‘ONZICHTBAAR’: OP EEN FILM WORDT FIBROMYALGIE VOORGELEGD

Nick Demos, producent en directeur van de Tony Award, heeft een missie: hij wil de diagnose, de behandeling en de gevolgen van het fibromyalgiebewustzijn in de wereld maken. Hij wordt persoonlijk getroffen door fibromyalgie: zijn moeder, een vrouw met fibromyalgie, vond een gebrek aan pijnverlichting, sociale gevolgen en enkele antwoorden. Hij is op een missie om de ervaringen te ontdekken van andere mensen die met fibromyalgie leven, waaronder mensen die over het algemeen niet denken aan een chronisch pijnsyndroom, waaronder een jonge atleet. Volgens hem is het belangrijk om fibromyalgie naar voren te brengen in de hoop antwoorden te krijgen.

“We vroegen elke geïnterviewde persoon voor deze film:” Wat is fibromyalgie? “Het antwoord is nooit consistent, en voor degenen die dat niet doen, is er een gebrek aan urgentie om het antwoord te vinden. “

Volgens Demos geven hun bevindingen tot nu toe aan dat mensen met fibromyalgie onderhevig zijn aan een gebroken gezondheidszorgsysteem en demografische gegevens zoals toegang tot onderwijs en sociaal-economische factoren spelen een rol, volgens het nationale rapport van pijn. Praat in zijn film met mensen van verschillende achtergronden, etniciteiten en sociaaleconomische groepen, maar vind gemeenschappelijke thema’s voor alle deelnemers, zegt hij.

“De ziekten die niemand ziet, nog meer ziekten die kunnen leiden tot of getriggerd kunnen worden door al deze aandoeningen die echt fataal zijn. Fibromyalgie heeft nog steeds de schijnwerpers nodig, omdat het je niet in technische zin zal doden. Maar de gemeenschap zal je vertellen hoe het syndroom van Fibromyalgie erger kan worden als ze geen empathie, educatie voor het leven en ondersteuning door de gemeenschap al hun dodelijke tegenhangers hebben ontvangen. Het blijft een controversieel onderwerp, hoewel miljoenen laten zien dat de ziekte reëel en wijdverspreid is.

De film staat gepland voor 2017 en zal volgend jaar in verschillende films te zien zijn, zegt Demos. Tot nu toe is de film volledig gebaseerd op donaties, meestal bij fibromyalgiepatiënten of georganiseerde groepen om mensen voor te lichten over fibromyalgie. Het syndroom is beschreven als een “vermijdingsziekte” als een lichaam van chronische pijn. Het wordt gekenmerkt door chronische pijn, het hele lichaam, hoofdpijn, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. De vermoeidheid die gepaard gaat met fibromyalgie kan verzwakkend zijn en leidt tot de moeilijkheid om het fibromyalgie chronisch vermoeidheidssyndroom te onderscheiden.

Het is geen ziekte die levensbedreigende of fysieke misvormingen veroorzaakt, hoewel patiënten met fibromyalgie en andere chronische pijnstoornissen waarschijnlijk eerder zelfmoord plegen. Mensen die leven met fibromyalgie beschreven als zware regenval: relatieproblemen, moeilijkheden bij het voltooien van veel banen, financiële instabiliteit en depressieve stemming. Hoewel niemand precies weet wat de oorzaak is van fibromyalgie, denken sommige onderzoekers dat het te wijten is aan de hoeveelheid chemicaliën in de hersenen die genetisch bepaald kan zijn, omdat het in families lijkt te werken. Vrouwen zijn waarschijnlijker getroffen, hoewel het syndroom ook van invloed kan zijn op mannen.
Hoewel er behandelingen beschikbaar zijn, zoals Lyrica en Cymbalta-medicijnen, lijkt geen medicatie voor iedereen het antwoord te zijn en kan het veel tijd en vallen en opstaan ​​kosten om uit te zoeken welke medicijnen voor patiënten werken en welke dosis nodig is. Voor jezelf zorgen is een belangrijk onderdeel van het behandelen van de symptomen van fibromyalgie, zoals voldoende rust krijgen, voedzaam voedsel eten en omstandigheden vermijden die overmatige stress of emotionele energie veroorzaken. Dit kan voor veel mensen een uitdaging zijn vanwege de verplichtingen van het leven en de symptomen rond de ziekte zelf.

Veel mensen met de stoornis voelen zich geïsoleerd en verkeerd begrepen omdat het syndroom onzichtbaar is voor anderen en niet door iedereen wordt begrepen, waaronder veel artsen. Demos hoopt dat zijn film mensen kan opleiden en mensen kan informeren over dit slopende syndroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *