Muskelspasmer i fibromyalgi: Behandling av muskelspasmer

Muskelspasmer i fibromyalgi: Behandling av muskelspasmer

 

muskelryckningar

Termen “muskelspasma” kan ibland förväxlas med andra liknande termer. Enligt definition är en muskelspasma helt enkelt en plötslig och smärtsam sammandragning av muskler som kan gå på var som helst från två sekunder till flera minuter och händer upprepade gånger.

En förlängd muskelspasma är en kramp. En muskeltrakt, som är en okontrollerad sammandragning som är smärtfri och förekommer i ett litet område av muskeln så att den faktiska muskeln kan ses kontrakterande under huden.

Muskelsträckningar förekommer i benen, tummen eller ögonlocket och är resultatet av extrem ångest och / eller stress.

Förhållandet mellan fibromyalgi och muskelspasmer

Ämnet för förhållandet mellan fibromyalgi och muskelspasmer diskuteras i stor utsträckning. Även genom fibromyalgi och muskelspasmer är väldigt olika från varandra, är det fortfarande trodde att det finns mer till deras förhållande än man kan förvänta sig.

Det finns några orsaker till att musklerna genomgår sammandragning. Vissa muskler genomgår sammandragning utan någon uppenbar anledning, trots att de gör det så ofta.

Man tror att vissa av dessa muskler kontrakt som ett resultat av kraftig fysisk aktivitet, men de hårdare muskelknutarna kan bero på fibromyalgi.

Fibromyalgi definieras som kronisk smärta som känns i hela kroppen, men vår kunskap om tillståndet är fortfarande så begränsad att vi inte vet vad som orsakar smärtan eller ens vad en botemedel för den är.

Det skulle dock vara förståeligt om åtminstone en del av smärtan kände till fibromyalgi. Eller ännu mer intressant, vad om fibromyalgi kan vara en orsak till spasmerna?

Kan fibromyalgi orsaka muskelspasmer?

Fibromyalgi är känd för att utlösa eller orsaka flera bisarra symptom hela kroppen. Sjukdomen är mycket mer framträdande hos vuxna kvinnor än män och barn.

I många decennier var fibromyalgi inte ens känd att existera, och var och en av symptomen trodde att vara en sjukdom i sig.

Men vid 1980-talet bekräftade medicinska forskare och forskare att fibromyalgi faktiskt var en sjukdom i sig.

Vanliga symptom på fibromyalgi inkluderar kronisk smärta i musklerna, speciellt i en av arton tryckpunkter, trötthet under vägen, svårighet att sova, muskelspasmer och extrem stress och ångest.

En muskelspasma kan kännas antingen i enskilda delar av kroppen eller genom hela kroppen, men det känns oftast i nacke, axlar och rygg.

Muskelspasmer och fibromyalgi går hand i hand eftersom någon som känner av spasmerna kan känna ytterligare symptom på fibromyalgi.

Muskelreumatism avser muskelspasmer vid fibromyalgi. Detta är ett tillstånd som erkänns av reumatologer runt om i världen.

Faktum är att dessa spasmer hos personer som har fibromyalgi, att orsaken till muskelreumatism tros bero på den okontrollerade sammandragningen av muskelspasmer i de drabbade områdena.

Ett antal personer som lider av fibromyalgi och även har muskelspasmer har observerats och testats, och resultaten har givit intressanta fakta om förändringarna i dessa patients celler.

Forskare upptäckte att vissa patienter hade en förändring i mitokondrier i muskelcellerna, andra hade abnormiteter i cellernas smärtreceptormetabolismer (dessa patienter rapporterade också att de kände mest smärta) och slutligen förändras mikroblodcirkulationen, vilket leder till förträngning av kapillärerna i vävnaderna där muskelspasmen uppträder (och därmed förklarar muskelspasmen).

Alla tre är extremt smärtsamma när muskelspasmerna uppstår, och det skulle vara svårt att veta orsaken till muskelspasmen, även om man var medveten om dessa tre. Denna information hittades endast med forskare och medicinska forskare.

Alla tre muskelspasmerna kan också hända utan varning och kan bara inträffa en gång i taget eller upprepade gånger. Utan tvekan, dock är musklerna i axel, rygg och nacke. De goda nyheterna?

Med denna typ av information har vi tagit många steg framåt för att hitta en möjlig botemedel mot muskelreumatism. För nu är allt vi har behandling av för att minska smärtan tillfälligt.

Behandling och förebyggande av muskelspasmer i fibromyalgi

Medan det inte finns någon känd botemedel mot muskelspasmer i fibromyalgi, rekommenderas metoder för att minska spänningen man känner i musklerna. Har du någonsin försökt bara sträcka?

Detta är ett utmärkt sätt att slappna av din muskel och öka blodflödet och cirkulationen till dem. Blodflöde och cirkulation ensam kommer att lindra all befintlig smärta du känner och minska chanserna att utveckla högre nivåer av smärta i framtiden.

På samma sätt kan du också söka massagebehandling som inte bara kommer att minska muskelspänningen och öka blodflödet, men det är också mycket effektivt för att minska stress också.

Håll alltid de drabbade områdena alltid varma, om det är möjligt, särskilt i kallare väder. Att hålla dina muskler varma kommer att hjälpa blod i blodet. Vid kallt väder, klä dig varmt och håll temperaturen uppe i ditt hem eller dusch i varmt vatten.

Medan det kan vara smärtsamt först, ge en hand vid träning. Enkla aktiviteter som simning, cykling eller promenader kan hjälpa till. Arbeta alltid för att öka blodflödet och sänka dina stressnivåer.

Den bästa medicinen som kan minska muskelspasmer är MSM, vilket står för metylsulfonylmetan, och det är samma material som finns i lederna, huden och naglarna. Detta läkemedel kommer att minska smärta och frekvens av spasmer i muskeln.

Detta läkemedel fungerar genom att öka blodcirkulationen i goda koncentrationer och minskar därmed muskelspasmen (börjar se det underliggande temat för att öka blodcirkulationen). En långvarig behandling av MSM kommer att vara mycket effektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *