Fibromyalgi, hvorfor virker det som ingen tror meg?

Å være syk er i seg selv en skam, men hvis det er noen som stiller spørsmål om sannheten til vår stat, er det enda mer. Det er så uansett hvem som gjør det. Hva er mer smertefullt at min egen familie ikke tror på meg eller at det er helsepersonell som behandler meg med skepsis? Til denne ukjennelsen har det lenge vært mot  fibromyalgi pasientene, at de til og med stiller seg selv fortsatt:  Hvorfor virker det som ingen tror på meg?

fibromyalgi

Hvorfor har fibromyalgi en så komplisert diagnose?

Den  diagnostisering av fibromyalgi skjer hovedsakelig gjennom  symptomatologi  rapportert av pasienten  . Selv om du kan utføre analyser for å utelukke andre sykdommer, blir fibromyalgi bare oppdaget gjennom hva personen som lider av det.

Den  lege kan gjøre konsistente tester for å legge press på sårbare områder for denne sykdommen  . Men også det er  pasienten  som vil manifestere følelse eller ikke smerte.

Så grunnlaget for diagnosen fibromyalgi er bare historien om symptomene som pasienten utfører. Dette fører noen ganger til mistillit til leger, heldigvis i en liten prosentandel av tilfellene. Noe hyppigere er at  menneskene vi har rundt oss mistillit hva vi forteller dem  . For ikke å nevne når vi forteller våre sjefer at vi har fibromyalgi eller vi er fraværende fra vår stilling på grunn av det, er det merkelige at ordene våre er opprettet.I tillegg til å måtte takle de mange symptomene på fibromyalgi, fysisk og psykologisk, må vi i intet tilfelle  forsøke å overbevise noen om at vi virkelig lider av sykdommen.

Det betyr selvsagt ikke at, gitt mangelen på kunnskap som mange av dem kan ha om fibromyalgi, la oss ikke prøve å fortelle dem hva det er og hva som er viktigere, hvordan vi føler.

Råd om en av dine venner eller slektninger lider av fibromyalgi

Disse punktene vil være nyttig å dele med de rundt deg som ikke kjenner din sykdom:

  1. Det er ekte. Selv om det ikke er en synlig sykdom, er den ekte. Selv om pasienten ser bra ut, er den ekte, og selv om han forsøker å lede et normalt liv, er det fortsatt ekte.
  2. Pass på. Husk at en fysisk overbelastning kan utløse en krise, ikke hjelpe det.
  3. Det har ingen kur. Du må lære å leve med den personen som har fibromyalgi, denne sykdommen vil ikke forsvinne.
  4. Det er ikke en glans. Hvem lider av denne sykdommen lider av alvorlig smerte, tror ikke at overdriver symptomene.
  5. Det er variabelt. Fibromyalgi-lidelsen vil ha dager som kan føre til et nesten normalt liv, mens andre må komme i seng på grunn av smertene. Være forståelse.
  6. Lær  Hvis du vil forstå bedre hvem som har fibromyalgi, studer emnet i dybden. Et godt alternativ er å møte med det medisinske teamet som serverer deg.
  7. Kommunikasjon. Det er så viktig at pasienten kommuniserer med sine slektninger og forklarer hvordan han føler, så vel som at de også åpent uttrykker sine følelser.
  8. Stille miljø  Stress påvirker i stor grad fibromyalgi pasienter, så prøv å minst hjemme ikke lide det.
  9. Vis din støtte. Vi vet alle at familien vår elsker oss, men vi liker fortsatt å bli fortalt. I tilfelle av sykdommen oppstår noe lignende, vet familiemedlemmet at han har deg, men fortell ham.
  10. Dømme. Ikke tro at du alltid vet hvordan du føler eller hva du kan gjøre, ikke opptre som dommer. Sikkert sliter han med å klare sykdommen på den beste måten.

Vi håper disse tipsene hjelper de rundt deg å bedre forstå sykdommen, og du skal føle deg bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *