Mystik av fibromyalgi är äntligen löst! Vänligen dela den här informationen med alla du känner!

Under många år upplevde patienter med fibromyalgi oförklarlig smärta, som många läkare ansåg psykologiska eller “i deras huvuden” och mysteriet av fibromyalgi löstes.

Nu valideras offren för fibromyalgi. Forskare isolerade den största källan till smärta hos dessa patienter på osannolika platser – överflödiga blodkärl i sina händer. 
Dessa överflödiga blodkärl är en speciell typ av nervfibrer som kallas arteriole (AV) shunts. Studiens forskare, som publicerades i tidskriften Pain Medication, undersökte huden på handen av en patient som hade brist på sensoriska nervfibrer och orsakade ett minskat smärtrespons. De undersökte sedan hudprover från händerna på andra fibromyalgi patienter och fann en stor mängd shunts.

Fram till dess anses AV bypass fibrer vara ansvariga för att reglera blodflödet. Det har nu upptäckts att det finns en direkt väg mellan dessa nerver och smärta i hela kroppen, som många patienter lider av fibromyalgi, så nu kan vi lätt säga fibromyalgiens mysterium löst.

Siger Dr. Frank L. Rice, Neurociência,

 

Vi har redan funnit att dessa nervförändringar endast var inblandade i reglering av blodflödet på undermedveten nivå, men här är tecken på att uppsägningen av blodkärl också kan bidra till vår medvetna känsla av beröring … och även till smärta. Denna dåligt kontrollerade blodcirkulation kan vara källa till muskelsmärta och utmattning på grund av ackumulering av mjölksyra och låga nivåer av fibromyalginsjukdom hos patienter. Detta kan igen bidra till hyperaktivitet i hjärnan.

Detta resultat kan leda till framtida effektiva behandlingar för sjukdomen, eftersom nuvarande behandlingar som narkotiska analgetika, antiepileptika och antidepressiva har misslyckats med att ge lindring till miljontals patienter.

Dessutom kan detta genombrott leda till lösningen av andra tråkiga problem om denna mystiska sjukdom, såsom minskad trötthet, extrem smärta i händerna och andra specifika punkter i kroppen, och varför förkylningen verkar förvärra symtomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *