Fibromyalgie en krampen in de benen. Wat je hoort te weten

Tiffany Vance-Huffman

Het is midden in de nacht en je bent eindelijk in slaap gevallen. Zelfs als het gewoon een dutje is. Dan, uit het niets, schreeuw je het uit van pijn, omdat je been en voet zwaar zijn verkrampt. Zo erg zelfs dat je tenen samentrekken en in vreemde posities verweven raken. De pijn is zo intens dat je niet eens je voeten op de grond of tegen een muur kunt zetten om je tenen weer normaal te maken. De spierkrampen in je been zijn zo krachtig dat het vreemd doet denken aan de weeën van de bevalling. Soms lijkt het zelfs op dezelfde manier weg te ebben en te vloeien, net als weeën. Uiteindelijk neemt de pijn af, maar dan gebeurt het een paar keer meer tijdens de nacht.

Dit is het verhaal voor veel fibromyalgiepatiënten die te maken hebben met fibromyalgie en krampen in de benen. En sommigen van hen realiseren zich niet eens het verband met de slopende spierkrampen en spasmen met hun fibro. Echter, het American College of Rheumatology zegt dat 42 {7e42071b14ee2e8f2fc2ef24c20bb0ab305ccdb09066d1e679a9e59b9a43d223} van de lijdende mensen last hebben van fibromyalgie en krampen in de benen. Dat is eigenlijk een ander symptoom dan directe spierpijn die 100 {7e42071b14ee2e8f2fc2ef24c20bb0ab305ccdb09066d1e679a9e59b9a43d223} fibro-patiënten veroorzaakt. Dus wat veroorzaakt deze krampen of spasmen in de benen en vaak ook de voeten? Eerlijk gezegd weten ze niet echt zeker wat de oorzaak is van fibromyalgie en krampen in de benen. Althans niet met betrekking tot met name fibromyalgiepatiënten. Dus laten we gewoon verder gaan met het vinden van manieren om het te verlichten. Er zijn veel technieken voor het omgaan met fibromyalgie en krampen in de benen. Je hoeft alleen degene te vinden die voor jou werkt. We zullen er hier maar twee behandelen.

Magnesium

The  Journal of Integrative Medicine  rapporteerde over een magnesiumonderzoek en de effecten ervan op fibromyalgie uitgevoerd in de Mayo Clinic. De eerste studie in zijn soort, onderzocht, onderzocht hoe effectief topisch aangebracht magnesium is voor het verlichten van zes verschillende symptomen geassocieerd met fibromyalgie, waaronder spierkrampen. Uit de studie bleek dat fibromyalgiepatiënten na twee weken toepassing van een oplossing genaamd “Fibro Flex” op hun huid verbeterden na slechts twee weken van consistent gebruik. De verbetering bleef gehandhaafd voor de duur van de studie die vier weken duurde.

“Deze studie bevestigde bestaand medisch onderzoek, dat zegt dat het in stand houden van therapeutische magnesiumspiegels in serum is gekoppeld aan een verlaging van fibromyalgiesymptomen waaronder depressie, gevoelige puntenscore en vermoeidheid”, zegt de National Fibromyalgia Association. Afgezien van enige irritatie van de huid waarop de spray werd aangebracht, ondervonden proefpersonen geen andere negatieve bijwerkingen. Gezien het feit dat bijna iedereen in het Westen een magnesiumtekort heeft, kan dit nuttig zijn voor meer dan alleen fibromyalgie spierkrampen.

TENS-apparaten & EMS-apparaten

Als je op mij lijkt, klonk een TENS-machine niet zo bekend. Ik kwam het voor het eerst tegen op een fibromyalgia-forum, waar ik dacht dat iemand het verkeerd spelde. Maar toen ontdekte ik dat ik iets dergelijks vele malen in mijn leven heb gebruikt, vooral in het kantoor van de chiropractor. Weet je waar ik het over heb? Ik bedoel, wanneer je naar de chiropractor gaat en ze je aansluiten op deze kleine elektroden. Het voelt bijna alsof ze je spieren laten buigen en ontspannen met elektriciteit. Ik moet de mijne altijd op een heel lage stand houden omdat ik zo gevoelig ben. Maar ze zijn echt nuttig. En nu kunt u ze voor privégebruik thuis krijgen. Dat worden EMS-apparaten genoemd die helpen de bloedtoevoer naar de spieren te vergroten, het bewegingsbereik te vergroten en nog veel meer. Het kan levensreddend zijn voor fibro-patiënten!

Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) stuurt stimulatiepulsen over de huid en zenuwbanen  om te voorkomen dat pijnsignalen de hersenen bereiken . Neem dat even op. Denk hier eens over: het wordt ook gebruikt om het lichaam te stimuleren meer endorfines of natuurlijke pijnstillers te produceren. Een belangrijk verschil tussen een TENS-machine en EMS-apparaten is dat u de TENS-machine op uw lichaam draagt. Geen zorgen, het is klein. Maar veel fibromyalgiepatiënten vinden als zeer nuttig en effectief als een alternatief voor farmaceutische pijnstillers. Met andere woorden, het is veilig, niet-invasief en medicijnloos pijnbeheer.

Zijn er andere methoden?

Er zijn absoluut andere methoden om de vaak slopende en pijnlijke pijn te verlichten van spierkrampen / spasmen die gepaard gaan met fibromyalgie. Vitamine E is naar verluidt zeer nuttig voor spierkrampen, vooral voor diegenen die een vrij zittend leven leiden. Velen hebben veel succes gehad met het voorschriftdrugje Lyrica, dat sowieso een van de meest voorkomende geneesmiddelen is die worden gebruikt om fibromyalgie te behandelen.

There are other options such as acupressure. Some fibro patients have learned how to do this to themselves. But you’ll need to begin by visiting a quality acupuncturist or acupressurist first in order to get some direction. Yoga is exceptionally beneficial for keeping the muscles stretched and mobile. This leads to greater blood flow and minimizes cramping. For some fibro patients, it works completely. The keys are to not overdo it and to listen to your body. One more option is called the Bowen technique, also known as Bowen therapy. Similar to acupressure, this technique uses gentle rolling movements to promote healing and pain relief. It’s so effective that it’s even used for horses!

Heeft u ervaring met deze methoden om fibromyalgie en krampen in de benen aan te pakken? Welke hielp en welke faalden jou? Heb je een andere methode of techniek gevonden die voor jou werkt? Deel alstublieft uw mening met ons. Misschien struikelde u over iets dat de mede-fibromyalgiepatiënt misschien zou kunnen helpen omgaan met hun fibromyalgie en krampen in de benen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *