Fibromyalgie, waarom lijkt het erop dat niemand mij gelooft?

Ziek zijn is op zichzelf een schande, maar als er iemand is die de waarachtigheid van onze staat in vraag stelt, is dat nog meer het geval. Het is zo, ongeacht wie het doet. Wat is pijnlijker dat mijn eigen familie mij niet gelooft of dat het de gezondheidswerkers zijn die me sceptisch behandelen? Aan dit onbegrip hebben de patiënten van fibromyalgie gedurende lange tijd  het hoofd geboden, dat zij zich tot op de dag van vandaag nog steeds afvragen:  waarom lijkt het dat niemand mij gelooft?

fibromyalgie

Waarom heeft fibromyalgie zo’n gecompliceerde diagnose?

De  diagnose fibromyalgie wordt voornamelijk gesteld door de  symptomatologie  die de patiënt meldt  . Hoewel u analyses kunt uitvoeren om andere ziekten uit te sluiten, wordt fibromyalgie alleen gedetecteerd door de persoon die eraan lijdt.

De  arts kan consistente tests uitvoeren om druk uit te oefenen in gevoelige gebieden voor deze ziekte  . Maar evengoed is het de  patiënt  die al dan niet pijn voelt.

De basis voor de diagnose van fibromyalgie is dus alleen het verhaal van de symptomen die de patiënt vertoont. Dit veroorzaakt soms het wantrouwen van artsen, gelukkig in een klein percentage van de gevallen. Iets frequenter is dat  de mensen om ons heen wantrouwen wat we hen vertellen  . Om nog maar te zwijgen over het feit dat we onze bazen vertellen dat we fibromyalgie hebben of dat we hier vanwege onze positie afwezig zijn, het vreemde is dat onze woorden worden gecreëerd.Naast het feit dat we te maken hebben met de vele symptomen van fibromyalgie, fysiek en psychologisch, hoeven we in geen geval  iemand ervan te overtuigen dat we echt aan de ziekte lijden.

Dat betekent natuurlijk niet dat we, gezien het gebrek aan kennis dat velen van hen hebben over fibromyalgie, niet proberen te vertellen wat het is en wat belangrijker is, hoe we ons voelen.

Advies als een van je vrienden of familieleden last heeft van fibromyalgie

Deze punten zijn handig om te delen met mensen om je heen die je ziekte niet kennen:

  1. Het is echt. Hoewel het geen zichtbare ziekte is, is het echt. Hoewel de patiënt er goed uitziet, is het echt, en hoewel hij ernaar streeft een normaal leven te leiden, is het nog steeds echt.
  2. Kijk uit. Houd er rekening mee dat fysieke overbelasting een crisis kan veroorzaken en deze kan helpen voorkomen.
  3. Het heeft geen genezing. Je zult moeten leren leven met de persoon die fibromyalgie heeft, deze ziekte zal niet verdwijnen.
  4. Het is geen gehinnik. Wie lijdt aan deze ziekte lijdt aan hevige pijn, denk niet dat dit de symptomen overdrijft.
  5. Het is variabel. De fibromyalgie-patiënt heeft dagen die een bijna normaal leven kunnen leiden, terwijl anderen vanwege de pijnen in bed moeten kruipen. Begripvol zijn.
  6. Leren  Als je beter wilt begrijpen wie fibromyalgie heeft, onderzoek het onderwerp dan grondig. Een goede optie is om het medische team te ontmoeten dat u dient.
  7. Communicatie. Het is zo belangrijk dat de patiënt communiceert met zijn familieleden en uitlegt hoe hij zich voelt, en dat ze ook openlijk hun gevoelens uiten.
  8. Rustige omgeving  Stress heeft grote invloed op fibromyalgiepatiënten, dus probeer het tenminste thuis niet te doen.
  9. Toon uw steun. We weten allemaal dat ons gezin van ons houdt, maar we houden er nog steeds van te horen. In het geval van de ziekte gebeurt er iets soortgelijks, uw familielid weet dat hij u heeft, maar vertel het hem.
  10. Rechter. Denk niet dat je altijd weet hoe je je voelt of wat je kunt doen, handel niet als een rechter. Hij worstelt beslist om op de beste manier met de ziekte om te gaan.

We hopen dat deze tips de mensen in uw omgeving helpen de ziekte beter te begrijpen en u zich beter te voelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *