Het probleem van gewichtstoename bij fibromyalgie

Mensen die lijden aan fibromyalgie lijden vaak aan gewichtstoename als gevolg van een aantal factoren die direct en indirect verband houden met de ziekte.

Het probleem van gewichtstoename bij fibromyalgie

Fibromyalgie veroorzaakt hormonale onevenwichtigheden die de niveaus van cortisol, schildklier, serotonine en insuline beïnvloeden, evenals de productie van groeihormoon.Door deze hormonale onbalans vertraagt ​​het metabolisme, wat vaak resulteert in gewichtstoename. 

Vermoeidheid geassocieerd met fibromyalgie is een andere factor die ook leidt tot gewichtstoename als gevolg van sedentaire levensstijl.

Omdat fibromyalgie tijdens de slaap een verstoring van de excitatie in het hersengolfpatroon initieert, heeft het individu mogelijk onvoldoende slaap van voldoende kwaliteit, bovendien kan de persoon tijdens de nacht ook last hebben van slaapapneu (adempauzes en snurken) of rusteloze benen syndroom dat vermoeidheid verhoogt.

Een nieuwe studie toonde aan dat slaapgebrek ook leidt tot verhoogde productie van hypocretine, wat belangrijk is om het slaap- en eetlustniveau te reguleren. Wanneer de niveaus van hypocretine-neuronen hoog zijn, leidt dit tot een verhoogde staat van opwinding, die niet alleen vermoeidheid veroorzaakt, maar ook overvoeding.

Naast vermoeidheid, de ervaring van veel patiënten met chronische pijn en fibromyalgie, is dat de inspanningscapaciteit vaak wordt geremd.

Medicijnen die worden gebruikt om depressies te behandelen die verband houden met fibromyalgie kunnen er ook voor zorgen dat het individu aankomt. Antacida zoals Prozac en Zoloft verhogen de eetlust, vochtretentie en kunnen de hormoonspiegels en dus uw metabolisme beïnvloeden.

 

Dieet voor fibromyalgie.

Het is essentieel om een ​​uitgebalanceerd dieet te behouden en om de gewichtstoename van fibromyalgie te minimaliseren.

 

Hier zijn enkele nuttige dieet tips:

■ E  vitar de consumptie van dierlijke vetten zoals rood vlees. Neem in plaats daarvan mager vlees, zoals kip zonder vel, kalkoen en vis, die ook uitstekende bronnen van eiwitten zijn.

■  Verhoog de inname van voedingsmiddelen met veel vezels en weinig suiker, zoals groenten.

■  Veel vers fruit zoals frambozen en aardbeien drinken is ook handig. Vermijd gedroogd fruit omdat ze conserveermiddelen bevatten.

■  Omega-3-vetzuren zijn ook belangrijk voor het behoud van een gezond voedingspatroon en zijn te vinden in koudwatervissen. Andere goede bronnen van vet zijn amandelen, avocado’s, visolie en olijfolie en maïs.

■  Eet drie maaltijden per dag en probeer dagelijks een of twee voedzame snacks te nemen.

Vermijd gefrituurd voedsel, junkfood, witte bloem, suiker, alcohol en frisdrank.

 

Fibromyalgie en lichaamsbeweging.

Hoewel fibromyalgie pijn en vermoeidheid veroorzaakt, is het belangrijk om fit te blijven zo goed mogelijk om gewichtstoename te voorkomen en het gezond te houden.

Je eigen trainingsprogramma op maat maken, is een geweldige manier om dit doel te bereiken.

Begin met eenvoudige oefeningen zoals stretchen, wandelen of fietsen.

Begin een looproutine met een van vijf minuten vanaf de eerste dag, voeg vervolgens 1-2 minuten per dag toe, stap geleidelijk naar een doel van 60 minuten (of hoe comfortabel en capabel je bent zonder te lijden).

Fietsen is een geweldige trainingsmogelijkheid. Met een vaste (stationaire) fiets kunt u het hele jaar door werken, ongeacht de tijd die u doorbrengt, plus u kunt eenvoudig uw kilometers bijhouden en dit kan u helpen uw trainingsdoelen efficiënter te bereiken.

Houd er rekening mee dat sommige spierpijn vaak voorkomt als u begint met trainen, maar acute pijn kan erop wijzen dat u overbelaste spieren heeft.

 

Abonneer, reageer en deel. Dank je! 😃
Volg ons op  FACEBOOK  en  TWITTER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *