chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Hij is de auteur van From Fatigued to Fantastic !, Pain Free: 1, 2, 3 en The Fatigue and Fibromyalgia Solution. Zelf hebben gehad, heeft hij zijn carrière gewijd aan het vinden van effectieve behandelingen die voedingsstoffen, natuurlijk pijnmanagement, gezonde slaap, lichaamsbeweging combineren, en bijnierondersteuning om mensen met FM of CVS te helpen hun energie terug te krijgen en een levendig, gezond leven te herwinnen. U kunt contact opnemen met Dr. Teitelbaum op appointments@endfatigue.com voor meer informatie.

Fibromyalgie is niet ongebruikelijk.

De spierpijn, slapeloosheid, hersenspits en vermoeidheid van fibromyalgie kunnen iedereen overkomen – vooral als je constant gestresst bent en meer energie moet uitgeven dan je lichaam kan creëren. Dit kan fysieke spanningen omvatten zoals infecties, slaapstoornissen, hormonale tekortkomingen en zwangerschappen. Het kan ook worden veroorzaakt door situationele stress, zoals een scheiding, een sterfgeval in het gezin of een baanverlies. Vaak wordt het veroorzaakt door een combinatie van fysieke en situationele spanningen.

Maar zelfs nadat een stressvolle situatie lijkt te zijn opgelost, kunnen pijn en disfunctie blijven hangen. Dit is vergelijkbaar met het uitschakelen van een stroomonderbreker bij u thuis door te veel apparaten aan te sluiten. De onderbreker moet opnieuw worden ingesteld, zelfs nadat u deze hebt losgekoppeld. De stroomonderbreker bij fibromyalgie wordt de hypothalamus genoemd, een controlecentrum met amandelen in de hersenen dat slaap, hormonen en autonome functies zoals bloeddruk en darmactiviteit reguleert.

Het vinden van een manier om fibromyalgie te overwinnen kan een uitdaging zijn, zoals de meeste artsen dat zijn

gewoon niet getraind in het behandelen van de ziekte. Maar effectieve behandeling is beschikbaar.

Hier is hoe je beter kunt worden.

Ik werk al mijn hele professionele leven met mensen die lijden aan fibromyalgie (FM) of chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Ik heb deze zelf gehad (ze hebben me een jaar uit de medische school gezet en hebben me een tijdje dakloos gehouden, totdat ik wist hoe ik kon herstellen). Ik heb de laatste 40 jaar toegewijd aan onderzoek naar deze ziekte en effectieve behandeling voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Uit deze verkenningen kwam een ​​gezondheidsprotocol dat ik ‘SHINE®’ heb genoemd. Dit acroniem verwijst naar de essentie van wat nodig is om een ​​pad naar genezing te beginnen. Onze gepubliceerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie toonde aan dat 91 procent van de mensen verbeterde met een gemiddelde toename van 90 procent in de kwaliteit van leven (een opmerkelijke P <.0001 versus placebo, voor die welke op statistieken zijn gericht).

 

Bovendien zijn er enkele voedingsstoffen en plantaardige bestanddelen die bewezen resultaten hebben bij het aanpakken van de symptomen van fibromyalgie.

Curcumine voor pijnverlichting

Curcumine uit kurkuma is in talloze onderzoeken aangetoond om pijn effectief te verlichten.

In een dubbelblind cross-over onderzoek begonnen de deelnemers 2 dagen voor een fysieke training curcumine te nemen en duurden ze 3 dagen later door. Degenen die curcumine namen merkten gematigde tot grote pijnverminderingen en licht verhoogde prestaties op (vanwege de pijnvermindering). De oefeningen omvatten gluteale rekoefeningen, squat jumps en single-leg sprongen, om een ​​verscheidenheid aan gecontroleerde bewegingen te krijgen om het brede bereik van bewegingen die pijn kunnen veroorzaken tijdens een training te repliceren.

In een andere recente studie werd gekeken naar de effecten van curcumine voor volwassen recreatieve wielrenners. Hoewel de fysieke parameters statistisch moeilijker waren te beoordelen, meldden de deelnemers aan de curcumin-groep dat ze zich “beter dan normaal” voelden en minder gestrest waren tijdens de trainingsdagen – 2 uur uithoudingscyclus – dan degenen die de placebo gebruikten, hoewel de sessies hetzelfde waren voor beide groepen.

Een vierdaags onderzoek met curcumine beoordeelde de reductie van spierpijn en spierbeschadiging bij gezonde volwassenen na afdaling – een standaard fysieke spierontsteking, en zeker een die fysieke grenzen kan testen.

De pijnscore in de curcumine-groep was 17 procent lager in vergelijking met de placebogroep en er was minder kans op spierletsel per MRI-bewijs. Het is niet verrassend dat markers van ontsteking en spierbeschadiging vaak ook lager waren in de curcumine groep na de training.

Constante stress tast het vermogen van het lichaam aan om een ​​eiwit te produceren dat de van de hersenen afkomstige neurotrofe factor (BDNF) wordt genoemd. BDNF helpt bij het creëren van neuronen (belangrijke cellen in de hersenen en het zenuwstelsel) en handhaaft de bestaande. Afgezien van dat, is BDNF een essentieel element voor hersenplasticiteit (hoe het brein zich aanpast en leert) en andere belangrijke functies. BDNF is over het algemeen een tekort aan mensen met de ziekte van Alzheimer, Parkinson en Huntington, en problemen met het gen voor BDNF kunnen ook een onderdeel zijn van depressiviteit, angst en geheugenstoornissen. Van curcumine is aangetoond dat het BDNF zelfs na een korte gebruiksperiode aanzienlijk verhoogt.

Curcumine helpt om de stressomstandigheden te omzeilen door BDNF-spiegels te beschermen en de stressrespons te verminderen. Het kan u helpen de vermoeidheid, angst en pijn te overwinnen die zo vaak voorkomen bij fibromyalgie en u helpen de emotionele en fysieke veerkracht terug te winnen die u nodig hebt om weer op het goede spoor te komen.

Sommige onderzoekers hebben verbindingen vastgesteld tussen reumatoïde artritis en fibromyalgie. Curcumine, met name de curcumine die ik aanbeveel, heeft ook aangetoond die aandoening aan te pakken.

Een klinisch onderzoek richtte zich op de effecten van 500 mg tweemaal daags van een verbeterde absorptie curcumine in combinatie met kurkuma etherische olie versus het voorgeschreven medicijn diclofenac-natrium (één merknaam is Voltaren®) 50 mg tweemaal daags, of een combinatie van de twee bij patiënten met Reumatoïde artritis. De curcumine groep had de beste resultaten – de meeste vermindering van gewrichtspijn en zwelling – en geen nadelige effecten. Daarentegen stopte 14 procent van de deelnemers in de geneesmiddelengroep de test vanwege bijwerkingen.

 

 

Turmerones – Ontstekingsremmend

De curcumine die ik aanbeveel, is vermengd met essentiële olie van kurkuma, wat de opname helpt verhogen. Essentiële olie van kurkuma bevat turmerones (met name ar-turmerone) die soortgelijke handelingen als curcumine hebben. Turmeronen zijn in feite een belangrijk gebied van studie en onderzoek, omdat ze zo’n sterke ontstekingsremmende en antikankerwerking hebben.

Bovendien is gebleken dat turmerones het superoxide-dismutase en glutathiongehalte verhogen – natuurlijke antioxidanten die door het lichaam worden aangemaakt en die een ongelooflijke celbeschermende kracht hebben en kunnen worden beschouwd als ‘fonteinen van de jeugd’ vanwege hun vermogen om ons gezond te houden, ongeacht de leeftijd.

Voor cognitieve gezondheid kan ar-turmerone een enorm voordeel bieden. Onderzoek toont aan dat het bèta-amyloïde onderdrukt, een eiwit dat verantwoordelijk is voor de plaques en knopen in de hersenen die de neurale verbindingen stoppen en de ontstekingscytokines en paden remt die schade aan de hersenen veroorzaken. Met andere woorden, het kan helpen bij het voorkomen van de ziekte van Alzheimer.

Dit komt voornamelijk door het vermogen van turmeronen om inflammatoire cascades in de hersenen te stoppen. Ik denk niet dat ik ooit genoeg zou kunnen benadrukken hoeveel ontstekingen onze ziektes veroorzaken, inclusief de vermoeidheid en de bijbehorende hersenkraai van fibromyalgie.

Boswellia – Verminder pijn en ontsteking

In tegenstelling tot conventionele geneesmiddelen, die meestal slechts op één moleculaire route zijn gericht, tast boswellia meerdere paden in het lichaam aan. Maar een van de belangrijkste voordelen is waarschijnlijk het vermogen om een ​​bepaalde ontstekingsroute, genaamd de 5-LOX (5-lipoxygenase) -route, te moduleren, wat leidt tot een significante vermindering van ontsteking en pijn in het hele lichaam.

In combinatie met curcumine bleek boswellia osteoartritispijn beter te verlichten dan geneesmiddelen op recept: 64 procent in de kruidengroep versus 29 procent in de geneesmiddelengroep zag een dramatische verbetering.

En omdat boswellia pro-inflammatoire cytokines remt, stopt het niet alleen de pijn, het stopt ook de daadwerkelijke schade aan gewrichten en spieren.

Het kiezen van de juiste boswellia is van cruciaal belang. Zoals veel botanicals, bevat boswellia specifieke verbindingen die geassocieerd zijn met de heilzame effecten van het kruid. Een van de krachtigste componenten van boswellia is acetyl-11-keto-B-boswellic acid, in de volksmond bekend als AKBA. In feite wordt in het meeste boswellia-onderzoek AKBA genoemd als een primaire reden waarom het extract zo goed werkt om pijn en ontsteking te verlichten, ademhalingsaandoeningen te behandelen en zelfs de hersenen tegen een beroerte te beschermen.

Niet-gestandardiseerde boswellia kan slechts een procent AKBA hebben. Voor de beste werkzaamheid is het belangrijk om minimaal 10 procent AKBA plus andere nuttige boswelline zuren te hebben.

Helaas is een van de natuurlijk voorkomende verbindingen in boswellia – bèta-boswellic acid – eigenlijk pro-inflammatoir. Als je beta-boswellic acid op zijn natuurlijke niveau laat zoals je zou vinden in niet-gestandaardiseerde extracten, kan dat betekenen dat tot 25 procent van het kruid een ontsteking veroorzakend effect zou hebben.

Een evenwichtige aanpak is het beste. Ik raad aan te zoeken naar een Boswellia-extract dat gestandaardiseerd is, zodat je ten minste 10 procent AKBA en vrijwel geen bèta-boswelline zuren krijgt. Op deze manier krijg je een echte, complete boswellia met alle goede componenten die je nodig hebt (maar niet op kunstmatig hoge niveaus) met geen van de potentieel gevaarlijke hoeveelheden bèta-boswellic acid.

Wierookwortel – Balance Cortisol-niveaus

Behalve harsextracten is boswellia ook de bron van een etherische olie – wierookolie. Het is het onderwerp van intensieve wetenschappelijke studie voor een verscheidenheid aan gezondheidstoepassingen.

Wetenschappelijk onderzoek met bestanddelen van wierookolie laat zien dat het de cortisolspiegel in evenwicht kan houden en BDNF kan versterken, hetzelfde herseneiwit dat curcumine behoudt. Dus behalve dat het een ontstekingsremmer is, kan wierook de HPA-as zodanig reguleren dat stress, angst en emotionele vermoeidheid niet kunnen worden overwonnen.

U kunt fibromyalgie overwinnen

Ik weet uit eigen ervaring dat FM / CVS frustrerende omstandigheden zijn. Het is niet ongebruikelijk dat mensen verschillende benaderingen proberen voordat ze degene ontdekken die het beste voor hen werkt.

Maar geef niet toe aan wanhoop en hopeloosheid. Het begin van de weg terug naar een betere gezondheid is te vinden in de juiste toepassing van klinisch gevalideerde voedingsstoffen en plantaardige ingrediënten, een beoordeling van het SHINE®-protocol en verstandige oefeningen. Activiteit is van cruciaal belang voor een geestelijk en fysiek gezond leven en vooruitzichten, en zal veel gemakkelijker zijn om te doen als je energieniveaus toenemen met de behandeling!

Ik heb duizenden mensen met deze ziekte behandeld en ik doe zowel persoonlijk als telefonisch overleg met mensen over de hele wereld. (Zie contactgegevens in bio). Onderzoek en klinische ervaring hebben aangetoond dat 85 procent van de mensen significant verbetert, en meestal opvallend, met de juiste behandeling.

Waar het op neerkomt, is dat je je leven terug kunt krijgen!

Curcumine, boswellia, kurkuma etherische olie en wierookolie bevorderen je gezondheid – ze blokkeren niet alleen een ongewenste conditie. Al deze plantaardige ingrediënten verminderen de oxidatieve stress en ontsteking op cellulair niveau en helen spierbeschadiging, stoppen pijn en helpen je om je energiek te herstellen. Je bent het aan jezelf verplicht om deze natuurlijke ingrediënten voor fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom te onderzoeken. Ik denk dat ze een wereld van verschil kunnen maken en je weer fysiek en mentaal levendig kunnen voelen.

Om de vermoeidheid, hersenmist en slaapstoornissen geassocieerd met fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom aan te pakken, adviseer ik om tweemaal daags high-absorptie curcumine, een uniek gestandaardiseerd boswellia-hars-extract, turmerones van kurkuma-olie en wierookolie te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *