Angstgevoelige depressie kan verder gaan dan de emotionele en invloed op het lichaam op 8 manieren

De   angstige depressieve stoornis  , of alleen   angstige depressie  , wordt gekenmerkt door het combineren van de meest voorkomende symptomen van beide aandoeningen. Dat wil zeggen, de patiënt lijdt tegelijkertijd aan de symptomen van depressie en angst.
droefheid depressie 400x800 0217
Deze psychiatrische aandoening is ernstig en veroorzaakt, naast de diepe droefheid, veel   fysieke symptomen   die zelfs het lichaam van de persoon kunnen treffen, op veel verschillende manieren.

Lichamelijke symptomen van angstige depressie

nachtmerrie vrees krankzinnig 0817 400x800

Veranderingen van eetlust

Onder de gevolgen van angstige depressie in het lichaam, is de   wijziging van de eetlust  . Hoewel veel mensen stoppen met eten of het minimum eten dat nodig is vanwege een depressie, eten anderen meer vanwege angstgevoelens. In beide gevallen is het een teken van wanorde.

Veranderingen van de droom

Aan de andere kant komen   slaapstoornissen   ook vaak voor. De   slapeloosheid als   gevolg van angst komt vrij vaak voor, terwijl de   slaap veel  , bijna de hele dag, of met overmatige vermoeidheid leeft    , een teken van depressie is.

Depressie na nieuwjaar 2

Pijn en vreemde sensaties

Veel mensen met een angstige depressie hebben pijn op de  borst  , druk of een gevoel van leegte als symptoom aangegeven. De   spierspanning   veroorzaakt door angst of   hoofdpijn   komt ook veel voor.

Aan de andere kant zijn   maagaandoeningen  , zoals diarree, misselijkheid of krampen, terugkerende symptomen, vaak als gevolg van eetstoornissen.

Veranderingen in spraak

Vaak leidt deze aandoening ertoe dat patiënten veranderingen in spraak ervaren    . Depressie kan ze te traag of op een monotone manier doen praten, vanwege het gebrek aan motivatie ten aanzien van wat ze willen zeggen.

Aan de andere kant kan angst ervoor zorgen dat ze te snel spreken, en zelfs een lichte stottering veroorzaken. De noodzaak om veel dingen tegelijkertijd te zeggen of te voelen dat ze zo snel mogelijk moeten worden gezegd, is de meest voorkomende oorzaak.

Kortademigheid

Vaak, vanwege een   angstcrisis   of een   paniekaanval  , voelen mensen zich kortademig. De zenuwen voor deze situatie kunnen de situatie verergeren, zoals in een soort vicieuze cirkel.

Vrouw met stress

Duizeligheid

Omdat angstige depressie vaak wordt veroorzaakt door onbalans in hersenverbindingen, is   duizeligheid  een veel voorkomend symptoom. Het gevoel van duizeligheid of verdoving is meestal geen teken van andere pathologieën, hoewel als het terugkeert of uw fysieke integriteit bedreigt, het belangrijk is om een ​​arts te raadplegen.

Agressiviteit

Het gebeurt meestal dat mensen vanwege angst of depressie agressief worden met nabije wezens. Aan de ene kant kan dit een onbewuste manier zijn om aandacht te trekken voor hulp. Aan de andere kant kan het zijn met de bedoeling om de band met vrienden te verbreken en niet meer voor de relatie te hoeven zorgen, om de stress die dit met zich meebrengt te elimineren.

Carlosiones

Vele malen, als een manier om hun gevoelens te kanaliseren, zal de persoon met een angstige depressie ervoor kiezen zichzelf te schaden.  Terugkerende zelfverwonding, zoals snijwonden in de pols, misbruik van schadelijke medicijnen of eetstoornissen, is een manier om angst te beheersen.

Bij andere gelegenheden werkt zelfbeschadiging ook als een manier om gevoelens van haat of frustratie los te laten, zowel bij jezelf als bij anderen.

Oorzaken en behandelingen van angstige depressie

Symptoom Depressiesyndroom 216 400x800

Zoals vaak het geval is met   psychische stoornissen  , heeft angstige depressie geen duidelijke oorzaak. Het kan echter verband houden met vele factoren, zoals hersenaandoeningen, rouw om de dood van naaste familieleden, werkloosheid, financiële problemen, problemen met het zelfrespect of een groot aantal vergelijkbare situaties.

Een   effectieve behandeling   van deze psychische aandoening moet een   multidisciplinaire behandeling zijn  . Aan de ene kant moet een psychiater, een neuroloog of een neuropsycholoog medicijnen voorschrijven om de eventuele mogelijke tekortkomingen van eventuele cerebrale neurotransmitters weer normaal te maken.

Aan de andere kant, als de oorzaak van de angstige depressie niet bekend is, moet de patiënt ook een psychologische therapie doen om te weten wat de onderliggende oorzaken van die gevoelens zijn. Als de  oorzaak van de situatie  niet bekend is, is het moeilijk om deze effectief te behandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *