Fibromyalgi, varför verkar ingen tro på mig?

Att vara sjuk är i sig en skam, men om det finns någon som ifrågasätter vår stats trovärdighet, är det ännu mer. Det är så oavsett vem som gör det. Vad är mer smärtsamt att min egen familj inte tror på mig eller att det är vårdpersonal som behandlar mig med skepsis? För denna obegripelse har man länge haft  fibromyalgi patienter, att de till och med idag frågar sig själva:  varför verkar det som ingen tror på mig?

fibromyalgi

Varför har fibromyalgi en så komplicerad diagnos?

Den  diagnos av fibromyalgi är tillverkade huvudsakligen genom  symptomatologi  rapporteras av patienten  . Även om du kan utföra analys för att utesluta andra sjukdomar, upptäcks fibromyalgi bara genom vilken person som lider av det.

Den  läkare kan göra konsekventa tester för att utöva påtryckningar i känsliga områden för denna sjukdom  . Men lika är det  patienten  som kommer att manifestera känsla eller inte smärta.

Så grunden för diagnosen fibromyalgi är bara historien om de symptom som patienten utför. Detta orsakar ibland misstro mot läkare, lyckligtvis i en liten procentandel av fallen. Något vanligare är att  de människor vi har runt oss misstroar vad vi berättar för dem  . För att inte tala om när vi säger till våra chefer att vi har fibromyalgi eller vi är frånvarande från vår position på grund av det, här är det märkliga att våra ord skapas.Förutom att man måste hantera de många symptomen på fibromyalgi, fysisk och psykologisk,  behöver vi inte försöka övertyga någon om att vi verkligen lider av sjukdomen.

Det betyder förstås inte att med tanke på bristen på kunskap som många av dem kan ha om fibromyalgi, låt oss inte försöka berätta för dem vad det är och vad som är viktigare, hur vi känner.

Råd om en av dina vänner eller släktingar har fibromyalgi

Dessa punkter kommer att vara användbara för att dela med dem som finns omkring dig som inte känner till din sjukdom:

  1. Det är på riktigt. Även om det inte är en synlig sjukdom, är det verkligt. Även om patienten ser bra ut, är den riktig, och även om han strävar efter att leda ett normalt liv är det fortfarande riktigt.
  2. Se upp. Tänk på att en fysisk överansträngning kan utlösa en kris, hjälpa den att inte uppstå.
  3. Det har ingen botemedel. Du måste lära dig att leva med den person som har fibromyalgi, denna sjukdom kommer inte att försvinna.
  4. Det är inte en whiner. Vem lider av denna sjukdom lider svår smärta, tror inte att överdriver symtomen.
  5. Det är variabelt. Fibromyalgi lidande kommer att ha dagar som kan leda ett nästan normalt liv, medan andra kommer att behöva gå in i sängen på grund av smärtan. Var förståelse.
  6. Lär dig  Om du vill bättre förstå vem som har fibromyalgi, studera ämnet på djupet. Ett bra alternativ är att träffa det medicinska teamet som tjänar dig.
  7. Kommunikation. Det är så viktigt att patienten kommunicerar med sina släktingar och förklarar hur han känner, liksom att de också öppet uttrycker sina känslor.
  8. Lugn miljö  Stress påverkar väsentligt fibromyalgi patienter, så försök att åtminstone hemma inte lida det.
  9. Visa ditt stöd. Vi vet alla att vår familj älskar oss, men vi tycker fortfarande om att få veta. I händelse av sjukdomen något liknande händer, vet din familjemedlem att han har dig, men berätta för honom.
  10. Bedöma. Tänk inte att du alltid vet hur du känner eller vad du kan göra, inte agera som domare. Säkert kämpar han säkert för att klara sjukdomen på bästa sätt.

Vi hoppas att dessa tips hjälper de som finns runt dig att bättre förstå sjukdomen, och du ska må bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *