Fibromyalgi, hvorfor ser det ud til, at ingen mener mig?

At være syg er i sig selv en skændsel, men hvis der er nogen der stiller spørgsmålstegn ved vores stats troværdighed, er det endnu mere. Det er så uanset hvem der gør det. Hvad er mere smertefuldt, at min egen familie ikke tror på mig, eller at det er de sundhedspersonale, der behandler mig med skepsis? Til denne uforståelse har man i lang tid været  i stand til patienter med fibromyalgi, at selv indtil i dag stiller de stadig sig selv:  Hvorfor virker det som om ingen tror mig?

Fibromyalgi

Hvorfor har fibromyalgi en så kompliceret diagnose?

Den  diagnose af fibromyalgi er lavet hovedsageligt gennem  symptomatologi  rapporteret af patienten  . Selvom du kan udføre analyser for at udelukke andre sygdomme, opdages fibromyalgi kun gennem den person, der lider af det.

Den  læge kan gøre konsekvente tests for at lægge pres på følsomme områder for denne sygdom  . Men lige så er det  patienten,  der vil manifestere følelse eller ikke smerte.

Så grundlaget for diagnosen fibromyalgi er kun historien om de symptomer, som patienten udfører. Dette forårsager undertiden mistillid til læger, heldigvis i en lille procentdel af sager. Noget hyppigere er, at  de mennesker, vi har omkring os mistillid, hvad vi fortæller dem  . For ikke at nævne, når vi fortæller vores chefer, at vi har fibromyalgi eller vi er fraværende fra vores stilling på grund af det, her er det underlige, at vores ord er skabt.Udover at skulle håndtere de mange symptomer på fibromyalgi, fysisk og psykologisk, må vi under ingen omstændigheder  forsøge at overbevise nogen om, at vi virkelig lider af sygdommen.

Det betyder selvfølgelig ikke, at i betragtning af den manglende viden, som mange af dem har om fibromyalgi, lad os ikke forsøge at fortælle dem, hvad det er, og hvad der er vigtigere, hvordan vi føler.

Rådgivning, hvis en af ​​dine venner eller familiemedlemmer lider af fibromyalgi

Disse punkter vil være nyttige at dele med dem omkring dig, der ikke kender din sygdom:

  1. Det er rigtigt. Selv om det ikke er en synlig sygdom, er den reel. Selvom patienten ser godt ud, er den reel, og selvom han stræber efter at lede et normalt liv, er det stadig rigtigt.
  2. Pas på. Husk på, at en fysisk overanstrengelse kan udløse en krise, hjælper den ikke at forekomme.
  3. Det har ingen kur. Du bliver nødt til at lære at leve med den person, der har fibromyalgi, denne sygdom vil ikke forsvinde.
  4. Det er ikke en whiner. Hvem lider af denne sygdom lider alvorlig smerte, tror ikke, at overdriver symptomerne.
  5. Det er variabelt. Fibromyalgi lidelsen vil have dage, der kan føre et næsten normalt liv, mens andre bliver nødt til at komme i seng på grund af smerterne. Være forståelse
  6. Lær  Hvis du vil forstå bedre, hvem der har fibromyalgi, skal du studere emnet i dybden. En god mulighed er at mødes med det medicinske team, der tjener dig.
  7. Meddelelse. Det er så vigtigt, at patienten kommunikerer med sine pårørende, der forklarer, hvordan han føler, og at de også åbent udtrykker deres følelser.
  8. Stille miljø  Stress påvirker stærkt fibromyalgi patienter, så prøv at i det mindste hjemme ikke lide det.
  9. Vis din støtte. Vi ved alle, at vores familie elsker os, men vi kan stadig fortælle os. I tilfælde af sygdommen, der sker noget lignende, ved dit familiemedlem at han har dig, men fortælle ham.
  10. Dommer. Tror ikke, du altid ved, hvordan du føler eller hvad du kan gøre, ikke fungere som dommer. Sikkert kæmper han med at klare sygdommen på den bedste måde.

Vi håber disse tips hjælper dem omkring dig for bedre at forstå sygdommen, og du skal føle dig bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *